ΑΤΗ-FCO-ATH on Aegean July 2004

• Thread starter Thread starter jerry
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

jerry

Concorde-Class-Member
Website
www.air-born.gr
Στα πλαίσια των καλοκαιρινών διακοπών, και ενώ είχα ήδη μπαρκάρει για ένα νησάκι, αποφάσισα να πάω να βρω τους γονείς μου στη Ρώμη για ένα τριήμερο (αυτοί είχαν ήδη πάει από μέρες, εγώ θα τους έβρισκα και θα γυρίζαμε μαζί).

Τιμές : Αegean έδινε στο site της 230 και κάτι euro, Olympic 250 euro, Alitalia 510 euro direct ATH-FCΟ ενώ (δώστε βάση εδώ) ΑΤΗ-FCO μέσω ΜΧΡ 470 euro και μάλιστα το σκέλος MXP-FCO με 340! Τελικά έκλεισα Α3 μέσω πρακτορείου στην προνομιακή τιμή των 179 euro (incl.tax)!!!

ATH-FCO Date/Flight/Time : 19JUL04 / A3650 / 09:00 EQP : B737-400 / SX-BGH Seat : 18A

Αφύπνιση στις 5.45, pushback από το σπίτι στις 6.00, γραμμή και κράτηση για ηλεκτρικό-μετρό-Ε94 και άφιξη στο LGAV περί τις 7. Κατευθείαν στο γκισέ της Α3 – σχετικά λίγος κόσμος. Φτάνω στο counter, ζητάω από την ανέκφραστη κοπελιά παράθυρο, αν γίνεται σχετικά μπροστά (5,6 σειρά). Μου λέει, δεν έχει. Ε τότε δώστε μου πίσω λέω, μετά τη 18. Και με ρωτάει γιατί θέλω εκεί. Και της λέω για να μην πέσω στο φτερό. Και μου απαντάει : «Το αεροπλάνο είναι Μπόινγκ, είναι μεγάλο, δεν υπάρχει τέτοιος φόβος». Της είπα απλά : «Το ξέρω αυτό, αλλά δε θέλω να με βάλετε και στην ουρά!». Μετά δε συνέχισε τη συζήτηση και μου έδωσε τη 18Α.
Μιας και ήταν ακόμα πολύ νωρίς είπα να κάνω λίγο χάζι στο «viewing deck ολυμπιακών προδιαγραφών του διεθνούς αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος πρώτου αεροδρομίου της Ευρώπης και τρίτο του κόσμου » λέγετε με McDonalds (μα καλά στο Βενιζέλο δε τους ακούγεται γελοίο όλο αυτό αλλά θα μου πείτε ότι χ*στ*καν!) Ούτε λόγος για φωτογραφίες, μιας και όσο και αν προσπάθησα να πάρω διάφορες πόζες στα πεντακάθαρα τζάμια, οι αντανακλάσεις ήταν παρούσες! Μετά από λίγο πέρασαν και τα –DFA –DFB των ΟΑ για να καταλήξουν στις φυσούνες Α09 (board για LHR) και Α13 (board για YUL/YYZ)! Να λέω, τα heavies του Venizelou! Μετά άρχισαν να σκάνε μύτη τα 734άκια και προσγειώθηκα στην πραγματικότητα.
Πορεία για το gate Β15 (το αγαπημένο μου μιας και όντας το τελευταίο, έχει θέα στα stands Β30-Β45 και στον τροχόδρομο Kilo. Gate open από τις 8.20, επιβίβαση ξεκίνησε στις 8.35 και ολοκληρώθηκε περί τις 9.00. Μπαίνοντας στο αεροπλάνο, η αεροσυνοδός επί της υποδοχής, είχε φορέσει το καλύτερο χαμόγελό της και υποδεχόταν όλους τους επιβάτες λες και έδινε δεξίωση ως πρέσβειρα ενώ τα σάλια έτρεχαν από παντού… Μπροστά μου ήταν ένα παιδάκι που του λέγε : «Πως λένε καλημέρα στα ιταλικά?? Buon giorno!» Μετά είδε και μένα, με καλημέρισε, και εγώ έκανα το κονέ για επίσκεψη στο cockpit. Απάντησε με ένα μεγαλύτερο χαμόγελο ότι θα ρωτήσει τον κυβερνήτη και θα με ενημερώσει. Της είπα που κάθομαι και να μη με ξεχάσει και απάντησε με ένα ακόμα πιο μεγάάάάλο χαμόγελο : «Όχι, όχι αποκλείεται να σας ξεχάσω»
Παλουκώνομαι στη θέση μου, δίπλα μας στεκόταν το λευκό SX-BMC. Η πληρότητα καλή, 1-2 άτομα Bussiness και καμμιά 30αριά κενές στην Economy. Ευτυχώς ήμουν τυχερός και δίπλα μου είχα κενό κάθισμα. Pushback στις 9.10 και απογείωση από τον 03R στις 9.20 (φωτό 1, 2.
Το –BGH όντας από τα ex-Cronus 737 της Α3 μπορώ να πω ότι φαίνεται πως είναι σχετικά πιο παλιό και πιο ταλαιπωρημένο. Ακόμα και το πετσετάκι του προσκέφαλου ήταν ξεθωριασμένο ενώ και οι επιγραφές «Προσδένεστε κ.τ.λ.» φαίνοταν παλιές. Σερβίρισμα των ποτών και εν συνεχεία των δίσκων με το πρωινό και ψωμάκια (κάποια από τα οποία ήταν ζεστά και κάποια κρύα). Καφές, τσάι και ξανά ψωμάκια (αυτή τη φορά όλα κρύα) και έτσι πέρασε η ώρα… Στο μάζεμα των δίσκων πέρασε η κοπελιά της υποδοχής και με θυμήθηκε λέγοντάς μου, ότι «Θα κοιτάξω να πάτε μετά το μάζεμα». Δυστυχώς μετά το μάζεμα, έρχεται με θλιμμένο ύφος και μου ανακοινώνει «Πως για λόγους ασφάλειας δε θα μπορέσετε να πάτε στο πιλοτήριο, Ξέρετε μετά την 11η/9 τα πράγματα άλλαξαν. Εξαρτάται και από τον κυβερνήτη ξέρετε, και ο συγκεκριμένος δεν θέλει.» Οπότε κατάλαβα ότι μάλλον ο κυβερνήτης είχε ψωνιστεί τελείως και δε δεχόταν επισκέψεις στο πιλοτήριό του αν κρίνω και από την προσφώνηση : «Καλώς ήλθατε στην πτήση 650 της Αετζζζζζζήαν». Η αεροσυνοδός συνέχισε την κλάψα «Λυπάμαι πολύ που δε μπορώ να σας εξυπηρετήσω, αλλά καταλαβαίνετε ότι είναι θέμα κυβερνήτη», ώσπου επιτέλους έφυγε.
Στη συνέχεια πέρασαν οι πωλήσεις (όπως πέρασαν γύρισαν βέβαια…)
Μετά από 1Η45min, πετάξαμε πάνω από τη Ρώμη και προσγειωθήκαμε στον 25, στις 10.05. Πορεία για το terminal B και αποβίβαση. Πορεία πολύ ώρα στο terminal μέχρι την παραλαβή αποσκευών. Είχα συνηθίσει την Α3 σε γρήγορη παραλαβή αποσκευών, αλλά μάλλον στο FCΟ «εφόσον δεν τις χειρίζονται με ίδια μέσα» όπως στο Ελλάντα (ξεκολώνοντας δηλαδή τους υπαλλήλους λέγοντάς τους ότι σε 5min από την στάθμευση οι αποσκευές πρέπει να κυλούν) δεν έχουν επιβάλλει τους χιτλερικούς κανονισμούς τους και δυστυχώς άργησαν πολύ και τελικά τις πήραμε στις 10.35-10.40.
Τέλος, το τρενάκι για το stazione Termini (τιμή 9.50 euro) και DOLCE VITA στη Ρώμη για 3 μέρες…

Αποφώνηση :
1 βαθμός μείον Γιατί στην Α3 έχουν ψωνιστεί : Το in-flight περιοδικό (περίοδος Άνοιξη 2004) είχε μέσα απόψεις επιβατών –και καλά-- για το τι τους έρχεται στο μυαλό με τη λέξη Aegean (τα αποτελέσματα? Δείτε ξανθιά, μεθυστική, μοντέλο, τζεντλμαν κ.τ.λ. κ.τ.λ.). Εντάξει ρε παιδιά, είπαμε να γλείφετε τους επιβάτες αλλα μην αυτογλείφεστε κιόλας!
1 βαθμός μείον Γιατί αυτό το πρωινό εγώ το φτιάχνω καλύτερο στην κοπέλα που έχει κοιμηθεί σπίτι μου το προηγούμενο βράδυ!
1 βαθμός μείον Γιατί οι ¾ αεροσυνοδοί ήταν ψυχρές και όχι τόσο όμορφες όσο οι λοιπές αεροσυνοδοί της Α3!
1 βαθμός μείον Γιατί ο κυβερνήτης κος Παγώνης δε με δέχτηκε στο cockpit! (Θα το θυμάμαι!!)
1 βαθμός μείον Γιατί την καθυστέρηση της παραλαβής αποσκευών (ειδικά για την Α3)
1 βαθμός συν Γιατί η ¼ αεροσυνοδός (έστω και αν ήταν ψεύτικη), τουλάχιστον σε έκανε να αισθάνεται άσχημα από την πολύ ευγένεια!!!

Βαθμολογία: 6/10

FCO-ATH Date/Flight/Time : 21JUL04 / A3653 / 20:20 EQP : B737-400 / SX-BGN Seat : 5A (εν τέλει)

Άφιξη στο FCO στις 17.00 περίπου. Ούτε λόγος για check-in, μιας και στα γκισέ της Α3 τσεκάρανε (ως τις 6) μία charter της Α3 για JMK - Κατόπιν ξεκίνησε το check-in για ATH. Δύο check-in το ένα έγραφε business αλλά επιβάτες για business δεν υπήρχαν (χωρίς βέβαια πολλοί να το ξέρουν, οπότε τσεκάραμε μόνοι μας τα πράγματα εκεί). Ζητάω μπροστά θέσεις, μου δίνει 8D-8E-8F. Στο άλλο counter η υπάλληλος προσπαθούσε για κανένα τέταρτο να συνενοηθεί με 5 Καναδέζες για τι ακριβώς, δεν κατάλαβα, κάτι με τις αποσκευές, κάτι με υπέρβαρα κ.τ.λ. Άκρη δε βγάλανε μέχρι να φύγουμε! Ήταν τότε που αποφάσισα να τραβήξω με την κάμερα λίγο από FCO (έτσι για να υπάρχει) και ήταν τότε μου έρχονται δύο carabinieri και μου λένε (στα ιταλικά γιατί είναι και σωβινιστιές) γιατί τραβάω κάμερα! Αναμνηστικά βίντεο λέω! Μου λένε ότι απαγορεύεται και μου ζητάνε και διαβατήριο και με ρωτάνε και αν ταξιδεύω! Τα πήρα στο κρανίο εκεί και τους είπα (στα αγγλικά) : «Δε βλέπετε πως είμαστε μία οικογένεια που γυρίζει από τις διακοπές της? Από μας περιένετε το τρομοκρατικό χτύπημα??» Και μετά μου είπε συγνώμη και έφυγε! Πάμε μετά στις καφετέριες του terminal για λίγο χάζι (τα τζάμια χειρότερα από τα McDonalds) ενώ στην πρώτη φυσσούνα που φαινόταν μπροστά μου, τι με περίμενε??? Μα φυσικά το SX-BKK των ΟΑ! Δηλαδή, μέχρι εκεί με κυνηγούσε!!! Επίσης, Volare 332, AZ 777, ET 763, SAS MD80. Σε μια στιγμή, έρχεται και ένας υπάλληλος της καφετέριας και μου λέει ότι οι φωτογραφίες απαγορεύονται και με ξανασύγχησε! Βέβαια, μετά ούτε που ξανασχολήθηκε με το τι έκανα εγώ!
Πορεία για το gate B09. O έλεγχος των χειραποσκευών, δε θα πω χάλια, θα πω ότι ήταν απλά χαλαρός, με το προσωπικό ασφαλείας να χαζογελάει! Κατά τα άλλα τους ενοχλούσα εγώ που έβγαζα φωτογραφίες! Δυστυχώς δεν κατάλαβα πότε ήλθε το αεροπλάνο γιατί το gate είναι υπερυψωμένο κάπως, σε σχέση με τη θέση του a/c. Πάντως άργησε λίγο, γιατί η επιβίβαση ξεκίνησε 20.05 και ολοκληρώθηκε βέβαια ταχύτατα στις 20.20. Όπως κάθομαι στη θέση μου στο παράθυρο (8F) ένιωθα κάπως περίεργα, κοιτάζω κάπως γύρω μου και βλέπω τους απέναντι και λέω, για δες, αυτοί δεν έχουν παράθυρο! Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιώ ότι η σειρά 8 του BGN δεν έχει παράθυρο, ούτε προς τα μπροστά, ούτε προς τα πίσω! ΤΙΠΟΤΑ! Καταλαβαίνετε ότι έπαθα νευρική κρίση! Καλούσα την αεροσυνοδό η οποία με έγραφε για λίγο, και τελικά με αυστηρό τόνο (και αφού με πέρασε για τουρίστα) της ζήτησα να μου βρει ένα παράθυρο τουλάχιστον! Μου είπε να τελειώσει η επιβίβαση και αν υπάρχει κάτι θα μπορέσουμε να καθήσουμε! Τελικά οι σειρές 1-5 ήταν εντελώς άδειες, οπότε μας είπε να καθήσουμε στην 5. Πάλι καλά, γιατί διαφορετικά, το αεροπλάνο δε θα είχε φύγει ακόμα από τη Ρώμη! Να σημειωθεί ότι ενώ στη σειρά 7 (τα καθίσματα δηλαδή που έλβεπε μπροστά από την 8) είχαν ακόμα τις ετικέτες σε πολωνικά-αγγλικά, στη σειρά 4 (μπροστά από τη 5 που έκατσα) που είναι καθίσματα business, δεν υπήρχαν καθόλου πολωνικά). Επίσης, για την ένδειξη κατειλημμένο ή όχι της τουαλέτας υπάρχει πολωνική ένδειξη jageta (ή κάπως έτσι)-στα αγγλικά occupided!
Pushback λίγο μετά ενώ υπήρξε αναμονή της τάξης του 10 λεπτου μετά το pushback μέχρι να ξεκινήσουμε την τροχοδρόμηση. Και αφού ξεκίνησε η τροχοδρόμηση υπήρχε καθυστέρηση μέχρι την απογείωση από τον 25, λόγω heavy traffic (Volare 330, Korean 747,ξανά το jumbo με ενα 321 ΑΖ Windjet 320, Alitalies-AirOne ένα σωρό). Απογείωση στις 20.47.
Τα κλασσικά : Ποτά, Γεύμα (ο θεός να το κάνει), ψωμάκια (κρύα και ζεστά), καφές,τσάι κ.ο.κ., πωλήσεις (δεν είχαν τα μοντελάκια ARJ/737 λόγω εξάντλησής τους!) Το πλήρωμα (3 γυναίκες και 1 άντρας) γενικά έκανε καλά τη δουλειά του, αλλά σου έλειπε αυτό το γλύψιμο της Α3(Ξέρετε η υπερβολική ευγένεια!!!) Ο κυβερνήτης μίλησε κάποια στιγμή, με τεράστιες παύσεις «Πετάμε στα (παύση) 30.000 πόδια κ.ο.κ. » Εντύπωση μου έκανε που είπε τις λιγοστές πληροφορίες και στα ιταλικά, προφανώς επειδή ήξερε τη γλώσσα. Πτήση πάνω από Κεφαλονιά/Ζάκυνθο- Άραξο και πορεία για Αθήνα. Προσγείωση μετά από 1Η35min στις 23.20 στον 03L, μάλλον visual approach, λόγω των πολλών κουνημάτων δεξιά-αριστερά και αυξομειώσεων στην ταχύτητα κατά την προσέγγιση! Τροχοδρόμηση για το Β15, μπόλικο περπάτημα ως την παραλαβή αποσκευών. Στο δρόμο μας συναντήσαμε το «γραφείο προετοιμασίας πτήσεων» των ΟΑ, ενώ καταλήξαμε στους ιμάντες από το χώρο των gates B20-B28. Nα σημειωθεί ότι στο χώρο αυτό έχουν δημιουργηθεί νέα gates Β16-Β19 προφανώς για την κάλυψη των αναγκών των αγώνων, τα οποία μάλιστα φτιάχτηκαν σε χρόνο ρεκόρ γιατί οι γονείς μου είπαν ότι μερικές μέρες πριν, στον ίδιο χώρο ακόμη έφτιαχναν!!! ΑΜΕΣΗ παραλαβή αποσκευών (γιαυτό μ αρέσει η Α3). Βγαίνοντας καλέσαμε το λεωφορείο Terminal-P3(πάρκινγκ μεγάλης διάρκειας)-Terminal και εντυπωσιάστηκα από την ακριβή ενημέρωση για τη θέση του λεωφορείου (Bus arriving in 7 minutes.....in 5 minutes....;in 3 minutes.... και τέλος, Bus approaching....) Επιστροφή στα πάτρια και ύπνος μέχρι το επόμενο μεσημέρι.

Αποφώνηση :
1 βαθμός μείον Γιατί στην Α3 συνεχίζουν να ψωνίζονται: Το in-flight περιοδικό (αυτή τη φορά Καλοκαίρι 2004-Μη με ρωτήσετε αν σε 2 μέρες άλλαξαν όλα τα περιοδικά ή απλά το -BGH είχε τα παλιά ακόμα, γιατί δεν ξέρω ) είχε μέσα ένα ποίημα ενός ποιητή που το εμνεύστηκε σε μία πτήση της A3!!!
1 βαθμός μείον Γιατί το κρύο μοσχάρι(?) το έφαγα με μία μπουκιά, χώρια του ότι τα μακαρόνια(?) ήταν κρύα.
1 βαθμός μείον Γιατί έπαθα σοκ με το παράθυρο που δεν είχε τζάμι.
1 βαθμός μείον Γιατί το μικρό delay και τις ανοργάνωτες checkαρίστριες.
1 βαθμός συν Γιατί μ αρέσει να παίρνω αμέσως τις αποσκευές.
Βαθμολογία: 7/10

p.s. Θα ακολουθήσει trip-report με Α3 ATH-MUC-ATH με ARJ, ταξίδι που θα κάνω την άλλη βδομάδα

jerry":1xf8suss said:
το σκέλος MXP-FCO με 340!

POIOS HR8E? 340 poianis???????? Enlighten me,please!

«Το αεροπλάνο είναι Μπόινγκ, είναι μεγάλο, δεν υπάρχει τέτοιος φόβος»
(pws legame mikroi "to amaksi einai koursa") Eprepe na tis peis: "Megalo? Pirate kai 777? Mpravo!"
Της είπα που κάθομαι και να μη με ξεχάσει και απάντησε με ένα ακόμα πιο μεγάάάάλο χαμόγελο : «Όχι, όχι αποκλείεται να σας ξεχάσω»
Mia karya stin EZY me exei ksexasei edw kai 3misi xronia...i erwtisi itan i idia!
«Πως για λόγους ασφάλειας δε θα μπορέσετε να πάτε στο πιλοτήριο
H klassiki karamela,etsi? Ma kala,stin vasiki ekpaideysi tous to lene?
έρχονται δύο carabinieri και μου λένε (στα ιταλικά γιατί είναι και σωβινιστιές) γιατί τραβάω κάμερα! Αναμνηστικά βίντεο λέω! Μου λένε ότι απαγορεύεται και μου ζητάνε και διαβατήριο και με ρωτάνε και αν ταξιδεύω! Τα πήρα στο κρανίο εκεί και τους είπα (στα αγγλικά) : «Δε βλέπετε πως είμαστε μία οικογένεια που γυρίζει από τις διακοπές της? Από μας περιένετε το τρομοκρατικό χτύπημα??» Και μετά μου είπε συγνώμη και έφυγε!

...kai poly swsta tous eipes,jerry! Telika,isws i ili8iotita na min exei e8nikotita...
p.s. Θα ακολουθήσει trip-report με Α3 ATH-MUC-ATH με ARJ, ταξίδι που θα κάνω την άλλη βδομάδα
KALO TAKSIDI PAL! Otan 8a vgainete KERKYRA-TIGRA, trava kamia texni to aerodromio pu 8a deis apo katw sou,kapou ekei 8a eimai! :wink:

seven4seven":2tvu0un3 said:
jerry":2tvu0un3 said:
το σκέλος MXP-FCO με 340!

POIOS HR8E? 340 poianis???????? Enlighten me,please!

Με Alitalia! Τι κι αν και δεν έχει η ΑΖ 340, αυτή το δίνει στο site της. Κάνω copy-paste την αναζήτηση (για άλλη ημερομηνία βέβαια - δοκιμάστε το και σεις, και στην επιλογή πτήσεων διαλέχτε αυτές με τα 470 EURO)

AZ731 Athens Milan (Malpensa) 07/25/2004 18:00- 19:40 AIRBUS INDUSTRIE 321
AZ1043 Milan (Malpensa) Rome (Fiumicino) 07/25/2004 20:30-21:50 AIRBUS A340-320

seven4seven":2tvu0un3 said:
Otan 8a vgainete KERKYRA-TIGRA, trava kamia texni to aerodromio pu 8a deis apo katw sou,kapou ekei 8a eimai! :wink:

How touching :roll: :roll: Θα σε θυμηθώ :great: Ακόμα καλύτερο θα είναι άμα δεις το Avro να το ρίξεις, ώστε να κάνουμε αναγκαστική στην CFU και να κάνουμε και λίγο spotting μαζί και μετά να έρθει ένα Tristar να με πάει MUC :stupid: :8:

Pw pw dhlitirio! Kritikos theatrou eprepe na gineis paidi mou :twisted: :twisted:

Poly kalo to report. Kai san logotexnima mou arese alla kai gia tis leptomereies... Bravo Gerassimo!

Ypenthimish ston eayto mou: na grapsw epitelous to ATH-FCO me Alitalia gia sygrish... :roll:

jerry":2qzzro5g said:
«Δε βλέπετε πως είμαστε μία οικογένεια που γυρίζει από τις διακοπές της? Από μας περιένετε το τρομοκρατικό χτύπημα??» Και μετά μου είπε συγνώμη και έφυγε!
A, re jerry, ayti i amesotita sou einai pou mou aresei :lol:

Ti eipe o ALX gia tin easy? Egw kserw oti i Sarah, i George (nai, kykloforei kai se thyliki ekdoxi to onoma...) kai i senior flight attendant pou mou diafeygei to onoma tis, oi opoies me frontisan simera to prwi stin EZY2004, mia xara mas peripiithikan. Kai pernousan kai kathe ligo kai ligaki na serviroun kafe...(tsampa??? ma oxi vevaia...) Anyway, as min vgainw off-topic...ayta sto diko mou report...

Jerry, telika to xwnepses to fagito i akoma eisai me soda??? Giati fainotan poly vary kai xortastiko...

Koita, to oti sou apologithike giati o captain de se dextike den to thewrw glypsimo. Alla to "we hope you enjoyed our flight as much as we did" (...giati isastan toso kaloi epivates...kai sas eyxaristoume...kai mono me esas theloume na petame...kai na mas ksanarthete) einai mia alli istoria...

Phantom Phixer":1gqlh3as said:
Pw pw dhlitirio! Kritikos theatrou eprepe na gineis paidi mou :twisted: :twisted:

Μα γιατί το λες αυτό :?: Εγώ τα έγραψα όλα καλοπροαίρετα 8)

George":1gqlh3as said:
Koita, to oti sou apologithike giati o captain de se dextike den to thewrw glypsimo.
Απλά με έκανε να νιώσω πολύ άβολα που στενοχωρήθηκε που δε μπορεί να με βοηθήσει... Αλήθεια, σας λέω! Πιο πολύ στενοχωρήθηκε αυτή, παρά εγώ!

George":1gqlh3as said:
Alla to "we hope you enjoyed our flight as much as we did" (...giati isastan toso kaloi epivates...kai sas eyxaristoume...kai mono me esas theloume na petame...kai na mas ksanarthete) einai mia alli istoria...

Η φάση είναι ότι στα ελληνικά, λέει απλά «Ήταν χαρά μας που πετάξατε με την Aegggggggggean» (έτσι με το «τζζζ» να ακούγεται)

p.s. GRG, μου λέγες κάτι για τα πετσετάκια της Α3...Σε έχω φτιάξει...

Jerry mou sou exw mia stili etoimi. Dialekse pou 8es esu... :lol:

:arrow: Sas exw twnisei epaneilimena oti i 8esi 8(oktw) sta 734 tis A3 den exei P A R A 8 Y R O !!! Tsaba ta leme diladi? Tosi pikra pige xameni? Ts ts ts .
:arrow: Kalws i kakws uparxoun kapoioi kuvernites pou otan akoune gia episkepsi cockpit,arxizoun na vlepoun anafores, muniseis, kataggelies...kai alla subaramartounda (sas pe8ana twra, kserw). Ean kapoios kuvernitis den exei tin proeraisi na mas dextei 1, emeis den exoume oreksi na episkeftoume 10. Eftuxws omws den einai etsi i pleiopsifia. Mexri simera apo elliniki etairia den exw faei porta xwris kalo logo. Oso de gia ta onomata, i data bank mas enimerwnetai taktika. :wink:
:arrow: Gia to service tis A3 to exoume pei. Oti dineis perneis...Ektws kai an xaneis to aeroplano sou kai vriskeis ftinotero kai kalutero... :wink:
:arrow: Gia to asfalestato observation deck tou El.Ven. den exw pia fwni na milisw. Otan eisai sta 3 metra apo ton piloto, kai se xairetaei, kai paizei mazi sou tin wra pou pigainei sto deck, pou tou deixneis me ta xeria an einai sto centerline kai aftos sou kanei plaka me to na to stivei deksia aristera (nai nai egine kai afto), me to na vlepeis oikogeneies na xazevoun me ta karotsakia ta aeroplana stin...volta tous :idea: , me me me me opws stin Franfurt gia paradeigma...den borw na asxoloumai me an8rwpous pou legondai managers kai den kseroun tin tufla tous apo to pws dioikeitai ena aerodromio... :roll:

Δηλαδή επιτρέπεται ακόμα η επίσκεψη στο cockpit εν πτήσει?! Νόμιζα ότι post 9/11 όλες οι εταιρίες το είχαν απαγορέψει.
Πάντως η ΒΑ με την οποία πετάω στην Ευρώπη, το έχει καταργήσει (στην Αμερική απαγορευόταν και πριν απο 9/11).
captainjumbo":1er9182o said:
Kalws i kakws uparxoun kapoioi kuvernites pou otan akoune gia episkepsi cockpit,arxizoun na vlepoun anafores, muniseis, kataggelies...kai alla subaramartounda (sas pe8ana twra, kserw). Ean kapoios kuvernitis den exei tin proeraisi na mas dextei 1, emeis den exoume oreksi na episkeftoume 10. Eftuxws omws den einai etsi i pleiopsifia. Mexri simera apo elliniki etairia den exw faei porta xwris kalo logo. Oso de gia ta onomata, i data bank mas enimerwnetai taktika.

@sk
Me tin kali dia8esi/pro8esi twn ellinwn kuvernitwn polles fores episkeptomaste ta cockpit on air. Se ksenes etairies auto sumvainei mono gia filous kai gnwstous :wink: Yparxoun kai eksaireseis (ellinikes arnitikes) alla den boroume na eimaste panda ka8etoi... :wink:

captainjumbo":frwzd842 said:
Jerry mou sou exw mia stili etoimi. Dialekse pou 8es esu... :lol:
Αλήθεια πιστεύετε ότι τα έγραψα τόσο...άσχημα?? Τεσπα, θα το προσέξω αυτό...

Sas exw twnisei epaneilimena oti i 8esi 8(oktw) sta 734 tis A3 den exei P A R A 8 Y R O !!! Tsaba ta leme diladi? Tosi pikra pige xameni? Ts ts ts .
Captain, είμαι αδικαιολόγητος, γιατί θυμόμουν ότι το είχες πει αυτό για 733, και υπέθεσα ότι είναι μόνο για ένα αεροπλάνο και όχι για όλα... Forgive me...

Ektws kai an xaneis to aeroplano sou kai vriskeis ftinotero kai kalutero... :wink:
Σκέφτηκα να ακολουθήσω το παράδειγμά σου, αλλά τόσο ΟΑ όσο και ΑΖ είχαν πτήση νωρίτερα από την Α3...

:arrow: Gia to asfalestato observation deck tou El.Ven. den exw pia fwni na milisw. Otan eisai sta 3 metra apo ton piloto, kai se xairetaei, kai paizei mazi sou tin wra pou pigainei sto deck, pou tou deixneis me ta xeria an einai sto centerline kai aftos sou kanei plaka me to na to stivei deksia aristera (nai nai egine kai afto), me to na vlepeis oikogeneies na xazevoun me ta karotsakia ta aeroplana stin...volta tous :idea: , me me me me opws stin Franfurt gia paradeigma...den borw na asxoloumai me an8rwpous pou legondai managers kai den kseroun tin tufla tous apo to pws dioikeitai ena aerodromio...

Αυτά κι αν είναι ενθύμια FRA... Ας τα ζήσουμε και μεις...σε ελληνικό έδαφος...

Σχετικά με το cockpit αν και τη Δευτέρα μου αρνηθούν είσοδο θα αρχίσω να πιστεύω ότι με περνάνε για τρομοκράτη... Μήπως φταίει ότι ήμουν αξύριστος...Θα το προσέξω και αυτό...