Μετακομίζοντας στο Λονδίνο

aggelosk

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
05/11/2009
Μηνύματα
52
Likes
0
Καλημέρα σε όλους

Υπάρχει μία σοβαρή σκέψη να μετακομίσουμε στο Λονδίνο και να δουλέψουμε εκεί με τη γυναίκα μου. Αν υπάρχει κάποιο μέλος που μένει στο Λονδίνο ή έχει μείνει στο παρελθόν, θα ήθελα ότι συμβουλές μπορεί να δώσει.

Ποιες περιοχές είναι καλές για να ζήσει κάποιος χωρίς να πληρώσει τρελλά ποσά, αν συμφέρει να μείνεις σε περιοχές όπως το Richmond που απέχουν λίγο από το Λονδίνο, αν ξέρει κανείς κάποιο αξιόπιστο agency για να βρούμε δουλειά (εγώ είμαι στο ΙΤ ή γυναίκα μου στις μεταφράσεις) και γενικά ότι πιστεύει ότι μπορεί να μας βοηθήσει.

Ευχαριστώ
 
Ευχαριστώ. Έχει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.
 
North London : Southgate, Palmers Green, Winchmore Hill, οχι Tottenham, Hackney, Edmonton... Richmond sounds good...
Ίσωσς και Ealing, (κοντα LHR)
 
AeroAlex ευχαριστώ και εσένα. Richmond sounds good, αλλά από ότι είδα είναι ακριβό. Θα τσεκάρω και τα υπόλοιπα που προτείνεις, μαζί με το Greenwich που πρότεινε ένας φίλος.
 
Αγαπητέ φίλε, δεν γνωρίζω ποιό site χρησιμοποιείς για την αναζήτηση σπιτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά μια καλή λύση είναι το Gumtree. Θα ήθελα επίσης να σε ενημερώσω ότι αν απο μία αγγελία σου ζητήσουν εγγύηση μέσω Western Union (ή κάτι παρόμοιο) είναι απάτη, μπορεί να φαίνεται αυτονόητο αλλά πολλοί πέφτουν θύματα. Ελπίζω να βοήθησα, και καλή επιτυχία με το νέο σου ξεκίνημα!
 
Αγγελε ελπιζω να σκεφτηκες καλα την κινηση σου :D

Θα σου προτεινα πρωτα να βρεις δουλεια και μετα να μετακομισεις καπου σχετικα κοντα στη δουλεια γιατι στο Λονδινο οι αποστασεις ειναι μεγαλες. Επισης να ξερεις οτι στο Λονδινο μπορεις να βρεις δουλειες απο 18000 λιρες το χρονο εως >100000 λιρες (ειδικα αν εισαι στο ΙΤ) το οποιο θα επηρεασει σημαντικα και το budget για το ενοικιο του σπιτιου.

Αφου εισαι στο ΙΤ θα σου ελεγα να κοιταξεις εσυ πρωτος και μετα η συζυγος σου, δυστυχως και η κατασταση στο Λονδινο δεν ειναι η καλυτερη απο αποψη αγορας εργασιας (οσο ηταν πριν απο 3-4 χρονια εννοω για να μην παρεξηγηθω). Οταν λες ΙΤ τι ειδικοτητα εννοεις ακριβως γιατι απο αυτο μπορουν να εξαρτηθουν πολλα.
 
Καλημέρα και από μένα

ευχαριστώ και τους δύο που απάντησαν. Σίγουρα δεν πρόκειται να κλείσω σπίτι και να μετακομίσω πριν βρω δουλειά. Έχω πάει αρκετές φορές Λονδίνο και ξέρω για τις αποστάσεις. Στην Αθήνα δουλεύω σαν ΙΤ Manager, μέχρι να πάω θα έχω πάρει και όλα τα certifications μου και θα είμαι MCITP σε Windows 7 και Windows Server 2008. Αν προλάβω να πάρω και του Hyper V ή του Exchange θα το πάρω και αυτό. Αυτό που ψάχνω τώρα είναι κυρίως περιοχές που μπορώ να μείνω χωρίς να πληρώσω μια περιοσία, γραφεία που μπορούν να με βοηθήσουν να βρω δουλειά και γενικότερες συμβουλές. Είναι τελίως διαφορετικό να είσαι τουρίστας από ότι μόνιμος κάτοικος.
 
ΟΚ λοιπον...οπλισου με υπομονη. Ακολουθει μακρυ κειμενο

Στον τομεα σου υπαρχουν δυο επιλογες για employment, contract η permanent staff. Κ τα δυο εχουν τα + και τα -. Συνηθως οι contractορες εχουν μεγαλυτερο μισθο, αλλα συστυχως πρεπει να εχεις λογιστη και δεν εισαι τοσο ασφαλης στη θεση σου οσο ενας permanent. Για μονιμη θεση με τα δικα σου qualifications υπολογιζε γυρω στα 50k. Απο αυτα θα σου μενουν καθαρα περιπου 3000 λιρες το μηνα τα οποια ειναι αρκετα σε συνδιασμο με εναν μικροτερο μισθο της συζυγου να ζησετε αξιοπρεπως. Για να βρεις δουλεια χρησιμοποιησε requirement agencies και headhunters. Τα πιο κλασικα requirement sites ειναι:
http://www.reed.co.uk
http://www.monster.co.uk
http://www.toplanguagejobs.co.uk
http://www.multiligualvacancies.com

Τα δυο τελευταια για τη συζυγο και οπωσδηποτε αρχιζε να χτιζεις τον κυκλο σου στο http://www.linkedin.com το οποιο χρησιμοποιουν πολλοι headhunters.


Χωρις να θελω να κανω διαφημιση το http://www.rightmove.co.uk/ ειναι μια καλη πηγη για να αρχισεις. Ειδικα στο Λονδινο δυσκολα θα βρεις σπιτι απο ιδιωτη και θα πρεπει να πας μεσω γραφειου, το οποιο θα σου ζητησει χαρτια απο εργοδοτη, βεβαιωση αποδοχων κτλ κτλ κτλ. Γενικα πολυς ελεγχος. Προσωπικα μενω στο Δυτικο Λονδινο και γενικοτερα θα την προτεινα την περιοχη. Δυστυχως τα ενοικια ειναι λιγο τσιμπημενα 1.100 λιρες για σπιτι με ενα υπνοδωματιο και γυρω στα 1.300 για σπιτι με δυο και σε αυτα προσθεσε 200-300 λιρες λογαριασμους. Το προβλημα στο Λονδινο ειναι οτι οι κακοφημες περιοχες ειναι πραγματικα κακες, αφου δεν μπορεις να κυκλοφορησεις το βραδυ, μπορει να ανοιξουν το σπιτι σου ανα πασα στιγμη κτλ οποτε θα σου προτεινα να ξοδεψεις λιγα παραπανω και να μενεις σε λιγο καλυτερη περιοχη και να γλιτωνεις και να μεταφορικα εξοδα (ενδεικτικα η oyster για ζωνες 1-6 κοστιζει 193 λιρες τον μηνα).

Κατα τα αλλα δεν θα εχεις προβλημα προσαρμογης. Γραφειοκρατια 0, καιρος χαλια, φαγητο πολυ χαλια, φτηνα εισιτηρια για Ευρωπη (εκτος Ελλαδας βεβαια ας ειναι καλα το Ελ. Βενιζελ. με τις παραχωρησεις στους Γερμανους). Οτι αλλη ερωτηση εχεις στειλε μου pm.
 
και οπωσδηποτε αρχιζε να χτιζεις τον κυκλο σου στο http://www.linkedin.com το οποιο χρησιμοποιουν πολλοι headhunters.

Να μπώ λίγο σφήνα στην ενδιαφέρουσα συζήτηση και να ρωτήσω off topic, τι είναι το παραπάνω και τι δυνατότητες προσφέρει?
 
Top