Τίτλοι τέλους για τον όμιλο ΤRIPSTA;; (airtickets / travelplanet24)

al3xis

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
30/11/2016
Μηνύματα
11
Likes
3
Φαίνεται ότι ο όμιλος TRIPSTA (airtickets / travelplanet24 / tripsta.com ) έχει αρκετά σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τις τελευταίες ημέρες έχει αναστείλει την λειτουργία της έκδοσης αεροπορικών εισιτηρίων.

" Σε κίνδυνο επιβίωσης έχει γίνει γνωστό ότι βρίσκεται ο όμιλος TRIPSTA, εκ των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών ομίλων στην Ευρώπη και του μεγαλύτερου εντός Ελλάδας.Ο όμιλος TRIPSTA περιλαμβάνει τις γνωστές και καινοτόμες εταιρείες στο χώρο των αεροπορικών εισιτηρίων, airtickets.gr και travelplanet24.comΣύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από ειδησεογραφικά sites, το ταξιδιωτικό γραφείο έχει εισέλθει στον τελευταίο κύκλο ζωής του καθώς φαίνεται να υπάρχει ένα σημαντικό άνοιγμα 70 εκατομμύριων που δεν μπορεί να αποπληρωθεί ούτε να αναχρηματοδοτηθεί.Η απόφαση ανακοινώθηκε την Τετάρτη 28/06/2018 στους 120 και πλέον υπαλλήλους στα γραφεία της Ελλάδας, μέσα σε ένα συγκινησιακό και έντονα φορτισμένο κλίμα.Προς τιμήν της και παρά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, η εταιρεία κατέβαλλε όλες τις νόμιμες αποζημιώσεις και αποδοχές στους εργαζομένους της.

Update 28/06/2018 : Οι ιστοσελίδες της Tripsta (airtickets.gr & travelplanet24.com) πλέον ΔΕΝ προσφέρουν απευθείας αεροπορικά εισιτήρια αλλά ανακατευθύνουν τις κρατήσεις μέσω τρίτων πρακτορείων όπως η ιστοσελίδα Petas και η Kiwi(skypicker).

Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σηματοδοτεί το τέλος της πρόσβασης στο σύστημα της ΙΑΤΑ λόγω οφειλών και έτσι την μη δυνατότητα για απευθείας έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων.

Θυμίζουμε πως αντίστοιχη κίνηση είχε κάνει και η airfasttickets όταν κόπηκε η πρόσβαση στην ΙΑΤΑ λόγω των τεράστιων οφειλών της. "


Πηγή: https://www.travelo.gr/titloi-telous-gia-airtickets-travelplanet24/
 
Προσωπικά χρησιμοποιούσα τα sites αυτά για να κλείνω κυρίως εισιτήρια εσωτερικού, αλλά από τη στιγμή που ήρθε η FR (και στην αρχή δεν την υποστήριζαν καν) και ειδικά από τη στιγμή που η A3 έδινε φτηνότερα από το site της, σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ. Υποθέτω και ο περισσότερος κόσμος το ίδιο έκανε. Άρα δεν μου φαίνεται περίεργο το κανόνι. Επίσης νομίζω ότι το skyscanner τους πήρε ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς.
 
Δεν νομίζω ότι φταίει αυτό.. Σκέψου ότι κατείχαν το 40% της Ελληνικής αγοράς στα αεροπορικά εισιτήρια.. Ούτε πουλούσαν κάτω του κόστους όπως αναφέρεται δεξιά και αριστερά (περίπτωση airfasttickets).

Κακοδιαχείριση; Ανοίγματα που δεν μπόρεσαν να καλύψουν;

Η αγορά των αεροπορικών είναι πολύ μεγάλη, με τεράστιους τζίρους αλλά μικρά περιθώρια κέρδους..
 
Top