Για καφέ στην Αριστοτέλους,…. Παρέα με την Athens Airways!

• Thread starter Thread starter Thanasis_U2
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Thanasis_U2

V.I.P.-Class-Member
Περιοχή
Krakow
Website
taxidiarapsyxh.wordpress.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
WZZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EPKK
YAHOO
thanasis172003@yahoo.gr
Από πολλή καιρό ήθελα να εκπληρώσω αυτό το ταξιδάκι. Η πόλη που έβγαλε σπουδαία ονόματα (στην Ροκ πάντα) ώπος Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Πρίγκιπας και αλλά. Τον τρισμέγιστο Τερκενλή, τα σπουδαία τρίγωνα από τον Ελενίδη, το χαλαρά του Σταρόβα στους 10 μικρούς Μήτσους άλλα και την μέγαλη συναύλια των U2 το 97.
Την ευκαιρία την έλαβα ένα σεμινάριο που θα γινόταν και θα με πηγαίναμε με το αεροπλάνο της Athens Airways. Η πτήση ZF412 θα λάμβανε χώρα στης 13 Μαρτίου, με την πρώτη πρωινή πτήση στης 0950. Η μέρα έφτασε, και αναχώρησα για το Διαστημικό Κοσμοδρόμιο Σπάτων. Νομίζοντας πως το πως το check in θα ανοίξει 2 ώρες πριν την πτήση, περίμενα από της 0750, να πάρω την κάρτα επιβίβασης και να κάνω βουρ στα Mc Donalds (για καφέ πάντα!). Τελικά μετά με είπαν ότι ανοίγει το τσεκ ιν 1 ½ ώρα νωρίτερα, αλλά who cares. Περνώντας το εισιτήριο (Νο1) και θέση 14 Α. Φραπεδιά από την Αμερικανική Πρεσβεία, και κατεύθυνση προς τον έλεγχο των καρτών επιβίβασης, και βόλτα στα ‘βαρετά’ και ‘συνηθισμένα’ Duty Free. Μια ώρα πριν την επιβίβαση, κατευθύνομαι προς την Β24, για να περάσω και τον αντιτρομοκρατικό έλεγχο, και να περιμένουμε το αεροπλάνο. Τίποτα το τρελό, αλλά μπορούσε να ψαρέψει ένας νέος σποτερ να βγάλει κάμποσες φοτο. Περειλήπτηκα ένα Β734 της Ολυμπιακής για SKG, Α340 της Ολυμπιακής από JFK (νομίζω) και ένα Avro της Α3 από κάποιο νησί. Η ώρα πέρναγε και αεροπλάνο γιοκ. Μετά από λίγο μας ενημέρωσαν ότι θα είχαμε καθυστέρηση μια ώρα, επειδή το Αεροπλάνο από Αλεξανδρούπολη είχε πρόβλημα, και θα αργούσε να έρθει. Τι να κάνω, παίρνω τηλέφωνο, το σεμινάριο παπαλα, βάζω Killers στο mp3 και έριξα έναν από τους καλύτερους ύπνους.
Τελικά η επιβίβαση έγινε στης 1030 στο SX-CMB, στον κύριο Νίκο Εγγονόπουλο. Το Embraer 145 είναι κάπως ‘κλειστοφοβικό’ για έναν άνθρωπο 1,85, άλλα η θέση είχε αρκετό χώρο από κάτω, για τα πόδια. Ενα μέγαλο + για το Welcome Kit, με την ΚΙΤ ΚΑΤ, το νερό, το περιοδικό και την καραμέλα, άλλα και το περιοδικο Voyager . Κοιτάζοντας από το παράθυρο, στεκόταν ακόμα το Fokker 50 της Freedom Airways. Πληρότητα όχι και τπτ τρελό, γύρω στα 10%. Κλασικά, τροχοδρόμηση, και επίδειξη από το πλήρωμα, τα περί ασφάλειας, καθώς βλέπαμε όλο το αεροδρόμιο, μέχρι να φτάσουμε στην είσοδο της 03L, και απογείωση! Η διαδρομή πάνω από Ραφήνα, Κάρυστος, και δρόμος προς Σποράδες. Εκεί ξεκίνησε το service. Οι αεροσυνοδοί ΑΡΙΣΤΕΣ. Με χιούμορ, με όρεξη για ομιλία και πολλά άλλα. Είχαμε επιλογή μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας σάντουιτς (με σολομό, γαρίδα, χοιρινό, γαλοπούλα, και νηστίσιμο), κλασικά μαφιν, καφές και χυμός. Δίπλα από τον Όλυμπο, ξεκινήσαμε τις διαδικασίες καθόδου. Προσγειώσει στον 10 και διαδικασίες παρκαρίσματος. Το Τu-154 της Malev, από το 2000, στέκει ακόμα εκεί μετα την ανεπιτυχή προσγείωση. Αποβίβαση και τρέξιμο στην στάση του ΟΑΣΘ για να βρω το λέωφορειο.

Αεροσκάφος: 8/10 (τα παλιά καθίσματα κάνουν κάπως μπαμ)
Πλήρωμα 10/10 (Άριστο, Άριστο, Άριστο)
On Time : 5/10 (απαράδεκτο αυτό που έγινε, άμα δε προλαβαίνετε μη βάζετε τόσες πτήσεις )
Φαγήτο: 8/10 (πολύ καλο)
Μ.Ο.: 7.75 (μπορούν και καλύτερα, άμα συνεχίσουν την προσφορά του 1 ευρώ)

1η εντυπώση? ακόμα δε λέμε, θα τα πούμε στο γυρισμο όλη τη σουμα
ακολοθούν την βολτα στην φτωχομανα της Θεσσαλονικης και η πρώτη τρομαχτικη εμπειρια μου με αεροπλανο

Όταν λέμε πληρότητα 10% εννοούμε ότι το αεροπλάνο είχε 5 επιβάτες;;;

yep, 5 ατομα πρεπει να ειχε η πτηση. μπορει και να κανω λαθος αλλα περασε και ενας μηνας.
πανω απο 10 παντως δε ηταν

Βγαίνοντας από το Μακεδονία, πήγα να βρω την γραμμή 78, για να πάω στο κέντρο. Ε και εκεί παθαίνω το πρώτο σοκ. Το λεωφορείο θα ερχόταν σε 1 και κάτι ψιλά ώρες. (κάποιος είχε δηλώσει ότι ποιο συχνή είναι η πτήση SKG-LON παρά το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, δε θυμάμαι ώμος ποιος). Τι να κάνω, ε είπα να δω και το αεροδρόμιο από μέσα πως είναι. Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ενα μικρό αεροδρόμιο είναι, άλλα για την δουλεία του και για την πόλη που εξυπηρετεί κάλο είναι. Δίπλα στην στροφή για την είσοδο υπάρχει και ένα εγκαταλειμμένο αεροπλάνο, που δε ξέρω από ποια εταιρεία και τι περιστατικό είχε. Κάνοντας βόλτες μέσα στο LGTS και χαζέυοντας το στήσιμο του γραφείου της Athens Airways, πέρασε η ώρα, και παράλληλα έφτανε και το λεωφορείο του ΟΑΣΘ. Μιας και το σεμινάριο το έχασα, πήγα προς την πλατεία Αριστοτέλους να βρω μια φίλη Σαλονικιά να με ξεναγήσει στον τόπο της. Το να την περιμένεις στην γωνία πλατεία Αριστοτέλους και Τσιμισκή ήταν μια πολύ κακή ιδέα. Εκεί βρίσκεται η κόλαση, ο παράδεισος και όλα τα άλλα μαζί, δλδ ο Τερκενλής. Δε άντεξα την μυρωδιά του θρεσκοψημένου λαχταριστού σοκολατένιου τσουρεκιού και δε ξέρω τι άλλο μπορώ να προσθέσω και κατευθύνθηκα προς το λιμάνι, διπλά στα ‘άθλια, σιχαμερά, φίλοι της ζάχαρης κτλ κτλ’ Starbucks. Μόλις με βρήκε, κατευθυνθήκαμε για τον 2ο φραπέ (στο Garson νομίζω, που είχαμε και θέα τον λευκό πύργο) όπου οι τιμές του καφέ σε μια τέτοια περιοχή είναι πολύ καλύτερες από αυτές της Αθήνας.
Σε λίγο με ξεκίνησε την περιήγηση στην πόλη. Τα σημαντικότερα μνημεία είναι το Ροτόντα, ο ναός του Saint Jimmy (ακα Άγιο Δημήτριο), αψίδα του Γαλέριου, την ΔΕΘ και τέλος το ΑΠΘ (τα μόνα που θυμάμαι τώρα) όπου εκεί είχα άλλους γνωστούς να περιμένουν για άλλον φραπέ (ναι το ξέρω γαμήθηκα). Στο τέλος από τι πείνα πήγαμε για καλαμάκια στο κέντρο και τέλος για τσαγάκι σε μια νεανική καφετέρια. Η ώρα έφτασε και έπρεπε να κατευθυνθώ προς το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ξανά (δυστυχώς) για το ταξίδι της επιστροφης.

Λίγα λόγια για την Σαλόνικα. Υπέροχη πόλη. Άνθρωποι χαλαροί, έχουν χρόνο πάντα για έναν καφέ και για άλλα πολλά. Πιστεύω πως με την δημιούργεια του Μετρό, θα μειωθεί αισθητά η κίνηση στους δρόμους (άλλα ούτως συ άλλως η Θεσσαλονίκη περπατίεται εύκολα και ευχαρίστα. Ελπίζω πως θα έχω κάποτε χρόνο να την ζήσω την Θεσσαλονίκη κάπως παραπάνω και να κάτσω μερικές μέρες εκεί.

ναι το ξέρω γαμήθηκα

ΟΟΟΥΠΣ, κακές κουβέντες μέρες που είναι. Το νεαρόν της ηλικίας σου δεν είναι ελαφρυντικό. :rant: :rant: :rant:

Ελπίζω να πέρασες καλά στην πόλη μου και τα καρντάσια να σε έκαναν να νιώσεις άνετα (οι aakunz, COMPUTERIZE & george δεν έχουν παράπονο). Αν και είμαι φανατικός αντιταρίφας, δυστυχώς θεωρώ πως το ΤΑΞΙ είναι η μόνη λύση για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο. Το 78 του ΟΑΣΘ είναι αργό (αν και πάμφθηνο) και δεν εξυπηρετεί όλες τις περιοχές. Για αυτοκίνητο δεν το συζητάω: €25/ημέρα στο long term parking (P6) είναι ΚΛΟΠΗ (όταν το ΕΛ.ΒΕΝ χρεώνει €10/μέρα).

Όσο για το παρατημένο Caravelle σε παραπέμπω εδώ : http://www.planepictures.net/netshow.php?id=17017 & http://www.planepictures.net/show.php?id=557743. Κι εγώ δε γνωρίζω την ιστορία αυτού του αεροπλάνου. Παρακαλείται όποιος ξέρει κάτι να το μοιραστεί μαζί μας.

Κλείνοντας ένα μικρό off topic: Θανάση, τα trip reports σου είναι πολύ καλά. Προσπάθησε να βελτιώσεις την ποιότητα των φωτογραφιών σου και λίιιιιιιιιγο την ορθογραφία σου και θα πλησιάσεις το τέλειο.

Σχεχτικά με το Caravelle διαβάστε το παρακάτω topic: viewtopic.php?f=16&t=2324&p=24976#p24976

Αχ αυτός ο Τερκενλής ... να είχα κάτι από από το μαγαζί του τώρα κοντά μου :bash:

Thanasis_U2":3tgqi83k said:
Στο τέλος από τι πείνα πήγαμε για καλαμάκια στο κέντρο

Για τι ακριβώς πήγατε? Να υποθέσω πως τα "καλαμάκια" τα παρήγγειλε η κοπέλα, γιατί αλλιώς μάλλον θα τρώγατε πλαστικά σωληνάκια... :p

Ρε συ εχω μια απορία
Το σουβλακι το λέτε καλαμάκι
το καλαμακι πως το λετε? ρουφιχτήρι?

Υ.Γ.
Τελικά ολοι είμαστε καμένοι μαυτον τον Τερκενλη..επειδή ειπώθηκε για σοκολατένιο τσουρέκι("μπουγάτσα με σοκολάτα" που θα μας κοροιδεύατε εκει κάτω) σας προτείνω να δοκιμάσετε τσουρέκι επικαλυμένο με άσπρη σοκολάτα..εκει ειναι που γλείφεις και τα δαχτυλα των ποδιών σου..αλλα εντάξει μην αγχώνεσαι "ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ" :thx:

Rudy":2dtajrnm said:
Thanasis_U2":2dtajrnm said:
Στο τέλος από τι πείνα πήγαμε για καλαμάκια στο κέντρο

Για τι ακριβώς πήγατε? Να υποθέσω πως τα "καλαμάκια" τα παρήγγειλε η κοπέλα, γιατί αλλιώς μάλλον θα τρώγατε πλαστικά σωληνάκια... :p

Λοιπόν κύριοι ΟΛΑ έχουν ένα όριο. "Καλαμάκια" , "λεμονίτες", "Τυρόπιτες με κρέμα" κλπ είναι αίτια σοβαρών σωματικών βλαβών στη Σαλονίκη, ειδικά αν ο καταστηματάρχης είναι τρελλό ΠΑΟΚι και καταλάβει ότι ο πελάτης είναι Αθηναίος.

Παρακαλούνται οι κ.κ. κάτοικοι Αθηνών και περιχώρων που σκοπεύουν να επισκευτουν τη Σαλονίκη, να μελετούν λίγες ξένες γλώσσες μη βρεθούν προ απροόπτου. Επίσης, οι έχοντες λογαριασμό στο facebook παρακαλούνται να αναγνώσουν τα ακόλουθα groups: TO SOUVLAKI D E N EINAI KALAMAKI!!!
Η δικαίωση του ΣΑΛΛΟΝΙΚΙΟΥ!!!
ΣΑΛΟΝΙΚΟΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ..ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ!
BOUGATSA ME TYRI is not TYROPITA!

Πιστεύω πως θα βοηθήσουν. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΛΛΛΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ.

flying Doc":2gjp5u9y said:
και λίιιιιιιιιγο την ορθογραφία σου
Έως πολύύύύύύύύύύύύύ :great:

Καλό Πάσχα Αγαπητοί συνforumιτες.