Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

Dionysis_Mpomp":2wj88k46 said:
Γιατι ετσι? Γιατι καθε λιγα χρονια και οχι καθε χρονο?
Τι ακριβως ειναι αυτη η σχολη? Θα ηθελα μερικες πληροφοριες.
Ευχαριστω προαιρετικα :D
Γιατί δεν έχουν ανάγκη από πολλά άτομα.Οι απόφοιτοι της ΣΙΡ ως επί το πλείστον γίνονται μέλη πληρώματος στα C-130.Παίρνουν και πτητικό επίδομα.Περισσότερα για τη σχολή εδώ http://www.haf.gr/el/career/academies/sir/.Οφείλω όμως να σε ενημερώσω ότι το όριο ηλικίας για την εν λόγω σχολή είναι τα 21 χρόνια.
Dionysis_Mpomp":2wj88k46 said:
Και κατι αλλο που το εχω απορια, για σχολη ικαρων δεν πρεπει να εχεις καθολου μυωπια? αμα εχεις λιγο? ας πουμε 0.25
Επισης ειναι διαφορετικα τα επιπεδα μυωπιας για καθε ειδος αεροπλανου ή ελικοπτερου? διοτι δεν χρειαζεται τα ιδια αντανακλαστικα οταν πας με 2Μαχ (F-16) και οταν πας με 300χλμ (Super Puma).
Και κατι τελευταιο, διαλεγεις τι αεροσκαφος θα πιλοταρεις στην καριερα σου, ή σου αναθετουν καποιο υποχρεωτικα?
Για τη σχολή ικάρων δυστυχώς ή ευτυχώς πρέπει να έχεις άριστη όραση.Δηλαδή καθόλου μυωπία.Τα όρια μυωπίας δεν εξαρτώνται από τον τύπο του αεροσκάφους για τον απλούστατο λόγο ότι η μέτρηση της μυωπίας γίνεται πριν μπεις στη σχολή.Τώρα, σε ποιο τύπο αεροσκάφους θα κατανεμηθείς εξαρτάται από τις επιδόσεις σου.Μόνο οι καλύτεροι πάνε στα μαχητικά.
Dionysis_Mpomp":2wj88k46 said:
(Επιτρεπονται επισκεψεις πληροφοριακου χαρακτηρα στην σχολη?)
Ευχαριστω και παλι :great:
Όχι δεν μπορείς έτσι απλά να μπεις στη σχολή για πληροφορίες.Αν δεν κάνω λάθος η σχολή ανοίγει για το κοινό κάποιες λίγες μέρες το χρόνο όπου μπορείς να μπεις και να συνομιλήσεις με παιδιά από τη σχολή.Περισσότερα δεν ξέρω για αυτό.
 
Σε ευχαριστω πολυ. Αυτες οι λιγες μερες ειναι στις επετειους? οπως ειχε πριν 10 μερες?
 
Dionysis_Mpomp":27qb0dup said:
Σε ευχαριστω πολυ. Αυτες οι λιγες μερες ειναι στις επετειους? οπως ειχε πριν 10 μερες?
Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω πως η σχολή ανοίγει προς το κοινό τις μέρες εορτής της Πολεμικης Αεροποριας.
 
Το αεροδρόμιο της Δεκέλειας, στο οποίο εδρεύει η ΣΙ ανοίγει για το κοινό τις ημέρες της γιορτής της ΠΑ, όχι η ίδια η Σχολή. Παρόλα αυτά, στους χώρους όπου κινούνται οι επισκέπτες, υπάρχουν Ίκαροι οι οποίοι κινούνται εκεί και επιδεικνύουν τα στατικά εκθέματα κα. Μπορείς να πάρεις μια γεύση συνομιλώντας μαζί τους. Δεν θα μάθεις πάντως και πολύ περισσότερα από ότι αν απλά διάβαζες της πληροφορίες της ΠΑ στο site της: http://www.haf.gr/el/career/academies/si/ :mrgreen:
 
Καλησπερίζω την παλιοπαρέα μετά από καιρό-μήνες απουσίας.

Σε αυτούς του μήνες προσπάθησα να γνωρίσω λίγο καλύτερα τον εαυτό μου, ξέρεται, νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία πριν πάρεις μια απόφαση καθοριστική για το μέλλον σου.. να κάτσεις να μιλήσεις Πρώτα απ όλα με τον εαυτό σου. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τελικά θα δηλώσω πρώτη επιλογή την Ιπτάμενων. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αλλά ο βασικότερος είναι η αγάπη μου για την πτήση(και τώρα φυσικά κάποιοι θα πείτε, δεν αρκεί μόνο αυτή η αγάπη, ναι το ξέρω η αγάπη για την πατρίδα, τα μαχητικά και τις αναχαιτίσεις τα βάζω στους πολλούς άλλους λόγους που ανάφερα πριν λίγο)

Τον τελευταίο καιρό το μόνο πράγμα που με απασχολεί είναι το διάβασμα και οι πανελλήνιες σήμερα βρήκα και λίγο χρόνο να διαβάσω το forum. Το συγκεκριμένο topic δεν το χα διαβάσει (βασικά δεν κατάλαβα γιατί μετακομίσατε σε αυτό και παρατήσατε το δικό μου :p viewtopic.php?f=24&t=5542 ). μερικά σχόλια για τα όσα έχουν ειπωθεί λοιπόν. Πρώτον vassdel σε μερικά σημεία έχεις πολύ γέλιο έτσι όπως τα γράφεις και η εικόνα με την περιγραφή εκείνης της ημέρας με την καντίνα κτλ ήταν κορυφαία. Anotnakis τι ακριβώς είναι αυτή η μέθοδος που λες? Και τι αποτελέσματα είχε?

Τέλος θέλω να μοιραστώ το άγχος μου σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις. Όλα τα άλλα δεν τα φοβάμαι (βέβαια οι πανελλήνιες είναι ένα θεματάκι αλλά το μόνο που θέλουν είναι διάβασμα). Όσον αφορά το αν δεν φοβάμαι τις πτήσεις κτλ.. Στην 3η γυμνασίου η Ναταλία Α. (η εκδότρια του RBF) μου έκανε ένα τρομερό δωράκι (μου κανόνισε πτήση εθισμού με την αερολέσχη κτλ) εκείνη η μέρα ομολογώ ήταν από τις καλύτερες της (εως τώρα ζωής μου) αλλά το σημαντικό είναι ότι διαπίστωσα πόσο καλή επικοινωνία έχω με τα αεροπλάνα. Σημειώστε ότι ο κυβερνήτης – τέως πρόεδρος της αερολέσχης και κάτοχος πτυχίου εκπαιδευτή πτήσεων- την πρώτη προσγείωση μου την έκανε ubnormal για να δει αν φοβάμαι η όχι.. και τον θυμάμαι με το που σκάσαμε στον διάδρομο με το ένα λάστιχο να με ρωτάει επανειλημμένα αν φοβήθηκα και η απάντηση να είναι κάθε φορά αρνητική. Επίσης μου το έδωσε και το κράτησα(όχι για λίγο αλλά για να πετάξω από το αεροδρόμιο πάνω από την πόλη μου έπειτα να το πάω όπου θέλω και μετά να το γυρίσω στο αεροδρόμιο, και όλα αυτά χωρίς να έχω ξαναδεί αεροπλάνο σε απόσταση μικρότερη των 40 μέτρων και η μόνη εμπειρία μου να είναι από το βιβλίο Γενικές τεχνικές Γνώσεις του PPL και το FSimulator).. Σε όλους σας που λέτε ότι σκέφτεστε να πάτε ικάρων σας συνιστώ να κάνετε μια παρόμοια πτήση! Δεν θέλει κόπο χρήμα κτλ.. λίγο θάρρος θέλει, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφασή σας! Και παρεπιπτώντος σήμερα μετά από τόσα χρόνια, επιχείρησα να ξανακανονίσω μια παρόμοια πτήση, αυτή τη φορά σε συνεννόηση με τον νυν πρόεδρο της αερολέσχης μας.

2 χάρες θέλω λοιπόν. 1η να μου συστήσετε κάποιον εν ενεργεία ιπτάμενο να του θέσω μερικές απορίες μου

και 2η να μου πείτε τι γίνεται με τις ιατρικές εξετάσεις και αν είναι για φυσιολογικά άτομα ή για άτομα που δεν έχουν ούτε ένα ψεγάδι στην κατάσταση της υγείας τους. Γιατί διάβασα μια σχετική ανακοίνωση της ΠΑ για τις υγειονομικές απαιτήσεις και πραγματικά τρομοκρατήθηκα!
 
Φίλε air boy καλησπέρα.Δυστυχώς εγώ στο πρώτο ερώτημα σου δε μπορώ να σε βοηθήσω.Μπορώ να σου πώ πολλά όμως για το δεύτερο από την προσωπική μου εμπειρία.Πρώτον όσον αφορά τη συχνότητα των ιατρικών εξετάσεων θα περάσεις μια φορά το καλοκαίρι πριν μπεις στη σχολή..τις λεγόμενες προκαταρτικές εξετάσεις(ΠΚΕ).΄Επειτα μετά το πέρας της βασικής εκπαίδευσης θα ξαναπεράσεις απο το ΚΑΙ και θα κάνεις κάποιες παραπάνω εξετάσεις.Από εκεί και πέρα θα περνάς τις εξετάσεις κάθε χρόνο την ημέρα των γενεθλίων σου.Ας μπούμε τώρα στο ψητό....!!Οι πρώτες εξετάσεις(ΠΚΕ) είναι σχετικά ευκολες (αν φυσικά δεν έχεις κάποιο πρόβλημα).Από εκεί και πέρα ο θεός βοηθός γιατι σου κάνουν καποιες ειδικές εξετάσεις για να βρουν αν στον οργανισμό σου υπάρχουν παθήσεις που εμποδίζουν την πτήση μαχητικών(δηλαδή σε βγάζουν ακατάλληλο για Ιπτάμενο Ά κατηγορίας) όπως για παράδειγμα αραχνοειδή κύστη στο κεφάλι κλπ,κλπ..Το παραμικρό να σου βρουν σε στέλνουν αδιάβαστο όπως έκαναν και με μένα.Εκτός φυσικά κι αν έχεις κάνει τα κουμάντα σου(ΒΡΕΣ ΒΥΣΜΑ..) οποτε δε θα σου κάνουν τιποτα....
 
Χα! :D Ωραίος..

Το βύσμα μωρέ το χω σκεφτεί αλλά από εδώ πάνω (Έβρος) πώς και που να το βρεις το βύσμα(τον γνωστό στην ΠΑ)? Δύσκολη περίπτωση.. Ενισχύονται λοιπόν οι φόβοι μου για τέτοιου είδους κόψιμο μου από την σχολή.. Εύχομαι πάντως οι κύριοι της ΠΑ να διατηρούν και μια κάποια αξιοκρατία σε τέτοια θέματα.. :|


Τέλος πάντων.. Περιμένω και τα φώτα των υπολοίπων, και επιτέλους ας βρεθεί κάποιος να μου γνωρίσει έναν πιλότο της ΠΑ..
 
air_boy":o2md9qeo said:
Σε όλους σας που λέτε ότι σκέφτεστε να πάτε ικάρων σας συνιστώ να κάνετε μια παρόμοια πτήση! Δεν θέλει κόπο χρήμα κτλ.. λίγο θάρρος θέλει, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην απόφασή σας!

Πηρα τηλεφωνο στην αερολεσχη και ρωτησα τιμες, μου ειπαν εαν θυμαμαι καλα 80 ευρω για μιση ωρα πτησης, επομενως θελει χρημα.
 
επισης πρεπει να εισαι και μελος για να κανεις την πτηση επομενως επιπλεον λεφτα. :rant:
 
γεια σας παιδια... θελω να σας ρωτησω αν μπορει κανεις να μ πει απο που θα περασω για να παω μηχανικος στα UAV(unarmed aeiral vehicles)... το ονειρο μ δεν ειναι αυτο.. απο 2α δημοτικου θελω ακομα και τωρα τρελλα να γινω ικαρoς.. αλλα μ το στερει η μυοποια μ :(... και επειδι η τυχη δεν μ εκατσε θα μ αρεσε κατι τετοιο... αν ξερετε παρακαλω πειτε μ....Α ! και κατι αλλο... σε ποιες χωρες ειπαμε επιτρεπουν εισαχθεντες που εχουν κανει laser?
 
Top