Έχουν τα αεροσκάφη κόρνα;;;

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Akis

Administrator
Staff member
Περιοχή
Dortmund
Website
www.airliners.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ANA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Λοιπόν παιδιά. Σήμερα πέρασε μια βόλτα από το Ντίσελντορφ και ανέβηκα και λίγο στο observation deck. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή ήρθε η Α3 από Αθήνα / Θεσσαλονίκη και σταματούσε ακριβώς μπροστά μου στο gate.

Τέλος πάντων, σταμάτησε, πέρασαν και μερικά λεπτά και μετά έγινε κάτι που δεν το ξαναείδα. Ο πιλότος άνοιξε το παράθυρό του στο πιλοτήριο και έριξε μια ματιά ψάχνοντας τον Ramp Agent. Προφανώς ήθελε κάτι να ρωτήσει. Τον είδε που στεκόταν κάτω από την φυσούνα και μιλούσε με έναν άλλο τύπο. Οπότε τράβηξε το κεφάλι του μέσα και μετά ... το αεροσκάφος ... κόρναρε :!: Είναι πρώτη φορά που είδα κάτι τέτοιο, μιας και μέχρι τώρα δεν ήξερα ότι τα αεροσκάφη έχουν κόρνες. Και δεν έκανα λάθος, διότι ο κυβερνήτης κόρναρε άλλες δύο φορές μέχρι να τον καταλάβει ο ramp agent...

Οπότε τώρα ρωτάω. Έχουν ΟΛΑ τα αεροσκάφη κόρνες :?:

ta 737-300-400 exoyn korna basika giana eidopoioyn toys mhxanikoys an exoyn kapoio provlhma vste autoi na valoyn ta akoustika gia endosynenohsi ground to ground einai ena buttom poy vrisketa sto cockpit panv apo to head toy captain :lol: :lol: :lol:

ναι, εχουν κορνα σχεδον ολα τα αεροπλανα(τωρα μη με ρωτας για ρωσικα :D ), κυριως για να ειδοποιουν τους μηχανικους για τυχον προβλημα (οπως προανεφερε ο Mike).

GP707":27csy6e0 said:
ναι, εχουν κορνα σχεδον ολα τα αεροπλανα(τωρα μη με ρωτας για ρωσικα :D ), κυριως για να ειδοποιουν τους μηχανικους για τυχον προβλημα (οπως προανεφερε ο Mike).
ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ
ΟΠΟΙΟΣ ,ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ :?: :?: :?:

Αν και απο αεροπλάνα ξέρω αρκετά (όχι δεν είμαι ψώνιο :D :D ) αυτό ομολογώ ότι μου διέφευγε....

Βασικά γιατί ποτέ δεν είχα βρει στο τι να χρειάζεται, μηπως χρησιμοποιείται όπως στα αυτοκίνητα..

Μάλιστα πάντως.... φαντάζομαι να έχουν και καθρέφτες οι πιλότοι, και σε περίπτωση που το μπροστινό A/Φ κάνει μαλακία, οι απο πίσω να αρχίσουν να ανάβουν διακοπτόμενα τα φώτα πάνω στα φτερά όπως χρησιμποιούμε τα φώτα πορείας στα αυτοκίνητα :D :shock: :D :shock:

Πάντως αν και μια φορά βρέθηκα σε ένα 734 σε near collision στο taxiing δεν άκουσα το κλασσικό "μπιιιιιιιιιιιιιιιιπ που πας ρε μαλακααααααααααααααα!!!!"

Εσύ μπορεί να μην το άκουσες, στον πύργο, όμως, το άκουσαν σίγουρα :lol:

Κι εγώ ομολογώ ότι για την κόρνα δεν το ήξερα! Τώρα θέλω να το δω -ή μάλλον να το ακούσω- και από κοντά :)

Omologw oti ki emena mou diefeyge ayto!
Dhladh,ektos apo to TCAS na varaei,exoun kai tin korna gia poly stenes epafes e? :lol:
Epishs,8a h8ela na akousw korna apo...An-225 :wink:

E loipon gia tin korna oute pou to fandazomouna :lol: Malista.

Exw omws kai egw mia aporia pou mou geni8ike proxtes pou gurnaga apo FRA kai eida kati pou na pw tin ali8eia mou to suneiditopoiisa afou katevika apo to aeroplano.

Μάλιστα πάντως.... φαντάζομαι να έχουν και καθρέφτες οι πιλότοι, και σε περίπτωση που το μπροστινό A/Φ κάνει μαλακία, οι απο πίσω να αρχίσουν να ανάβουν διακοπτόμενα τα φώτα πάνω στα φτερά όπως χρησιμποιούμε τα φώτα πορείας στα αυτοκίνητα

Sto skoteino pilotirio ola puxtra mavri mavrila (plin koubiwn). Kai ksafnika o kuvernitis anavosvinei fwta...Nai nai san tou autokinitou, megala fwta poreias san na kanoun sunialo ston skoteino ourano. To ekane kamia 2-3 fores panw apo ta Tirana. Borei kapoios na me fwtisei kai mena :lol:

Ομολογώ ότι ούτε εγώ ήξερα οτι τα α/φ έχουν..κόρνα!

Αλλωστε,σε κανένα από τα manuals που έχω διαβάσει δέν έχω δεί κάτι σχετικό.

Γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι,λοιπόν...

Fantazeste tin fasi? ATR pisw apo 380:
Mpiiiiiiiiiiiiip - "Kateva Flight Level re karagiozh na perasei kai kanenas allos"
-"Ama katevw katw re palioerasitexni 8a sou pw egw,pou kavalate oloi ena ATR kai thn pswnizete"
8)