Aπεργία στην ΥΠΑ

Εδώ όλες οι υπόλοιπες συζητήσεις σχετικά με την ελληνική και κυπριακή Αεροπορία
sth
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class
Δημοσιεύσεις: 53
Εγγραφή: 14 Δεκ 2014, 22:51
x 3

Re: Aπεργία στην ΥΠΑ

Δημοσίευσηαπό sth » 12 Ιαν 2018, 20:18

Για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 έβγαλε ανακοίνωση η Aegean για ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων, λόγω της τρίωρης (12:00 - 15:00) στάσης εργασίας των ΕΕΚ. Τροποποιούνται 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού & 28 εξωτερικού, ενώ ακυρώνονται 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Αναλυτικά εδώ : https://el.about.aegeanair.com/media-ce ... ympic-air/
0 x


airfan
Low-Cost-Class
Low-Cost-Class
Δημοσιεύσεις: 39
Εγγραφή: 11 Φεβ 2018, 17:02
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): LGTS
x 11

Re: Aπεργία στην ΥΠΑ

Δημοσίευσηαπό airfan » 27 Μάιος 2018, 19:20

Δελτίο Τύπου της ΕΕΚΕ,, του συνδικαλιστικού οργάνου των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας :


"Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό και τις αεροπορικές εταιρείες ότι η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 με 3ωρη στάση εργασίας από τις 10:00 – 13:00.

Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας συμφωνούν και συνυπογράφουν την διεκδίκηση των αιτημάτων όπως αυτά αναγράφονται στην ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Τουριστικό κλάδο που αποτελεί την «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας, καθώς και στους χρήστες του Εναερίου Χώρου της Ελλάδας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες αυτής της χώρας και να καταγγείλουμε το διαχρονικό πολιτικό σύστημα για τα εξής θέματα :

1. Την έλλειψη πολιτικής απόφασης για την οργάνωση της Εναέριας Κυκλοφορίας σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς, που οδηγεί στη διάλυση της καθώς και στη στέρηση εσόδων για το Ελληνικό κράτος.

2. Παρά την αποδεδειγμένη και έγκαιρη βούληση του υπουργού κ. Σπίρτζη για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του κλάδου μέσω προσλήψεων παρατηρείται αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση τους.

3. Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας παρόλο που διέθεταν σημαντικά μειωμένο προσωπικό για το έτος 2017, αντιμέτωποι με αυξημένες απαιτήσεις ωραρίων λειτουργίας λόγω της παραχώρησης των αεροδρομίων και την αύξηση στην εναέρια κυκλοφορία, δεν έκαναν χρήση των καλοκαιρινών τους αδειών όπως προβλέπεται στην νομοθεσία των Δημοσίων Υπαλλήλων, περιόρισαν το προβλεπόμενο από διεθνείς κανονισμούς διάλειμμα κατά την εργασία τους στο ελάχιστο και ενίοτε εργαζόμενοι υπό τριτοκοσμικές συνθήκες κατάφεραν να επιτύχουν το στόχο της παραγωγικότητας που είχε συμφωνήσει το Υπουργείο και η Διοίκηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με αποτέλεσμα να εισπραχθούν πλέον των 154 εκατ. ευρώ για το Ελληνικό κράτος.

4. Το οξύμωρο όμως είναι ότι δυστυχώς δαπανήθηκαν ελάχιστα για τις ανάγκες της Αεροναυτιλίας και η Ελλάδα κινδυνεύει να επιστρέψει χρήματα στους χρήστες των υπηρεσιών αεροναυτιλίας.

5. Θέλουμε να καταγγείλουμε ότι παρά τις διαχρονικές προσπάθειες μας για τη ψήφιση ενός νόμου με σκοπό τη δημιουργία ανεξάρτητου ΠΑΡΟΧΟΥ ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΛΙΑΣ με ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ, ικανού να λειτουργήσει αποτελεσματικά εντός του διαρκώς εντεινόμενου ανταγωνισμού στο χώρο των αερομεταφορών, με προϋπολογισμένες δαπάνες που θα αφορούν τόσο στην υλικοτεχνική υποδομή όσο και στις κτηριακές ανάγκες καθώς και τις ανάγκες του προσωπικού, εισπράξαμε την πλήρη αδιαφορία, την πλήρη απαξίωση και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

6. Θέλουμε να επικοινωνήσουμε επίσης ότι τα προβλήματα της εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούν να επιλυθούν με βάση μια ισοπεδωτική σειρά προτεραιότητας και να τονίσουμε ότι η εναέρια κυκλοφορία δεν λειτουργεί με τη λογική του «περίμενε», ούτε με τη λογική του «αύριο».

Διαβεβαιώνουμε το επιβατικό κοινό και τις αεροπορικές εταιρείες ότι οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, στo πλαίσιο του επαγγελματισμού και της υπευθυνότητας με την οποία ασκούν το έργο τους καθώς και του σεβασμού προς τον Τουρισμό, θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τη φετινή θερινή περίοδο κάτω από δυσμενέστατες συνθήκες.
Τονίζουμε ότι θα υπερασπιστούμε τον κλάδο μας και την λειτουργία της εναέριας κυκλοφορίας με κάθε νόμιμο μέσο αναμένοντας από την πολιτεία να κάνει ότι είναι λειτουργικά σωστό εντός του πλαισίου των σχετικών Ευρωπαϊκών Κανονισμών για την εύρυθμη λειτουργία της. "
0 x

Άβαταρ μέλους
AirNamibia
First-Class
First-Class
Δημοσιεύσεις: 769
Εγγραφή: 25 Φεβ 2016, 10:17
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code): HVN
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code): LGTT
x 116

Re: Aπεργία στην ΥΠΑ

Δημοσίευσηαπό AirNamibia » 23 Αύγ 2018, 11:02

Απεργία την Παρασκευή 24 Αυγούστου προκήρυξε η Ένωση Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΝΗΜΑΕΚ) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Οι στάσεις εργασίας θα διεξαχθούν από τις 08.00 έως τις 12.00 και από τις 20.00 έως τις 23.59.
0 xΕπιστροφή σε “Διάφορα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες