Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Αυτό παλι; κάποιου είδους τιμωρία. Και να έχεις την ίδια τη Ryanair να τρολαρει στο Twitter λες και είναι ψιλικατζίδικο. Εδώ και χρόνια έχει φάει block
 
Hello! Έχετε δει ποτέ κάτι τέτοιο ?

Κατηγ. Ναύλου Επωνυμία μάρκας δεν ορίστηκε ακόμη
 
WhatsApp Image 2023-07-24 at 12.52.35.jpeg

Έχει ξεφυγει με τις τιμές. Αύτο είναι και απο τα πιο φθηνά χωρις έξτρα χρέωση για βαλίτσα.
Η Ryanair να είναι 150 ευρω κάτω με βαλίτσα.
 
Επειδή το χω χάσει λίγο και έχω μπερδευτεί. Ποιος είναι ο ναύλος Saver?
 
Είναι ο ναύλος της Οικονομικής θέσης που εφαρμόζεται στις παρακάτω κατηγορίες δρομολογίων:
α) δρομολόγια όπου δεν ισχύουν οι κατηγορίες Light, Flex, Family & Comfort Flex (π.χ. Αίγυπτος)
β) δρομολόγια συνεργαζόμενων αερομεταφορέων, όπου η Αιγαίου είναι marketing carrier και δεν υπάρχει συμφωνία για παροχή ναύλων Light.
 

"Προσφορές" για την περίοδο των γιορτών. Πιο εύκολα κερδίζεις στη φορολοταρία του δημοσίου παρά βρίσκεις πραγματική προσφορά μετ' επιστροφής με Aegean. Πιο πολύ αξίζουν κάποια one-way εισιτήρια ειδικά για όσους θα ταξίδευαν έτσι κι αλλιώς αυτή την περίοδο.
 
Μόλις παρατήρησα ένα dark pattern της Α3 στην εφαρμογή. Ενώ παλαιότερα σου έδειχνε κάτω από κάθε τύπο ναύλου τι έχει, πλέον δεν αναφέρει τίποτα, πρέπει να ανοίξεις την καρτέλα από κάτω. Νομίζω θα μπερδέψει αρκετό κόσμο. Έστω τα βασικά θα έπρεπε να εμφανίζονται.
 

Attachments

  • IMG_20231118_101827.jpg
    IMG_20231118_101827.jpg
    222,5 KB · Προβολές: 46
Βλέπεις κάτι διαφορετικό δηλαδή
IMG_3864.png
 
View attachment 3489

Έχει ξεφυγει με τις τιμές. Αύτο είναι και απο τα πιο φθηνά χωρις έξτρα χρέωση για βαλίτσα.
Η Ryanair να είναι 150 ευρω κάτω με βαλίτσα.
Φοβάμαι ότι απλά δε γίνεται τόσο σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Στις αεροπορικές υπάρχουν διάφορα είδη διαμόρφωσης τιμών.
Ένα από αυτά είναι το λεγόμενο cost based pricing, δηλαδή η διαμόρφωση τιμών με βάση το κόστος. Έτσι, αν για παράδειγμα μια θέση σε ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο μού κοστίζει ως αεροπορική 70 ευρώ, υπολογίζω το κέρδος που θέλω να έχω με βάση ένα μέσο όρο πληρότητας και διαμορφώνω την τιμή ας πούμε στα 77 ευρώ (πολύ γενικά μιλώντας, ένα κέρδος 10%).
Ένα άλλο μοντέλο τιμολόγησης είναι το competition based pricing, δηλαδή ο καθορισμός τιμών με βάση τον ανταγωνισμό. Αν ο ανταγωνιστής στο ίδιο δρομολόγιο έχει 30% οικονομικότερα εισιτήρια, κατεβάζω τις τιμές μου για να αυξήσω την πληρότητα και ενδεχομένως να περιορίσω τη ζημιά.
Υποθέτω στο συγκεκριμένο δρομολόγιο που ψάχνεις η Αιγαίου είτε δεν έχει ανταγωνισμό είτε έχει καλύψει ήδη τα έξοδα της πτήσης και αποσκοπεί σε μεγιστοποίηση κέρδους. Συνέχισε να το ψάχνεις, δεν αποκλείεται να αλλάξουν οι τιμές προς το καλύτερο. Σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν ειδικές συμφωνίες με ταξιδιωτικούς πράκτορες που ίσως μπορούν να σου προσφέρουν καλύτερη τιμή αν αυτό είναι που σε ενδιαφέρει περισσότερο. Δε χάνεις κάτι να ψάξεις στην περιοχή σου για έναν καλό πράκτορα. Ελπίζω να βοήθησα.
 
Top