Από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης......

Εδώ όλες οι πληροφορίες, ερωτήσεις & φήμες για τις Κυπριακές Αερογραμμές
Άβαταρ μέλους
makedonas
Concorde-Class
Concorde-Class
Δημοσιεύσεις: 5934
Εγγραφή: 06 Σεπ 2003, 14:33
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code): RUS
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): EDDM
Επικοινωνία:

Από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης......

Δημοσίευσηαπό makedonas » 09 Αύγ 2005, 14:44

Μια από τις καλύτερες θέσεις ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης κατέλαβε ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου, Κυπριακές Αερογραμμές, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών (ΑΕΑ).

Τα κριτήρια του Συνδέσμου για την αξιολόγηση των αεροπορικών εταιριών αφορούσαν στις ακριβείς αναχωρήσεις των πτήσεων και την ομαλή διακίνηση των αποσκευών των επιβατών, κατηγορίες στις οποίες οι Κυπριακές Αερογραμμές κατέλαβαν την έβδομη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, σύμφωνα με κυπριακά δημοσιεύματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΕΑ, διαπιστώθηκε πως για το τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2005, οι Κυπριακές Αερογραμμές (Κ.Α.) κατατάσσονται έβδομες όσον αφορά στις ακριβείς αναχωρήσεις, δηλαδή στις πτήσεις χωρίς καθυστέρηση από σύνολο 27 γνωστών ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών και τρίτες μεταξύ 24 αεροπορικών εταιριών όσον αφορά στην ομαλή διακίνηση αποσκευών.

Μέλη του ΑΕΑ, είναι 30 από τις πιο γνωστές αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η British Airways, η Swiss, η Lufthansa, η Air France και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες από τις εταιρίες - μέλη του ΑΕΑ, δεν περιλαμβάνονται σε αρκετές κατατάξεις που ετοιμάζει κατά καιρούς ο Σύνδεσμος για ενημέρωση του επιβατικού κοινού, λόγω μη έγκαιρης κατάθεσης στοιχείων από πλευράς τους.

Σχετική ανακοίνωση των Κ.Α. αναφέρει ότι για τη συγκεκριμένη περίοδο που διενεργήθηκε η έρευνα, ο κρατικός αερομεταφορέας εκτέλεσε 552 πτήσεις και πως το ποσοστό καθυστερήσεων που είχε ήταν χαμηλό. Ειδικότερα, σύμφωνα και με τον ΑΕΑ, το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν 87,1%. Πρώτη στη συγκεκριμένη κατάταξη βρίσκεται η εταιρία Luxair του Λουξεμβούργου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Κ.Α., η επίδοση του κρατικού αερομεταφορέα "συγκρίνεται πολύ ευνοϊκά και είναι καλύτερη από πολλές άλλες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης με πολύχρονη παράδοση στα ψηλά επίπεδα υπηρεσιών".

Ακόμη καλύτερα για τις Κ.Α. ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Αεροπορικών Εταιριών για τις ανωμαλίες που παρουσιάζονται στη διακίνηση των αποσκευών των επιβατών, όπως η μη έγκαιρη παράδοση, η απώλεια κ.λ.π.. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΕΑ, σε αυτόν τον τομέα οι Κ.Α. βρίσκονται στην τρίτη θέση του πίνακα, αφού κατά την περίοδο αυτή ταξίδεψαν μαζί τους σχεδόν μισό εκατ. επιβάτες και το ποσοστό ανωμαλιών στη διακίνηση των αποσκευών περιορίστηκε στο 6,8 ανά χίλιους επιβάτες. Δηλαδή, μόνο 7 στους χίλιους επιβάτες που ταξίδεψαν με τον κρατικό αερομεταφορέα για την περίοδο Απριλίου - Ιουνίου 2005, είχαν πρόβλημα με την παραλαβή των αποσκευών τους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε αυτόν το τομέα, την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι Τουρκικές Αερογραμμές, όπου το ποσοστό ανωμαλιών στη διακίνηση των αποσκευών ήταν μόλις 4,1 ανά χίλιους επιβάτες.

Πάντως, οι Κ.Α. κρίνουν ιδιαίτερα ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της έρευνας του ΑΕΑ που όπως υποστηρίζουν "πιστοποιούν το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν και που τις κάνει να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης".


source: traveldailynews.gr
---------------------------------------------------------------------------------------------NO comments, just congratulations


and a BIG :rant: 4 OA
0 x
.oO(Στέφος)Oo.
[AVNews]


Άβαταρ μέλους
A380
Economy-Class
Economy-Class
Δημοσιεύσεις: 121
Εγγραφή: 11 Σεπ 2004, 01:43
Τοποθεσία: Oxford

Δημοσίευσηαπό A380 » 09 Αύγ 2005, 21:01

Μπράβο τους...ευτυχώς που δεν τους βαθμολογήσαν με βάση τα οικονομικά της εταιρείας...πάλι πρώτοι θα βγαίνανε. Απ΄το τέλος... :wink:
0 x
"If you think safety is expensive, try an accident!" -Stelios

Panos81
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 28 Μαρ 2005, 18:42

Δημοσίευσηαπό Panos81 » 31 Αύγ 2005, 10:32

Εγώ νομίζω ότι τα οικονομικά των Ο.Α. είναι χειρότερα από των Κ.Α.
0 xΕπιστροφή σε “Cyprus Airways”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: MSN [Bot] και 1 επισκέπτης