Air One στην Ελλάδα

Και όχι μόνο αυτό που λέει ο Άκης. Η τιμή προφανώς δεν κατέβηκε από τον Άρη και φώτισε τα μυαλά των μάνατζερ της εταιρείας. Όπως κάθε ιδιωτική εταιρεία, προσπαθεί να αναπληρώσει τα λειτουργικά της έξοδα και να βγάλει και ένα κέρδος. Αν είναι 30% ή 80% το περιθώριο κέρδους είναι πολιτική της εκάστοτε εταιρείας, η οποία παρεμπιπτόντως δεν σημαδεύει κανέναν με πιστόλι να ταξιδεψει με αυτήν. Ταυτόχρονα, το τι πωλείται και το πως βγαίνουν τα λεφτά είναι πολύ πιο περίπλοκο. Αν η Air One (ή η όποια Air one) ανήκει σε όμιλο ταξιδιωτικών γραφείων πχ. όπου υπάρχουν στάνταρ πτήσεις και στάνταρ γεμάτα αεροπλάνα, και απλώς πετάει για το έξτρα buck μόνη της, τότε μπορεί να θέτει τις τιμές ώστε απλώς να μην έχει χασούρα, κάτι το οποίο είναι απολύτως θεμιτό.

Δεν ξέρω σε ποιόν ανήκει η Air One, αλλά και οι δύο προσφέρουν ένα προϊόν, τιμολογημένο για τις ανάγκες και τις ορέξεις της κάθε μιας - όταν δεν υπάρχει price fixing το οποίο φυσικά διώκεται. Ευτυχώς, επιλογή με ποιά θα ταξιδέψουμε έχουμε. Δεν βλέπω λοιπόν πως μια ιδιωτική εταιρεία σε περιβάλλον ανταγωνισμού μπορεί να "κερδοσκοπεί" και αν το κάνει, τότε δε φταίει η ίδια, αλλά αυτοί που την πληρώνουν.
 
Βασικα η Α3 δεν ειναι,αλλα ουτε υπηρξε φτηνη εταιρια.
Κερδοσοπει με τον επιναυλο, με χρεωση ακυρωσης η αλλαγης ημερομηνιας και πτησης και αλλες χρεωσεις που οι περισσοτεροι δεν τις παιρνουν ειδηση...
Για τη LH δεν αμφησβητω και αν κερδοσκοπει και αυτη υπαρχουν και αλλες πορτοκαλιες βλ.Air berlin klp
 
marioskef":1xza0hln said:
Μήπως οι συγκεκριμένες πτησεις εκτελούνται από την AirOne?
Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η Aegean δεν πουλά κάποιες ναύλων που τις έχει μόνο η Air One για τον εαυτό της

Oχι, οι τιμες ειναι μικροτερες στο site της Air One και για τις πτησεις που εκτελουνται απο τα αεροπλανα της Aegean.
Δεν ξερω αν αυτο συμβαινει συστηματικα, αλλα για 4-5 ημερομηνιες που κοιταξα εγω, οι Ιταλοι ηταν φτηνοτεροι απο το site της Aegean, ακομη και στις πτησεις που εκτελουνται απο την ελληνικη εταιρια
 
Πάντως δεν συμβαίνει πάντα έτσι. Το Μάιο έκλεισα ΑΤΗ-FCO-VCE και επιστροφή. Το πήγαινε είναι με Α320 της Α3 και μετά Α320 της Air One. To site της Air One μου το έδινε φθηνότερα και το έκλεισα. Ο γυρισμός VCE-FCO-ATH ειναι με τα ίδια αεροπλάνα (VCE-FCO: A320 Air One και FCO-ATH: A320 Aegean) και η Α3 το έδινε φθηνότερα!!! :rolleyes:
 
Αν αυτές τις χρεώσεις τις γράφει σε κάποιο agreement διαθέσιμο να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε πρίν κλείσει το εισητήριο, τότε πάλι δεν κερδοσκοπεί, γιατί κοιτάμε που βάζουμε την υπογραφή μας πρίν τη βάλουμε. Η εταιρεία δεν έχει υποχρέωση να ελέγξει αν ο καθένας διάβασε πρίν συμφωνήσει, υποτίθεται ότι δέχεται να συνεργαστεί με σκεπτόμενους, προσεκτικούς ενήλικες. Αν τώρα όλα αυτά είναι κρυφά και δεν τα λέει πουθενά, προφανώς πρέπει να της σύρουν τα εξ'αμάξης και ακόμα παραπάνω, γιατί πρόκειται περί απάτης.
 
Είχε κανείς(εκτός από τον flightnumber το 2006) εμπειρία πτήσης με τα CR-9 της ΑΡ? πως είναι μέσα,είναι πολύ στριμωχτά ?(γιατί της LH με τις 84 θέσεις είναι άνετα),ποιές είναι οι καλές θέσεις στην οικονομική και γενικά πώς είναι το σέρβις? θα πετάξουν οι γονείς μου με κάτι φίλους τους για Μιλάνο σε 3 βδομάδες και με ρωτάνε αλλά μιας και ούτε εγω έχω πετάξει δεν ξέρω τι να τους πω..
 
Η Air One στην Κυπρο???

Καθε σαββατο εδω και 1 περιπου μηνα φενεται στο προγραμμα του αεροδρομιου της Λαρνακας πτηση της Air One 16:40 ADH4238
ROME FCO ,το παραξενο ειναι οτι ποτε δεν ερχεται στο αεροδρομιο αλλα παντα ειναι μεσα στο προγραμμα του σαββατου.

http://www.cyprusairports.com.cy/
 
Τελικα θα πραγματοποιηθει η πτηση της Air One προσγειωνεται τωρα.

Στο site της εταιρειας δεν λεει τπτ για πτηση LCA με Air One..... :rolleyes:
 
Είναι η εταιρία που δε θα ήθελες ποτέ να ταξιδέψεις! και δυστυχώς συγχωνεύτηκε με την Alitalia... Και το λέω για τον απλό λόγο ότι η Alitalia είναι αιώνες μπροστά (σε όλα!) σε σχέση με την AirOne... Σας παραπέμπω να δείτε το πρόσφατο "στόρυ" :arrow:
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=16&t=5518&start=80#p88717
Μετά την αποστολή email (πάει 1 μήνας) καμία απάντηση!!!Αποφάσισα να πάρω τηλέφωνο, όπου μου δώσαν άλλο τηλέφωνο του γραφείου που ασχολείται με τις αποζημιώσεις, περιττό να σας πώ ότι είναι ή πάντα απασχολημένο ή δεν απαντά...
Διάβασα στο internet παρόμοιες ιστορίες και τελικά φαίνεται ότι η εν-λόγω εταιρία που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΏΝΕΙ ΚΑΝΈΝΑΝ!!! http://www.aduc.it/dyn/dilatua/dila_mostra.php?id=187604 . Το τραγελαφικό είναι ότι ένας "καταναλωτής" περιγράφει ότι μια φορά του απάντησε μια κυρία στο εν-λόγω γραφείο και του εξήγησε ότι είναι μόνη της στο call-center και είναι και ανάπηρη, παρηγορώντας τον ότι μπορεί να μην πάρει τα λεφτά του αλλά είναι πάντα καλύτερο από το να είσαι ανάπηρος!!! :wall:
Δεν ξέρω μια εταιρία πως μπορεί να λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο, καταστρατηγώντας τους νόμους! που η ίδια στο σάιτ της επεξηγεί! http://www.flyairone.it/it/mainAreas/informazioniEServizi/assistenzaClienti/cancellazioneDeiVoli/ και λυπάμαι ειλικρινά που μια τέτοια εταιρία "κουμαντάρει" και τον "εθνικό αερομεταφορέα" της Ιταλίας. Να μη μιλήσω για τα άθλια εργασιακά της Cai! (θα βγω εκτός θέματος!)

Τέλος για να μην βρεθείτε προ-εκπλήξεως αν μπορείτε να την αποφύγετε, θα είναι για το καλό σας!
 
Μη μου λέτε τέτοια και τρελαίνομαι (και είμαι μερικές μέρες πριν της πανελλήνιες) . Από την Βαρσοβία του Ιούλιο που θα είμαι, θα κατέβω Ρώμη με την Wizzair και μετά από ένα διήμερο βρήκα φθηνό εισιτήριο μέσω της Αληταρίας για Αθήνα μέσω Μιλάνου. Δε θέλω να μου τύχει τπτ και να βρίζω στο Malpensa.
 
Top