Coronavirus και αεροπορία - Εξελίξεις και επιπτώσεις

Re: Coronavirus και Aegean - Εξελίξεις και επιπτώσεις

niogr":pe0za2om said:
Η ΕΚ για τις ακυρωμένες πτήσεις προσφέρει 2 εναλλακτικές: είτε voucher είτε επιστροφή χρημάτων, απλά σημειώνει ότι η επιστροφή χρημάτων θα καθυστερήσει.
Όντως? Σε ένα mail που μου ήρθε δεν έγραφαν αυτό (έλεγαν voucher ή αλλαγή ημερομηνίας). Αλλά όπως έλεγα και παραπάνω τρέχουν κι αυτοί και δε φτάνουν, οπότε δεν αποκλείεται να το άλλαξαν...
 
To refund της ΕΚ δεν ισχύει για όλους τους ναύλους. Μόνο αν ο ναύλος είναι refundable κάνεις αίτηση για επιστροφή. Αλλιώς rebooking ή voucher ή ακύρωση και παίρνεις πίσω μόνο τους φόρους. Αν σου ήρθε mail με τις επιλογές rebooking ή voucher, πιθανώς δεν δικαιούσαι refund.
Tickets booked through emirates.com
If you purchased your ticket online on emirates.com, please log in to Manage your booking issue your travel voucher. The travel voucher amount you’re due is outlined in the Fare conditions given to you when you made the booking. If you purchased your ticket online at emirates.com, your Fare conditions will be attached to the booking confirmation email sent to you.
https://www.emirates.com/english/help/r ... autodetect

και στις επιλογές:
I understand that if my ticket / document is non-refundable I will only receive a travel voucher or refund of the applicable unused taxes.
 
Για πτήσεις όπου υπάρχει σκέλος σε αεροδρόμιο της ΕΕ είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τον ναύλο στο ακέραιο, σύμφωνα με την νομοθεσία. Λογικό είναι να χρησιμοποιούν τεχνάσματα για να το αποφύγουν. Επίσης είναι λογικό να το καθυστερούν. Όσοι έχουν πτήσεις που έχουν ακυρωθεί, θα πρέπει να επιμένουν, δικαιούνται τα χρήματά τους, άσχετα με τον τύπο του ναύλου.
 
Ή ελπίζουν, ότι το πρόστιμο που θα τους επιβληθεί από την ενδεχόμενη μη-συμμόρφωσή τους με το Κοινοτικό Δίκαιο θα είναι μικρότερο από το κόστος της επιστροφής της αξίας όλων των εισιτηρίων. Τα είχαμε ζήσει και στο παρελθόν με τις παράνομες προμήθειες των ελληνικών τραπεζών για τις οποίες το πρόστιμο που επιβαλλόταν ήταν αρκετά χαμηλότερο από το έσοδο που είχαν, συνεπώς, συνέχιζαν να παραβιάζουν το νόμο.
 
Γι' αυτό τον λόγο υπάρχουν αυτοί οι θεσμοί, για να επιβάλλουν πρόστιμα τα οποία να αποτρέπουν παράνομες πρακτικές. Αν συνεχίζονται αυτές οι πρακτικές μάλλον ο θεσμός δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.
 
Η Ryanair επιστρέφει κανονικά τα χρήματα για τις πτήσεις που ακυρώθηκαν.
 
Απο οτι εχετε διαβασει ηδη και στις 3 εταιριες επιγειας εξυπηρετησης (Goldair,Swissport,Skyserv) εγιναν μαζικες διακοπες συμβασεων.. Και βαση της ΠΝΠ Βρουτση για το επομενο 6μηνο ολοι οι εργαζομενοι(ακομα και αυτοι που θα επιστρεψουν)θα εργαζονται εκ περιτροπης και με ευελικτα ωραρια...Την σεζον του 2020 την εχω ηδη χαμενη..Ας ετοιμαστουμε για του χρονου τωρα...
 
niogr":2bqdasn4 said:
Η Ryanair επιστρέφει κανονικά τα χρήματα για τις πτήσεις που ακυρώθηκαν.

Πολύ ευχάριστη έκπληξη αυτή. Μέχρι τώρα διάλεγα Ryanair όταν η τιμή Ryanair + 30% ήταν < τιμή Aegean. Από σήμερα αυτό αλλάζει, και γίνεται αντίστροφο.

γνωρίζει κανείς τι πολιτική ακολουθεί η easyjet; βλέπω έχει ακυρώσει τις πτήσεις για όλο τον απρίλιο και έχω πτήση (που σίγουρα θα ακυρωθεί) αρχές Μαίου
 
niogr":2m6ss34c said:
Η Ryanair επιστρέφει κανονικά τα χρήματα για τις πτήσεις που ακυρώθηκαν.

Μπορείς να μας πεις με ποιο τρόπο ; Έχω φίλο με εισιτήριο για Ισπανία και δεν έχει καταφέρει μέσω site (μήνυμα σφάλματος) και στο e-mail του ακόμη περιμένει απάντηση.
 
7 μόνο αεροσκάφη της Emirates τώρα στον αέρα ..τα 6 cargo. Που τα παρκαρανε όλα;;;
 
Top