Τιμολογιακή πολιτική της Aegean

Αν υποψιαστώ ότι έπρεπε να κόβουν αποδείξεις και έκαναν την πάπια ! :eek:
 
Είναι σχετικά πρόσφατο. Πλέον εκτός από την επιβεβαίωση της κράτησης έρχεται και η απόδειξη αγοράς. Κάτι που δεν έχω δει να κάνουν άλλες εταιρίες, εντός ή εκτός Ευρώπης, με τις οποίες έχω ταξιδέψει
 
Και η SAS κάνει κάτι αντίστοιχο, στέλνει 2 μέιλ, ένα με την επιβεβαίωση της κράτησης και ένα με το itinerary και την απόδειξη της συναλλαγής. Όταν μάλιστα περιλαμβάνοντε δύο ή παραπάνω άτομα στην κράτηση, έρχεται ξεχωριστό receipt/itinerary μέιλ για το κάθε ένα επιβάτη.
 
Πιο παλιά έκοβαν αποδείξεις και τις εστελναν . Μάλλον μετά το έκοψαν. Πάντως σε κάθε περίπτωση αν στο εισιτήριο η πώληση έγινε απευθείας απο την εταρεία και στην Ελλάδα, ΑΠΕ πρέπει να εκδοθεί για το εισιτήριο και ΑΠΥ για οποιαδήποτε υπηρεσία (π.χ έξτρα βαλίτσα) . Αν η πώληση έγινε π.χ απο handling agent , η ΑΠΕ/ΑΠΥ εκδίδεται απο τον χαντλερ. Αν η πώληση έγινε απο το εξωτερικό , ισχύουν οι φορολογικοί νόμοι του κάθε κράτους.
Σε τυχόν έλεγχο εφορίας θα πρεπει να αποδειχθεί απο την εταιρεία οτι για κάθε εισιτήριο υπάρχει μια ΑΠΕ και για κάθε υπηρεσία EMD μια ΑΠΥ. (γενικά παραστατικό)
Σιγουρα θα έβγαζαν παραστατικό, ίσως να μην το έστελναν με mail , μόνο να γινόταν το τικ ότι ζητούσες τιμολόγιο.
Οπου τιμολόγιο πάλια ΑΠΕ/ΑΠΥ είναι αλλα με επωνυμία εταιρείας.
Post automatically merged:

Όσο για πιο πριν, σε πιο παλιά ανάρτηση σχετικά με τους ναυλους.
Η τιμολόγηση στην Α3 γίνεται αυτόματα όπωε και η επανατιμολόγηση σε περιπτώσεις re-issue.
Είτε αγοράσεις εισιτήριο RT είτε ΟW, σε περίπτωση αλλαγής του πήγαινε, του έλα ή και του αλε ρετουρ που έλεγαν οι παλιοί θα πληρώσεις το ιδιο. Οι ναυλοι της Αιγαίου είναι όλοι OW .
Τωρα γιατί ενα μέλος πλήρωσε λιγότερο, μην ξεχνατε στο blackfriday είχε 70% (όπως είχα βγάλει κι εγω εισιτήριο) , οπότε σε ενδεχόμενο αλλαγής σε ίδιο booking class θα υπήρχε διαφορά ναύλου.
Η Α3 έχει το amadeus ticket changer, συν ότι οι ναυλοι είναι στην ATPCO οπότε δεν είναι εύκολο να γίνει λάθος.
Στο μόνο λάθος που μπορει να γίνει απο υπάλληλο ή ταξ.γραφείο είναι απο COMFORT FLEX και απο βιασύνη να το αλλάξεις σε FLEX. Θα πρεπει στην αλλαγή να γίνει τιμολόγηση με εντολή οτι το θες σε CMFRT FLX .
Τα LIGHT μόνο σε light αλλάζουν οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος.
 
Last edited:
Δεν γνωρίζω αν έχει αναφερθεί πάλι, αλλά με αφορμή ποστ σε Facebook group, φαίνεται πως το Family fare με την υποτίθεται 40% έκπτωση σε παιδιά είναι κοροϊδία κυριολεκτικά αφού πληρώνεις παραπάνω

Παράδειγμα με δρομολόγιο ATH-HER-ATH. Ίδιες πτήσεις, ίδιο booking class (T). Το ένα ναύλος Flex με 4 ενήλικες και το άλλο ναύλος Family (αντικαθιστά τον Flex αν μπει παιδί στην κράτηση) με 3 ενήλικες και 1 παιδί. 12€ παραπάνω το δεύτερο.
 

Attachments

  • Flex.png
    Flex.png
    191 KB · Προβολές: 27
  • Family.png
    Family.png
    196,9 KB · Προβολές: 27
Ο Οικογενειακός Ναύλος έχει σημαντικό όφελος συνήθως στις υψηλότερες κατηγορίες ναύλων (π.χ. Η, Μ, Β, Υ) συν το γεγονός ότι το συνολικό ποσό εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών στην κράτηση. Παράλληλα, δίνει σημαντική έκπτωση στη χρέωση παραδοτέας αποσκευής.

Στη δική σου περίπτωση, εάν είναι FLEX, o κάθε επιβάτης χρεώνεται €40 ανά διαδρομή + φόρους (σύνολο €320 + φόρους), ενώ εάν είναι FAMILY, ο κάθε ενήλικος χρεώνεται €46 ανά διαδρομή + φόρους και το παιδί χρεώνεται €28 ανά διαδρομή + φόρους (σύνολο €332).

Στην υποθετική περίπτωση που ενήλικες ήταν 2 και τα παιδιά 2, θα είχαμε (4*40) + (4*28 ) = €272 + φόρους, οπότε ναι, εκεί συμφέρει και με το παραπάνω.

Ναι, συμφωνώ ότι δεν ήταν σωστή -κατά τη γνώμη μου- η κατάργηση των παιδικών εκπτώσεων στα FLEX. Τους Light ναύλους τους απεχθάνομαι και δεν τους επιλέγω ποτέ.
 
Ωραία αφού για 2 παιδιά κάτω των 12 δουλεύει ας τον κρατήσουν εκεί τον Family ναύλο.
Μια οικογένεια με ένα παιδί 12 ετών πχ και ένα 10, πέφτει σε αυτή την παγίδα αν δεν το ξέρει μιας και φαντάζεται ότι το 40% είναι επί της τιμης του Flex ναύλου και όχι του Family ενηλίκων. Εμένα προσωπικά το πως διαφημίζουν την έκπτωση 40% στη συγκεκριμένη περίπτωση μου μοιάζει τελείως απάτη και είναι για καταγγελία κανονικά.

Τώρα αν συμφέρει για τη βαλίτσα εξαρτάται πως βολεύει τον καθένα αφού 4 carry-ons τις έχουν ούτως ή άλλως (κι αν είναι και gold κανένας έχει και μια παραδοτέα :p)
 
Top