Βλάβη σε αεροσκάφη της MALEV

• Thread starter Thread starter xr1st0s
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

xr1st0s

Νέο μέλος (Tourist)
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
OAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Καλημέρα

Όπως φαίνεται δε θα γράφω καλά πραγματα.. δε το χει η μοίρα μου

2 χθεσινές προγραμματισμένες πτήσεις της Malev και 1 έως τώρα σημερινή από Θεσσαλονίκη όπως και οι αντίστοιχες φυσικά από τη Βουδαπέστη, δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω βλάβης στα αντίστοιχα αεροσκάφη.

Εχω κόσμο στο αεροδρόμιο Μακεδονία από Σάββατο ξημερώματα και δεν έχουν φύγει ακόμα.
Μιλώντας με την εταιρεία μου είπε δε ξέρουνε πότε θα στείλουν αεροπλάνα για να πάρουν τον κόσμο..
Οι οποίοι βρίσκονται σε υστερία

Λογω Σαββατοκύριακου δεν τους δόθηκε και η πιο επίσημη απάντηση, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά εκνευρισμένοι όλοι τους..

Βέβαια δεν αποκλείεται το αεροσκάφος να είναι 1 που έχει βλάβη και να ήτανε αυτό το οποίο θα έκανε όλα τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης... (λέμε τώρα) αλλά από ότι είδα και η Αθήνα είχε πρόβλημα την Κυριακή τα ξημερώματα αλλά μόνο καθυστέρηση.. τίποτα παραπάνω νομίζω..

Χαιρετώ και καλή εβδομάδα να έχουμε :banana:

Αυτο,τωρα,γιατι ειναι "αεροπορικο συμβαν"? Αεροπλανα χαλανε προκαλωντας καθυστερησεις καθε μερα. Γιατι πρεπει να ανοιγει νεο τοπικ για κατι τοσο ασημαντο?

Δίκιο έχεις Άλεξ... Πολλές φορές ανοίγονται ανούσια topics του στυλ "Έπεσε Cessna στην Αργεντινή" ή "Αναγκαστική προσγείωση An-24 στο Βλαδιβοστόκ" :wall: Γενικότερα ανακοινώσεις ατυχημάτων ή συμβάντων που μπορούμε να βρούμε και στο aviation-safety.net ή σε ένα οποιοδήποτε ειδησεογραφικό site δεν υπάρχει λόγος να τις αναπαράγουμε στο forum, ειδικά όταν δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Στο forum ανοίγουμε ένα topic με σκοπό να γίνει μια συζήτηση γύρω από ένα θέμα και όχι να παραθέσουμε μια ξερή είδηση, ειδικά κιόλας όταν μπορεί να βρεθεί κάπου αλλού στο internet.

Πάντως όσο αφορά το συγκεκριμένο θέμα, προσωπικά ευχαριστώ για τις πληροφορίες που παρέθεσε ο xr1st0s μιας και το να βρίσκονται δύο (!) αεροπλάνα της Malev με βλάβη σήμερα στην Θεσσαλονίκη μου προξένησε ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα όλο το πρωί βρίσκονταν στην πίστα ένα Dash-8 κι ένα Β737 της Malev. Αν η μεσημεριανή πτήση της Malev πραγματοποιηθεί κανονικά θα έχουμε 3 αεροπλάνα στο δάπεδο. Συμπεριλαμβάνοντας 2 Β747 (σταθμευμένα στις θέσεις 2 και 22) και το SX-DIZ της Astra που εδρεύει εδώ, συνολικά είχαμε 5 θέσεις κατειλημμένες από αεροσκάφη εκτός δρομολογίων, μέρα Δευτέρα που αποτελεί και την πιο busy μέρα του αεροδρομίου φέτος (~230 κινήσεις).

Τα δύο αεροσκάφη της Malev μέχρι τις 15:15 που προσγειώθηκα με την Malev στο SKG ήταν εκεί! Στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης μάλιστα η κοπέλα στο check in έκανε "κρα" για να βρει επιβάτες να μείνουν στη Βουδαπέστη και να φύγουν με το βραδυνό δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός αυτό γιατί φαντάστηκα οτι η πτήση θα ήταν overbooked λόγω της επιστροφής των θεατών απο το Gran Prix (το αεροδρόμιο ήταν ασφυκτικά γεμάτο). Όμως προς έκπληξη μου, μόλις μπήκα στο αεροσκάφος διαπίστωσα πως το 737-800 είχε 50% πληρότητα και απόρησα. Τελικά θα έστειλαν αυτό για να πάρει τους επιβάτες απο Θεσσαλονίκη αλλά γιατί η κοπέλα φαγώθηκε να λέει στους επιβάτες να μείνουν εκεί?