Jet2 2113 emergency diversion

• Thread starter Thread starter MerNion
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

MerNion

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Αθήνα
Website
athensairport.blogspot.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGAV
Η Jet2 2113 από MAN (Manchester) για TCP (Taba, Egypt) δήλωσε emergency πάνω από την Ελλάδα λόγω απωλειας ύψους εξαιτιας απότομης αποσυμπίεσης και προσγειώθηκε στον 21R χωρίς περισσοτερα προβλήματα.. Το αεροπλάνο ειναι το G-LSAA (Boeing 757-200) και μετέφερε 184 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος.
Φωτογραφια από την προσγείωση σύντομα στο airpics.net

Έκτακτος και πολύ πιο γρήγορα απ'ότι συνήθως ανέβηκε η σχετική φωτογραφία!

http://www.airpics.net/photo/G-LSAA-Boe ... com/5438/L

Και κάτι δημοσιογραφικό... Ρεπόρτερ του STAR σε τηλεφωνική σύνδεση (μάλλον από το γραφείο πιο δίπλα) μας ενημέρωσε για το 747 :shock: της Jet2 που έκανε την αναγκαστική προσγείωση!

Ο ΑΝΤ1 λεει τωρα και για ΑΖ Μιλανο--Καιρο που εκανε emergency LGAV....
Κατι τρεχει με την Αιγυπτο σημερα μηπως εχει παει εκδρομη ο....Μητσοτακης :mrgreen:

Τωρα εξηγουνται ολα ειναι η Ντορα σε συνοδο στο Σαρμ Ελ Σειχ :wall:

Πάντως απο Μιλάνο για Καίρο μόνο την Alitalia 882 βλέπω που ειναι κανονικά en route απλά με μιση ωρα καθυστέρηση.. Από την Ελλάδα πέρασε κανονικά στο FL350 σταθερά..

---edit---
Και ομως ειναι αυτη.. Κάτι περιεργο συνέβη.. Από το site της alitalia πάντως λεει οτι προσγειωθηκε στην αθηνα στις 19:15 και έφυγε 20:25..

Δεν φταίει το in.gr
Οι περισσοτεροι πέρνουν τις ειδησεις από το Αθηναικό-Μακεδονικό Πρακτορειο Ειδήσεων και ότι τους στείλουν, αυτο αναδημοσιεύουν.. Μίλησα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τους ειπα οτι δεν προκειται για 747 αλλά για 757 και μου είπαν "συγγνώμη, θα το διορθώσουμε αλλά και ο συντακτης της ειδησης απο δικες του πηγες το εμαθε (προφανως και αυτου λάθος του το ειπαν)"

Το αεροσκάφος της Alitalia, κατέβηκε γιατί επιβάτης έπαθε καρδιακή προσβολή. Ο επιβάτης παρελήφθει από το ΕΚΑΒ και το αεροσκάφος συνέχισε για Κάιρο.

Μια διόρθωση γιατι δεν μπορώ να κάνω edit το αρχικό μου μήνυμα..
Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο 21L και μετέφερε 183 επιβάτες.. Κεκτιμένη ταχύτητα.. :(

Επίσης το 752 αναχώρησε πριν λίγο σαν EXS015P από την Αθήνα.

Και η μαρτυρία ενος επιβατη της πτησης όπως μου την έστειλε:
http://athensairport.blogspot.com/2009/ ... l#comments

Εντύπωση μου έκανε το "A prerecorded message announced there had been an emergency". Υπάρχει τέτοιο μήνυμα; Είναι σαν αυτά τα "Σας καλωσορίζουμε στην πτήση... μπλα μπλα" που είναι μερικές φορές μαγνητοφωνημένα; Ξέρουμε αν έχουν και οι ελληνικές εταιρίες τέτοια;;