ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/3/05

latris aeroporias

Economy-Class-Member
Εγγραφή
27/01/2005
Μηνύματα
111
Likes
0
Περιοχή
italy
Website
www.airliners.gr
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Αθήνα, 10-03-2005
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εφαρμόζοντας ένα κοινό πρόγραμμα δράσης, επισπεύδουν τις διαδικασίες έτσι ώστε όλα τα αεροδρόμια και ελικοδρόμια του Αρχιπελάγους να είναι εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το απαραίτητο προσωπικό το καλοκαίρι του 2005, για να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου.
Ο Υπουργός Αιγαίου κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, προήδρευσε χθες σε σύσκεψη στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή κ. Δημήτριο Σταμάτη και τους Υποδιοικητές κ. Ευάγγελο Βασιλάκο και κ. Δημήτρη Βασιλείου για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και των μελλοντικών μεγάλων παρεμβάσεων οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί στους αερολιμένες του Αιγαίου.
Αποφασίστηκε όπως επιταχυνθούν οι παρεμβάσεις και προσληφθεί έγκαιρα τα κατάλληλο εποχικό προσωπικό στα αεροδρόμια του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου με προτεραιότητα στα αεροδρόμια μεγάλης κίνησης.
Από «ακτινογραφία» πέρασαν οι αερολιμένες Καστελόριζου, Κάσου, Καρπάθου, Ρόδου, Κω, Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Λέρου, Σαντορίνης, Σύρου, Μυκόνου, Ικαρίας, Σάμου, Χίου και Μυτιλήνης όπου εξελίσσονται σημαντικές εργασίες κατασκευής ή αναβάθμισης.
Τις προσεχείς μέρες ο Υπουργός Αιγαίου και η Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας θα επισκεφθούν και θα επιθεωρήσουν τα αεροδρόμια και ελικοδρόμια του Αρχιπελάγους για να διαπιστώσουν επί τόπου την πρόοδο των έργων που εκτελούνται.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ή αρχίζουν έργα π.χ. στο αεροδρόμιο της Σάμου προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων Ευρώ, στην Αστυπάλαια 2,5 εκατομμυρίων Ευρώ, στην Κάλυμνο 8 εκατομμυρίων Ευρώ, στην Κάρπαθο 24 εκατομμυρίων Ευρώ, στην Κω 2,6 εκατομμυρίων Ευρώ, στην Μύκονο 2 εκατομμυρίων Ευρώ και στη Ρόδο 55,5 εκατομμυρίων Ευρώ.
Τα έργα αφορούν επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων, φωτοσημάνσεις, διεύρυνση πεδίου ελιγμών αεροσκαφών, βελτίωση διαδρόμου προσγειώσεων και περιφράξεις αεροδρομίων.
Από το Γραφείο Τύπου

http://www.hcaa.gr/up/files/deltio_typou_3.doc
 
Top