EL AL στην Ελλάδα

Συμφωνώ και εγώ απόλυτα για να ανοίξει μια αγορά πρέπει να έχεις απευθείας πτήση. Όλα τα άλλα είναι ασπιρίνες. Αλλά πριν ανοίξεις κάτι πρέπει να το δοκιμάσεις και να δεις εάν έχει δυνατότητες. Εκεί έρχονται οι συνεργασίες που σε βοηθάνε όχι ότι σου λύνουν το πρόβλημα. Όλα όμως γίνονται με πολύ δουλειά και χρόνο.
Η Ρώσικη αγορά άνοιξε μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών, συμμετοχών σε εκθέσεις στην τοπική αγορά, αλλά και συγκυριών. Η Κινεζική αγορά δεν θα ανοίξει με μια απευθείας πτήση, εάν η Κινεζική Κυβέρνηση δεν κατευθύνει τον Κινέζο προς εδώ. Πάντα παίζουν οι διακρατικές συμφωνίες. Ας είναι μια καλή προσπάθεια η συνεργασία με την El Al και προ πάντων επιτυχημένη. Η Ινδική αγορά όπως και η Ρωσική είναι τεράστια για τα Ελληνικά δεδομένα και υπάρχει μια μεγάλη εύπορη κοινωνία που θα μας ενδιέφερε για το κομμάτι του ποιοτικού τουρισμού. Δεν γνωρίζω όμως με τι σλόγκαν θα προσπαθήσουμε να μπούμε σε αυτή την αγορά; Θάλασσα; Ήλιο; Ή μάλλον πολιτισμό. Κυρίως θα έλεγα Θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τον Μέγα Αλέξανδρο. Η άρχουσά τους τάξη τρελαίνετε για τον Μέγα Αλέξανδρο, στην Βόρεια Ινδία όπου βρίσκουν νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι πολύ υπερήφανοι. Οπότε θα ευχόμουν καλή αρχή στο δρομολόγιο BOM-TLV-ATH. Αν και δεν βγαίνει αυτή την στιγμή από πλευράς ώρας, και θα πρέπει να γίνουν αλλαγές. Φοβάμαι όμως ότι οι Ισραηλινοί θέλουν οι Ινδοί να περνούν μερικές μέρες στο Ισραήλ και μετά/πριν Ελλάδα. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι παρεμφερές προϊόν και αυτοί που θα διαλέξουν Ελλάδα θα θέλουν και Ισραήλ; Ή το αντίθετο. Σε αυτή την περίπτωση συνεργασία με την THY θα ήταν καλύτερη γιατί έχουμε παρόμοιο προϊόν, αλλά η THY πετά και BOM & DEL οπότε μπορεί να έχουν εδραιωμένη αγορά.
Τέλος δεν μπορώ να πω ότι η Ινδία έχει και τις πολλές αεροπορικές διασυνδέσεις με την Ευρώπη, όταν υπάρχουν εκτός Λονδίνου μόνον η Austrian, AF, LH, Swiss, Jet για Βρυξέλλες και η Delta για Άμστερνταμ (οι δύο τελευταίες σταματούν πηγαίνοντας για Αμερική) εκεί θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να βρούμε συνεργασία να σταματούν Ελβεν πηγαίνοντας για Αμερική (μπορεί όταν η Kingfisher πάει εκεί) δεν ξέρω όμως εάν τουρισμός στην Ελλάδα είναι το ίδιο με διασύνδεση ΗΠΑ.
 
Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ανακάλυψα σήμερα για τις in-flight προσφερόμενες υπηρεσίες της El Al. Εκτός από τα 5 διαφορετικά είδη kosher που προσφέρει, η εταιρεία προσφέρει επίσης και "ελληνικό νηστίσιμο γεύμα" (GRML-Greek Fasting food). Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα από το ότι μία ξένη εταιρεία προσφέρει τέτοια επιλογή.
 
Πάντως μου φαίνεται προσωπικά πολύ αποτυχία να μη μπορούμε (τουριστικά, όχι αεροπορικά) να ανοιχτούμε προς μια χώρα με τόσο πληθυσμό. Υπάρχει ΠΟΛΥΣ κόσμος εύπορος πλέον στην Ινδία και συνήθως σα λαός ενδιαφέρονται για ιστορία κλπ. Plus, δεν έχουν νησιά. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν κινηθεί τα υπουργεία προς Ασία γενικώς, είναι τεράστια πηγή τουρισμού...
 
Φίλτατε Μενέλαε, μπορεί να μας ακούγονται ως ελ ντοράντο τουριστών η Ινδία, η Κίνα κ.ο.κ αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να ανοίξεις τέτοιες αγορές. Οι απαιτήσεις είναι τεράστιες σε οργάνωση και επενδύσεις (δλδ θα πάρω πίσω τα λεφτά μου όχι αύριο αλλά σε 2-3 χρόνια) σε ένα ευρύ φάσμα εμπλεκόμενων (πχ. διακρατικές συμφωνίες για χορήγηση βίζα σε γρήγορους χρόνους, εκπαίδευση ξεναγών σε νέες γλώσσες, προσθήκη πληροφοριακών πινακίδων σε αρχ. χώρους κ.α σημεία ενδιαφέροντος στις γλώσσες των χωρών αυτών).

Επίσης, απαιτείται πάνω απ' όλα μελέτη για το ποίον των τουριστών αυτών (π.χ. οικονομικές δυνατότητες, ενδιαφέροντα, πολιτισμικές ιδιαιτερότητες) αλλά και εκπαίδευση όλων όσων έχουν άμεση επαφή με τον τελικό πελάτη/τουρίστα. Σε κάθε άλλη περίπτωση μιλάμε για περιστασιακά αρπαχτο-πασαλείματα που on the long run θα συμβάλουν στο να μας βάλουν ένα τεράστιο Χ οι τουρίστες αυτών των χωρών. Σκέψου ότι εδώ καλά καλά τους Ρώσους που είναι 2 τσιγάρα δρόμος απ' τη χώρα μας τώρα τους μαθαίνουμε...

Μεγάλο, το μεγαλύτερο κατ' εμέ, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Ευρωπαίοι τρίτης ηλικίας και οι Νορθαμερικάνοι...

ΥΓ
Sorry για το off-topic :oops:
 
Σίγουρα χρειάζεται μελέτη και σίγουρα λέω μια απλή άποψη χωρίς να έχω στοιχεία, περισσότερο ως παράθεση μιας σκέψης για κάτι που μου κάνει εντύπωση αρκετά χρόνια. Όποτε έχω έρθει σε επαφή με άτομα από τις χώρες αυτές γενικώς δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και φαίνονται μάλιστα και αρκετά ενημερωμένοι, επιπλέον, δε, όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα για τέτοια ταξίδια είναι αρκετά... έχοντες στις πατρίδες τους. Anyway, αν είναι το συζητάμε με pm, sorry κι από εμένα για το off. :)
 
Αν και ξεφεύγουμε από το θέμα, μια παρατήρηση: μην περιμένετε ορδές Ινδών και Κινέζων τουριστών στην Ελλάδα. Η δύναμη του τουρισμού μας είναι αδύνατο σημείο για τις Ασιατικές φυλές: και εννοώ τη θάλασσα και ελληνικά νησιά. Αντίθετα με τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους που ψοφάνε για ήλιο και θάλασσα, στην Ανατολή σιχαίνονται και τα δύο. Σκεφτείτε αν ποτέ σας έχετε δει Κινέζο, Γιαπωνέζο κλπ σε παραλία. Και αν τον έχετε δει, τί συμπεριφορά έχει: είναι σα να μην ξέρει τί να την κάνει τη θάλασσα. Συνεπώς για να προσελκύσεις τουρίστες από εκεί, πρέπει να προβάλεις πολιτισμό, μεζογειακή κουζίνα και τα τοιαύτα. Τα οποία βέβαια βρίσκεις σε μεγάλες πόλεις και (πολύ) μεγάλα ελληνικά νησιά. Και τα οποία με όσα ειρηνικά γίνονται στην Αθήνα εδώ και μήνες, δε θα προσελκύσουν κανέναν. Για να προσελκύσεις τον Κινέζο, πρέπει να γίνεις ένα Παρίσι των Βαλκανίων. Μπορείς;;;
 
Μιας και δεν βρήκα κάτι ξεχωριστό για Κύπρο το γράφω εδώ για επανέναρξη του TLV-LCA από EL AL με 738, 2 φορές την εβδομάδα..Η πρώτη πτήση στις 6/11/13 θα γίνει με το νέο απόκτημα του στόλου της LY το 739ER...

http://airlineroute.net/2013/10/15/ly-lca-w13/
 
Χτες το μεσημερι ατυχος Κολομβιανος μη ομιλων αγγλικα μετεφερθη στο Γ.Γεννηματας με μωλωπες και ενα πρησμενο ματι μετα απο "ευγενικη"συνομιλια με security της Εl-Al που τον περασαν για τρομοκρατη.. Εδω και το σχετικο αρθρο : http://www.huffingtonpost.gr/2016/06/27 ... ediaWidget
 
Απο πηγή του αεροδρομίου πάντως έμαθα πως αρχικά αρνήθηκε να δώσει την κάρτα επιβίβασής του και στη συνέχεια φώναξε ότι είχε βόμβα και θα τους τινάξει όλους στον αέρα.
 
οι ισραηλινοι σεκιουριτάδες έχουν γιλέκα που αναγράφουν "EL AL security" ... αν λοιπόν μου έρθει κάποιος τέτοιος και δεν είμαι στην ουρά για πτήση της EL AL, δεν έχει καμμία αρμοδιότητα να μου κάνει έλεγχο... απο οτι διαβασα, ο τύπος ήταν με την οικογένειά του, αρα μαλλον απίθανο μου φαίνεται να αρχισε να φωνάζει για βομβα, εκτός αν τον είχε βαρέσει η ζέστη !!
Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μαθαίναμε τη συνέχεια, αν δηλαδή εγινε μύνηση κατά της EL AL, αποζημιώσεις για ηθική βλάβη , αν η ίδια η εταιρεία προσφέρθηκε να αποζημιώσει τον άνθρωπο(πήγε νοσοκομείο, έχασε την πτήση του κλπ)....γιατί αλλιώς αποθαρύνονται κάποιοι !!
 
Top