VCA-ATH με ALPI EAGLES

• Thread starter Thread starter COMPUTERISE
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

COMPUTERISE

First-Class-Member
Καλή χρονιά σε όλους!!
Το πρώτο ταξίδι μου στο 2006 έγινε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου,την Βενετία. Εχω επισκευθεί την πρωτεύουσα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας 4 φορές αλλά δυστυχώς ποτέ με αεροπλάνο.Το πλοίο ή το τρένο ήταν σχεδόν πάντα το μέσο που με οδηγούσε σαυτή την λατρεμένη πόλη αλλά αυτή την φορά η χαρά της επίσκεψης συνδιάστηκε με την χαρά της επιστροφής στην πατρίδα με αεροπλάνο.
Δεν θα σας κουράσω με την πτήση ρουτίνας που έκανα μέχρι το ΜΧP
ATH-MIL AZ 727 ούτε θα σχολιάσω το γνωστό σε όλους μας κάτι σαν πρωινό της AZ.Αυτά λίγο πολύ όλοι τα ξέρουμε γιαυτό και θα αναφερθώ μόνο στο ταξίδι της επιστροφής μου με την απευθείας πτήση VCE-ATH E8 1552 που έγινε χθες βράδυ 8/1/6.

Γιά όσους ίσως δεν ξέρουν το AEROPORTO MARCO POLO βρίσκεται σε απόσταση βολής ή 15 λεπτών με το λεωφορείο, από την Piazzale Roma την μοναδική πλατεία της Βενετίας που υπάρχει πρόσβαση αυτοκινήτων. Βέβαια αν διαθέτεις 90 euro μπορείς να πάρεις ταχύπλοο taxi και δια θαλάσσης σε 15 λεπτά να απολαμβάνεις τον καφέ σου στην Piazza San Marco!! Όλα στη Βενετία είναι ζήτημα χρημάτων και αν τα διαθέτεις προσωπικά πιστεύω ότι είναι το ιδανικό μέρος για διακοπές ή μήνα του μέλιτος με amore. Πληροφοριακά όμως δύσκολα θα φας σε αξιοπρεπές εστιατόριο με λιγότερα από 50 euro και επίσης δύσκολα θα βρείς αξιοπρεπές κατάλυμα κάτω από 140euro. Eπίσης η Βενετία είναι το μέρος όπου ο καφές κοστίζει ακριβότερα από τη Αθήνα. Esspreso στην Piazza S.Marco 4,5euro, για να μην λέμε ότι η Αθήνα είναι πανάκριβη!!

Η πτήση μας E8 1552 είχε αναχώρηση 17:40 κι εγώ έφτασα στο αεροδρόμιο λίγο μετά της 16:00. Ήταν ώρα αιχμής, είχε άπειρο κόσμο και πτήσεις από όλη την Ευρώπη.Το αεροδρόμιο αν και φανερό μικρότερο των Αθηνών είχε την διπλάσια κίνηση σε εποχή που δεν ήταν ιδιαίτερα τουριστική. Αυτά να τα βλέπουμε εμείς στην Ελλάδα που νομίζουμε ότι έχουμε τουρισμό!! Η έκπληξη όμως του αεροδρομίου ήταν το δάπεδο.
Nόμιζα ότι το αεροδρόμιο του HEL ήταν το μόνο με παρκέ αλλά και το MARCO POLO είναι ακριβώς έτσι!! Ναι είναι στρωμένο με ξύλινο παρκέ!!
Το counter της Ε8 είναι δίπλα σε αυτό της ΕΖΥ που ήταν γεμάτο με τους επιβάτες για BRS και ΕΜΑ!! Είδα επίσης αρκετές AZ με πτήσεις από ROM μέχρι PMO καθώς επίσης ΒΑ και AF!! Όλος ο καλός ο κόσμος!! Η ουρά της Ε8 δεν ήταν μεγάλη και γρήγορα ξεμπέρδεψα.Αμέσως μπήκα στο χώρο με τα καταστήματα όπου και χάζεψα τα λίγα είναι αλήθεια μαγαζιά και στις 17:20 ακριβώς έγινε η αναγγελία της πτήσης μας. Δεν είχαμε ούτε λεπτό καθυστέρηση.Το ζήτημα όμως είναι ότι τριήμερο, Κυριακή βράδυ και με σχετικά καλή τιμή,140euro, η πτήση δεν ήταν γεμάτη και από τα 94 άτομα ζήτημα αν είμαστε 60.
Έχω ταξιδέψει με πολλούς τύπους αεροσκαφών ποτέ όμως με FOKKER-100. Aυτό το Fokkerάκι ήταν το κλου του ταξιδιού μου!! Δεν χρησιμοποιήσαμε φυσούνα και μας πήγαν με λεωφορειάκι σε ένα από τα 8 Fokker-100 της ALPIEAGLES. O Αλπικός μας αετός είχε στο πλάι του ζωγραφισμένη μια διαφήμιση Ιταλικών παπουτσιών και ήταν σε άριστη κατάσταση. Φρεσκοβαμένος με δερμάτινα καθίσματα και καινούργια μοκέτα πέταξε ακριβώς στην ώρα του.Η διάταξη των καθισμάτων ήταν 3-2 χωρίς καθόλου bussines class.H πτήση ήταν θορυβώδης ίσως γιατί καθόμουν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους κοντά στις τουρμπίνες. Δεν έχω όμως κανένα παράπονο μιά που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ταξιδέψεις πια με τέτοιο αεροπλάνο. Το service τίποτε το ιδιαίτερο οι 3 αεροσυνοδοί μας σέρβιραν μπισκοτάκια,κρακεράκια,νερό και 2 είδη πορτοκαλάδας!! Το περιοδικό ήταν το ταξιδιωτικό περιοδικό της ιταλικής εφημερίδας CORRIERE DE LA SERA με προσθήκη σελίδων σχετικά με την alpieagles(destinations,fleet,timetable).
Πάντα καταλαβαίνεις αν ένα αεροσκάφος είναι παλιό από τις τουαλέτες. Εχω την εντύπωση ότι ο δικός μας αετός F-HALP είναι γερούλης.
Παιδιά σας παρακαλώ όποιος έχει infos για τα Fokker της Αlpieagles και ιδιαίτερα για το F-HALP ας με ενημερώσει.
Φτάσαμε στην ώρα μας.Το parking μακρυά, πίσω από το δορυφόρο, λεωφορειάκι και wellcome in Athens!! Οι εντυπώσεις από το ταξίδι καλές ίσως καλύτερες από ότι περίμενα. Η μόνος φόβος μου είναι μήπως η εταιρία κόψει τις πτήσεις λόγω έλλειψης επιβατών!!
Καλή ταξιδιωτική χρονιά!!

Είχα πετάξει παλαιότερα και εγώ με Alpi Eagles ATH-VCE-ATH (καλοκαίρι 2002) τότε που ακόμα πετούσε μεσημέρι και στο ένα σκέλος η πληρότητα όντως ήταν μέτρια για ντάλα-καλοκαίρι...

Το αεροδρόμιο marco polo πράγματι εντυπωσιάζει με το παρκέ του :wink:

Τυχερός ήσουν που δεν είχες delay γιατί απότι θυμάμαι το τελευταίο καλοκαίρι όλο με καθυστέρηση ερχόταν ο αλπικός αετός...

Alpi Eagles

Den nomizw oti tha diakopei to dromologio tis Alpi Eagles apo VCE-ATH. Egw eixa petaxei me thn Alpi Eagles sto dromologio auto otan h etairia to ekane arxika apo to 2000 me synergasia me thn OA. To dromologio (10/2000) htan me ta Fokker tis Alpi Eagles alla me kodiko Alpi/OA. Telika h synergasia me OA elixe gia logous pou oloi mallon xeroume alla oi entypwseis mou apo auto to ta3idi apo to Marco Polo, apo thn Alpi alla kai apo th Venetia tha mou mhnoun a3exastes. Den metaniwnw oute gia to akrivo eishthrio tou thallasiou taxi mias kai h olh diadromh apo to Marco Polo sthn Venetia htan kataplhkthkh.

Lefteris.

:idea: Μερικές φωτο του F-HALP ... αν σε βοηθάνε;
:wink: