Τύποι αεροσκαφών που ενδιαφέρθηκε αλλά δεν απέκτησε η Ο.Α.

757 δεν είχαν κατασκευαστεί για την ΟΑ. Ούτε καν είχαν παραγγελθεί. Είχαν μόνο προταθεί αλλά δεν προχώρησε ούτε στα χαρτιά. Μήπως τα μπερδεύεις με τα τρία 767 που παραγγέλθηκαν, κατασκευάστηκαν αλλά στο τέλος δεν τα πήρε η ΟΑ και πήγαν (2 από τα 3) στη Lan Chile;

Η φωτο με τα rainbow είναι η παρακάτω
 

Attachments

  • SX-ERC.jpg
    SX-ERC.jpg
    66,5 KB · Προβολές: 86
  • Like
Reactions: AGV
Στο μουσείο Musée de l'air et de l'espace στο Le Bourget του Παρισιού υπάρχει σαν έκθεμα το front section του δεύτερου πρωτότυπου Caravelle, με κάποιες σημαίες, ανάμεσα τους και η Ελληνική (η μεσαία στην τρίτη σειρά). Προσπαθώντας να βρω τι σχέση μπορεί να έχει η Ελλάδα με την Καραβέλα πέτυχα το παρακάτω άρθρο Předvedení letounu SE210 Caravelle I v Praze το οποίο εξιστορεί την εμφάνιση της ίδιας Καραβέλας στην Πράγα to 1959 (ερχόμενη από επίδειξη στη Μόσχα!), στα πλαίσια του παγκόσμιου Demonstration Tour. Σε κάποιο σημείο αναφέρει:
"Στην άτρακτο ήταν επίσης ζωγραφισμένες μικρότερες σημαίες των 21 χωρών από τις οποίες παραγγέλθηκαν τα πρώτα αεροσκάφη Caravelle εκείνη την εποχή".
Άραγε η Ολυμπιακή είχε παραγγείλει Καραβέλες που (πιθανότατα) ακύρωσε για χάρη των Comet; Πάντως μερικές σημαίες δεν ταιριάζουν με αυτή την υπόθεση (Μ. Βρετανία, Τσεχία κλπ). Πιθανώς να είναι οι χώρες του Demonstration Tour;;;:rolleyes:
 
Μήπως τα μπερδεύεις με τα τρία 767 που παραγγέλθηκαν, κατασκευάστηκαν αλλά στο τέλος δεν τα πήρε η ΟΑ και πήγαν (2 από τα 3) στη Lan Chile;
Ποιός ήταν ο λόγος που δεν τα πήρε τελικά;
 
Top