Wroclaw-Paris

• Thread starter Thread starter emilek737
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

emilek737

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Στον αερα...
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
LOT
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTT
Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας...
26 Ιουλιου με 26 Αυγουστου θα βρισκομαι στη Πολωνια. Πηρα την αποφαση επιτελους για ενα μινι ταξιδακι για Παρισι μιας και δεν εχω ξαναπαει ποτε. Λοιπον,λογω της δυσκολης οικονομικης περιοδου 2 νυχτες μου φτανουν και ψαχνω την απολυτα οικονομικότερη λυση.
Η οργανωση στο μυαλο μου εχει ως εξης.
WizzAir
Wroclaw » Paris Beauvais
3/8 W6 573 16:05-->18:00
Paris Beauvais » Wroclaw
5/8 W6 574 18:30-->20.20
2 Άτομα σύνολο 86Ε !

Αυτο που θελω λοιπον ειναι μολις φτασουμε στισ 18.00 να φυγω κατ'ευθειαν για Παρισι-κεντρο.
Να εγκατασταθω σε ενα ξενοδοχειο-hostel-motel δεν ξερω 2 κρεβατια και ενα μπανιο θελω να χει 2 νυχτες οπως ειπα.
Και μεσα σε αυτες τις 2 μερες να περιπλανηθω σε Αιφελ,Σικουανα,Παναγια Παρισιων,Λουβρο,Μονμαρτε και αλλα γνωστα μερη και ΑΝ προλαβω Disneyland.
Και τελευταια μερα να επιστρεψω παλι με καποιο τροπο Beauvais στο αεροδρομιο. Προσθέτω οτι αυτη η πολη δινεται 90 χλμ εξω απο το Παρισι.

Αυτο λοιπον που θελω απο εσας ειναι
α)Αν ξερετε τι περιλαμβανεται στη τιμη του αεροπορικου ιδικα περι αποσκευων και τι οχι. Διαβασα στην website της Wizz οτι δωρεαν επιτρεπεται μονο 10kg/ατομο με διαστασεις 55χ20χ40, αλλα προτιμω να ξερω απο καποιον που ξερει απο πρωτο χερι. (Ισως ο φιλος thanasis_U2 να βοηθουσε σαυτο αφου λατρευει την W6)
β)Κοστος και τροπο μεταφορας απο αεροδρομιο για Παρισι και το αντιστροφο για επιστροφη
γ)Αλλα σημαντικα μερη για επισκεψη
δ)Θα σας ελεγα και για διαμονη αλλα αυτο υποθετω μπορω να το ψαξω και μονος..
ε)και τελος θα ηθελα να μου πει καποιος σε τι κατασταση βρισκονται οι τιμες εκει...

Ξαναλεω οτι ψαχνω οτι ποιο οικονομικο..
Και αν υπαρχει κατι παρομοιο στο φορουμ δεν το βρηκα μεσω της αναζητησης για να μην αρχισετε να με κραζετε!

Λοιπόν...πήγα στο Παρίσι τον Φεβρουάριο (πάγωσα η γυναίκα)!
Για το ταξιδιωτικό κομμάτι δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί πήγα με ΟΑ στο Charles de Gaulle!

Για να μείνω κοίταξα στα ibis τα οποία είναι μία σχετικά οικονομική λύση και είναι χαρακτηριστική περίπτωση του όσο νωρίτερα κλείσεις τόσο καλύτερες τιμές θα βρεις!
Είχα μείνει στο Ibis Sacre Coeur το οποίο είναι στην Μονμάρτη λίγο πιο κάτω από την Sacre Coeur Basilica την οποία πρέπει να δεις!
Θεώρησα το μέρος ιδανικό γιατί απέναντι από το ξενοδοχείο ήταν η στάση του Μετρο Anvers (αν δεν κανω λάθος)
Επίσης απέναντι από το ξενοδοχείο ήταν και το τουριστικό περίπτερο του Paris info από το οποίο αγόρασα εισητήρια για την disneyland!!
Αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά αυτό είναι το site τους http://en.parisinfo.com/ ήταν εξυπηρετικότατοι!μου έδωσαν και δωρεάν χάρτες και οδηγίες για το πως να πάω στην disneyland με μετρό,τρένο και γενικότερα ό,τι ήθελα!
γενικότερα για να αποφύγεις τις ουρές στα διάφορα μνημεία καλό είναι να έχεις προμηθευτεί τα εισητήρια από πριν!
Παντού υπάρχουν ουρές!ακόμα και για το πιο απλό!!
επίσης...αν είσαι κάτω απο 25 μέλος της ΕΕ μπαίνεις δωρεάν στον Λούβρο!!
Αλλά πρέπει να περιμένεις στην ανάλογη ουρά για να βγάλεις το δωρεάν εισητήριό σου!
Επίσης αν ενδιαφέρεσαι για shopping η καλύτερη επιλογή για να μην τα σκάσεις χοντρά είναι έξω απο το Παρίσι!
Αν πας disneyland με το τρένο,μία στάση πριν το τέρμα Val D' Europe λέγεται υπάρχει ένα απίστευτο εμπορικό κέντρο και αφού το διασχίσεις βρίσκεις ένα discount village το οποίο έχει απίστευτες τιμές!

Δεν μπορώ να πω πως ξετρελάθηκα με το Παρίσι!Είμαι λάτρης του Άμστερνταμ και δεν το αλλάζω!
Αλλά μου άρεσε πολύ η Μονμάρτη και η disneyland!μόνο για αυτά τα 2 θα ξαναπήγαινα!!

Καλά να περάσεις και αν θέλεις βοήθεια σε κάτι από αυτά που έγραψα μπορείς να με ρωτήσεις! :wink:

Πάντως μία καλή εκμετάλευση χρόνου είναι να πας Πύργο του Άιφελ το βράδυ μιας και είναι ανοιχτά μέχρι αργά,όπως και Μονμάρτη!
Δηλαδή μόλις φτάσεις ξεκίνα με τις νυχτερινές δραστηριότητες!

στην τιμή του εισητηρίου είναι μόνο η χειραποσκευή, τόσο όσο γράφει εκεί (και να ξέρεις οτι το τηρούν άγρια τα όρια)
check in δωρεάν μόνο μέσω internet και για την διαδρομή, για κοίταξε τα λεωφορεία της W6 και FR που κάνουν το δρομολόγιο Παρίσι Beauvais

για ότι άλλο πέρι W6 ρώτα με :D

Όσο για το αεροπορικό κομμάτι δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί και με τον κυρ Αντρέα και με τον κυρ Θόδωρο προσγειώνομαι στο de gaulle.Πάντως πιστεύω οτι το one way απ'το αεροδρόμιο για την πόλη θα σου κοστίσει 10-15 €.Όσο για τα αξιοθέατα πρόσεξε γιατί μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπη με πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις(αναμονές,κόστη κτλ).Για παράδειγμα αν θες να ανέβεις πύργο του Άιφελ ξέγραψε από τώρα 15-20 € το άτομο και τουλάχιστον 1-2 ώρες αναμονή-μπορεί να είναι και 5-6.Μπορείς όμως να δείς (κατά τη γνώμη μου ακριβώς) τα ίδια πράγματα αν ανέβεις στην Notre dame στην οποία πληρώνεις 5 € εκτός αν είσαι κάτω των 25 όπου ανεβαίνεις free(ως ευρωπαίος πολίτης) :) Κατά τη γνώμη μου ,τον πύργο του Άιφελ πρέπει να τον επισκεφτείς,ειδικά για πρώτη φορά,βράδυ και να πας οπωσδήποτε στην πλατεία trocadero(5 λεπτά με τα πόδια) για μια δεύτερη δόση εντυπωσιασμού και φωτογραφιών!!Όσο για το Λούβρο,κάνε ένα κόπο να πας,ειδικά αν είσαι κάτω από 25 όπου μπαίνεις δωρεάν,απλά την τελευταία φορά που πήγα είχε μια ουρά γύρω στα 2 οικοδομικά τετράγωνα οπότε λυπήθηκα τον χρόνο μου και έφυγα...Eπίσης μην παραλείψεις την αψίδα του θριάμβου στην Πλατεία Ντε Γκωλ.Ελπίζω να βοήθησα κάπως...Για οτιδήποτε άλλο στείλε μου!!καλά να περάσετε :)

Eυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες και τις συμβουλες ολους σας. Επειδη δεν ξερω τι μας περιμενει στο μελλον θελω να παω μια και καλη σιγουρα και να δω οτι χρειαζεται.Οποτε θα επεκτεινω τη διαμονη μου σε 4 νυχτες σε hostelακι, μια χαρα μενεις και σε αυτα απο την στιγμη που υπαρχουν αξιοπρεπη. Επιπλεον τελικα λοιπον με τη wizzair θα μεταφερθουμε..

Οποτε ενα προ-trip-report ειναι
Να φτασω με την Wizz.
Nα μεταφερθω απο την παραξενη πολη οπου εστησαν το αεροδρομιο στο Παρισι. Aυτο προφανως θα το κανω με τρενο οπου ειναι ο φτηνοτερος τροπος νομιζω.
Θα κοιταξω και για τα λεοφορεια της εταιριας οπως μου ειπε ο thanasis_U2. Θα εγκατασταθω αμεσα στο ξενοδοχειο που πιθανοτατα να ειναι το ibis οπως προτεινε η mrl_OA αφου βρηκα πολυ καλη τιμη για δικλινο με πρωινο.
Μολις γινουν αυτα ξεκιναω τη περιηγηση μου αφου θα εκμεταλευτω καλυτερα το χρονο ετσι. Η ιδεα του αιφελ το βραδυ ειναι πολυ καλη. Τις επομενες μερες εχω στο μυαλο μου Λουβρο,Μονμαρτη,Παναγια των Παρισιων,Ντισνευλαντ,Κεντρικη πλατεια,Σικουανα,Καμια ωριτσα σποτινγκ στο CDG,ψωνια κλπ..Η επιστροφη θα ειναι το αντιθετο του ερχομου. Τις τιμες τις εψαξα και τις εχω όλες υποψην μου. Το λουβρο αξιζει την αναμονη για ενα οικοδομικο τετραγωνο. Για δευτερο δεν ξερω :D
Περι διατροφης σιγουρα εκει ειναι που θα κανω οικονομια οχι βεβαια οτι θα λιμοκτονισω αφου μια μερα τουλαχιστον θα φαμε σε εστιατοριο..

Ε υπολογιζω οτι με ενα 500αρι βγενει κατι που για διακοπες καλα ειναι.. Μην ξεχνατε οτι εχω και την Πολωνια μεσα την οποια καθε καλοκαιρι ξεκανω στις εκδρομες και τα εξοδα κατι που θα το κοψω ολοκληροτικα φετος λογω Γαλλιας :D

Μεσα στην επομενη βδομαδα ξεκιναω κρατησεις. Εσεις να περιμενετε trip-report

Ευχαριστω για το χρονο σας!

Χαίρομαι που φάνηκα χρήσιμη :)
Θα δεις...δεν θα το μετανιώσεις...ακόμα και το πρωινό συμφέρει εκει!πολύ φαι!Και είναι και πιο φτηνά απο hostel!
ακόμα θυμάμαι τις κρέπες 8)
Καλά να περασεις!Ζηλέυω!

Τα εισητηρια για αστικα λεωφορια,μετρο κλπ ποσο εχουν? Το μπουκαλακι νερο ποσο εχει κ αυτο ? :D

To κάθε εισητήριο ξεχωριστά έχει 1,60 για το μετρό τουλάχιστον!
λεωφορείο δεν πήρα καθόλου όσο είχα παει!!
χάρτη του μετρό να προμηθευτείς άμεσα!!
εμένα μου είχαν δώσει απο το γραφείο που είχα πάρει τα εισιτήρια της disneyland!!
μπουκαλάκι νερό αναλόγως από που θα το πάρεις!

Eυχαριστω.. Παντως ακριβα ειναι μου φαινεται..