Λάθος στο όνομα του εισιτηρίου

Καλημέρα....
Αντιμετωπίζω τα εξής 2 θεματάκια...
1) Έχω ταυτότητα με Ελληνικούς Και Λατινικούς χαρακτήρες η οποία με γράφει (ας πούμε) Βiras (από Βειράς) μπορώ να ταξιδέψω Τσεχία ή θέλει τις καινούριες...Επίσης έχω και δίπλωμα από τα καινούρια σαν πιστωτική το οποίο όμως με γράφει Βeiras (που είναι και το σωστό...) μπορώ να ταξιδέψω με αυτό Τσεχία?
2)Το πρόβλημα τώρα είναι ότι επειδή έκλεισε η φίλη μου έγινε λάθος στο όνομα Stayros Beiras ενώ το δίπλωμα γράφει Stavros Beiras (και η ταυτότητα Stavros Biras καταλαβαίνετε τι τραβάω)
Η wizzair ζητάει 90 ευρώ για αλλαγή online και αν πάρεις τηλ λέει 60 αλλά δεν το σηκώνει....
Οπότε αν αλλάξω όνομα τι να βάλω του διπλώματος ή της ταυτότητας?Μην ξαναπληρώνω και άλλη αλλαγή ή με αφήσουνε Τσεχία
 
Γεια σου Gismo,
το σωστό στο δικό σου παράδειγμα Βειράς είναι Veiras. Ούτε αυτό που γράφει η ταυτότητα ούτε αυτό που λέει στην πιστωτική δηλαδή. Το τι γράφουν στα διπλώματα ή σε άλλα έγγραφα στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει σημασία. Μετράει τι γράφει στην ταυτότητά σου ή το διαβατήριο. Αν υπάρχει λάθος η εταιρεία μπορεί να μην σου επιτρέψει την επιβίβαση. Συνήθως όμως (και μιας και μάλλον θα κάνει online check-in) κανείς δεν θα το προσέξει.

Εδώ μπορείς να δεις πως μεταγράφεται το όνομά σου σε λατινικούς χαρακτήρες: http://www.passport.gov.gr/elot-743.html
 
Καλησπέρα σας! Σε εισιτήριο Χιος-Αθηνα με επιστροφή θα υπάρχει πρόβλημα για ενα λάθος στo επώνυμο; έπρεπε να είναι ALIFRAGKI και μου το έγραψαν ALIFRAGI.
 
Κανένα πρόβλημα. Μην σε απασχολεί.
 
Καλησπέρα παιδιά , θελω να κανω μια ερώτηση σε σχέση με ενα θεμα που με εχει αγχωσει παρα πολυ αυτες τις μέρες . Έκλεισα εισητηρια για μια φιλη μου μέσο την airtickets με την Aegean αθηνα -βουκουρεςτι χθες λοιπον ολο χαρά οταν την συνάντησα τις έδωσα τα εισητηρια και τοτε γύρισε και μου ειπε πως εχει και δευτερο ονομα που εμενα δεν μου το ειχε αναφέρει , ετσι εγω έκλεισα εισητηρια στο ονομα ALEXANDRA CRAETE και οχι ALEXANDRA ANGELA CRAETE οποτε με το που το εμαθα κάλεσα την airtickets για να δω τι μπορω να κανω η αλλαγη εισητηριου ηταν πολυ ακριβή και θα επρεπε να την χρεωθω εγω και ας μην ημουν εγω η υπεύθυνη για το λαθος :evil: , οποτε μίλησα με τον κύριο στο τηλεφωνο ο οποιος ηταν πολυ εξυπηρετικός και αφησε ενα note για το ονομα το οππιο πηρα και στην Aegean και το εχουν λάβει , λέτε να υπάρξει θεμα ;; Να χρεωθω την αλλαγη για να μην χρεωθω μετα τα εισητηρια ; Σας παρακαλω περιμένω τις απαντησεις σας με πολυ μα παρα πολυ άγχος !! Ααα ξεχασα να αναφέρω πως η πτήση ειναι για αυτη την πεμπτη :? :with:
 
Για να είσαι 100% σίγουρη, θα πρέπει να πληρώσεις τo τέλος αλλαγής ονόματος της Α3. Ωστόσο, εάν το όνομα που λείπει, είναι το δεύτερο, τότε το πιο πιθανό είναι ότι δε θα έχεις πρόβλημα.

Από περιέργεια, πόσα σου ζήτησε η airtickets.gr για την αλλαγή ονόματος;
 
Ακούγεται εξωπραγματική χοντράδα, είχε δεύτερο όνομα που δεν στο είχε πει και τώρα πρέπει εσύ να πληρώσεις για την αλλαγή; Να μην κάνεις απολύτως τίποτα και αν περάσει στο αεροδρόμιο, πέρασε. (Μάλλον θα περάσει.)
 
Η airtickets με μπέρδεψε το λιγότερο με τις τιμες πηρα 4 φορές και μίλησα με 4ης διαφορετικούς υπαλλήλους ο τέταρτος ηταν και ο πιο εξυπηρετικός που μου ειπε γιατι να πλγρωσω ; και άφησε το note , ο πρώτος μου ειπε πως η αλλαγη ονόματος εχει 30 ευρώ , οδεύτερος πως θα ερθει στα 50 ευρώ ,))ο τρίτος πως ειναι 100 ευρώ σύνολο 50 ευρώ για τα εισητηρια της αναχώρησης και 50 για αυτα της επιστροφής , εγω παράλληλα μίλησα και με την Aegean και τους ρώτησα αν ήρθε το σημείωμα οι οποίοι μου είπαν πως αν υπάρξει θεμα με το check in να εχουμε παει στο αεροδρόμιο το λιγότερο 2 ωρες πριν για να γίνει εκει η αλλαγη η οποία θα κοστίσει 20 ευρώ , εγω πραγματικα μπερδεύτηκα μακαρι να δεχτούν το note αλλιως μακαρι να γίνει οτι μου ειπε ο υπάλληλος της Aegean και να χρεωθω μονάχα 20 ευρώ ! Σε ευχαριςτω πολυ για την απάντηση
 
Καλησπέρα στην ομάδα.Εκλεισα ένα εισιτήριο για Λονδίνο Αθήνα Λονδίνο φεύγουμε την Κυριακή και μόλις συνειδητοποίησα ότι στο όνομα επιβάτη αντί να βάλω GEORGIOS έβαλα George. Πήρα τηλεφωνώ την αεροπορική και μ ζήτησε 75 ευρώ για να κάνω την αλλαγή ονόματος! Πιστεύετε ότι πρέπει να τ αλλάξω η δεν θα αντιμετώπισο κανένα πρόβλημα
 
Αν επιτρέπεται, ποια αεροπορική σου ζήτησε τόσα; Απ' όσο γνωρίζω, η Α3 ζητάει από €10 έως €20 (ανάλογα με τον τρόπο αγοράς) + διαφορά ναύλου, εάν έχει προκύψει.

Επειδή πετάς εκτός Schengen, υπάρχει μία πιθανότητα να έχεις πρόβλημα, αφού για να κάνεις check-in, χρειάζεται να μπουν τα στοιχεία APIS στην κράτηση. Η αεροπορική σου παρέχει την υπηρεσία διόρθωσης, προκειμένου να είσαι κι εσύ και αυτοί εξασφαλισμένοι, απέναντι στις Αρχές, ότι υπάρχει πλήρης αντιστοιχία. Η αντίστοιχη περίπτωση σε πτήση προς ΗΠΑ δεν θα είχε καμία ελπίδα. Η γνώμη μου είναι να τα δώσεις, παρά το ότι είναι προφανές για εμάς στην Ελλάδα, ότι GEORGE και GEORGIOS είναι το ίδιο πράγμα. Better safe than sorry, που λένε και στις αγγλοσαξωνικές χώρες.

Επίσης, αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σου, αλλά με το να κάνεις επαναλαμβανόμενα posts και να ανοίγεις νέα κατηγορία για ένα θέμα, το οποίο ήδη υπάρχει, δε βοηθάς κανέναν.
 
Top