LTU: DUS - SKG - DUS @ APR04

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Akis

Administrator
Staff member
Περιοχή
Dortmund
Website
www.airliners.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
ANA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDLW
Καλησπέρα σε όλους!

βασικά δεν είχα σκοπό γι΄ αυτό το ταξιδάκι μου να γράψω τριπ ρεπορτ, αλλά μιας και δεν υπάρχει ανάλογο για την LTU είπα ας γράψω δύο τρία λόγια. Αυτό δε θα είναι τόσο μακροσκελές όπως τα άλλα που τριπ ρεπορτς, αλλά θα περιέχει μια καλή εικόνα για την συγκεκριμένη εταιρεία.

Το πρόγραμμα πτήσεων έδινα τα παρακάτω στοιχεία:

LT 230 DUS 0810 - 1150 SKG, A321, 3/4/2005
LT 231 SKG 1235 - 1415 DUS, A321, 10/4/2005
Τιμή (incl. tax) 180,-- EUR

Η κράτηση έγινε από την ιστοσελίδα της εταιρείας. Αρχικά μου έστειλαν ένα eTicket με όλες τις πληροφορίες για την πτήση και χρέωσαν την πιστωτική με 50 EUR ανά εισιτήριο. Ένα μήνα πριν την πτήση μου έστειλαν μετά το χάρτινο εισιτήριο και χρέωσαν το υπόλοιπο ποσό στην πιστωτική μου.

Πρώτη πτήση: 03/04/2005, LT 230 DUS --> SKG, STD: 0810 STA 1150, A321-211, D-ALSD, Seat 23F

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ στις 0650 και αμέσως στο counter της LTU. Λίγος κόσμος και συνολικά 4 check-in ανοιχτά. Εντός ολίγον λεπτών ήρθε η σειρά μας, μας έδωσε η κοπέλα τις θέσεις 23D/E/F και όλα οκ.

Γενικά λίγος κόσμος στο αεροδρόμιο, μιας και Κυριακή πρωί και δεν υπήρχαν πολλές πτήσεις προγραμματισμένες. Security check τσακ-τσακ δίχως ουρές και πήγαμε στο gate 74 (αν θυμάμαι σωστά). Εκεί μας περίμενε το D-ALSD (f/f 16/10/2001 για την Volare και παραλαβή από την LTU στις 22/04/2004 - ένα από τα τέσσερα Α321 της εταιρείας).

Boarding άρχισε στις 0750 με τον έλληνα κλασσικά να περιμένει από τις 0730 όρθιος μπροστά στο counter. Αρχικά όλοι οι επιβάτες με αριθμό θέσεων από 21 έως 38 και μετά οι υπόλοιποι. Σχετικό γρήγορο boarding, με πληρότητα περ. στο 60% (177 economy και 27 european comfort). Πολύ καλό seat pitch (περ. 74 εκατοστά).

Safety demonstration από οθόνες LCD (αυτές τις drop down που υπάρχουν ανά 4 σειρές περίπου). Τίποτε το συγκλονιστικό, μόνο στα γερμανικά με αγγλικούς υπότιτλους που όμως δεν μπορείς να διαβάσεις από κάθε σειρά. Η αρχή του Safety demonstration είναι με μουσική σα να αρχίζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κάποιου καναλιού.

Push back ontime και rotate γύρω στις 0815. Πολύ ήρεμη πτήση, από τα παράλια της πρώην Σερβίας, μετά Αλβανία και από εκεί προς Θεσσαλονίκη. Το πλήρωμα αποτελείτο από 5 κοπελιές. Στην LTU προσφέρεται κατά τη διάρκεια της πτήσεως ένα box με ένα σάντουιτς (σαλάμι, σαλάτα), ένα γιαουρτάκι (σε διάφορες γεύσης π.χ. φράουλα) και ένα μικρό (αρκετά μικρό) κέικ. Αρκετά γευστικά και αρκετά χορταστικά, μιας και τα σάντουιτς είναι αρκετά μεγάλα. Επίσης προσφέρονται αναψυκτικά, καφές και τσάι free, ενώ αλκοολούχα ποτά κοστίζουν μερικά EURυρώ.

Στο αεροσκάφος υπήρχε και IFE, το οποίο αρχικά έδειχνα τον κλασικό χάρτη και αργότερα είχε διάφορα βιντεοκλιπς από π.χ. Britney και Jennifer Lopez. Ακουστικά έπαιρνες όμως μόνο αν έδινες 2,50 EUR. Ήταν αρκετά λίγα τα άτομα που αγόρασαν ακουστικά.

Μετά από 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου υπήρξε και δεύτερος γύρος με αναψυκτικά. Ο κυβερνήτης μίλησε επίσης κατά τη διάρκεια της πτήσεις και έδωσε τις συνηθισμένες πληροφορίες. Επίσης υπήρχαν σχεδόν όλες οι ανακοινώσεις του πληρώματος και στα ελληνικά (ηχογραφημένα φυσικά) με μερικές ατέλειες όμως σε μερικά σημεία. Οι ανακοινώσεις γινόντουσαν επί το πλείστον στα γερμανικά και στα ελληνικά, και σπάνια και στα αγγλικά.

Έτσι η πτήση κύλησε ομαλά και στις 1135 προσγειωθήκαμε στον 34 της Θεσσαλονίκης. Εκείνη τη στιγμή στο apron ήταν ένα Α330 των Κ.Α., ένα 734 της Α3 και λίγο μετά από μας ήρθε και το ΒΟΑ των ΟΑ.

Δεύτερη πτήση: 10/04/2005, LT 231 SKG -->DUS, STD: 1235 STA 1415, A321-211, D-ALSD, Seat 26A

Αρκετά νωρίς ήμουν στο Μακεδονία, περίπου στις 1010. Αφού με την παρέα του φίλου Cross περάσαμε ένα μισάωρο στο αεροδρόμιο, άνοιξε και το γκισέ της LTU, την οποία στο Μακεδονία εξυπηρετεί η swissport. Αφού πέρασε η αποσκευή μου από μηχάνημα ακτίνας Χ (δύο φορές μάλιστα, γιατί προφανώς κάτι δεν τους είχε αρέσει) έκανα check-in. Πήρα θέση 26Α.

Γύρω στις 1200 είπα bye στο φίλο Cross (ευχαριστώ και πάλι για την ευχάριστη παρέα του) πέρασα το security check στο οποίο δεν υπήρχε κανένας άλλος επιβάτης πλην εμού. Ήδη το boarding είχε αρχίσει και αφού με μετέφεραν με το δεύτερο λεωφορείο στο αεροσκάφος έκατσα στην 26Α, με έναν κύριο στην 26C. H μεσαία έμεινε free. Πάλι στο γνωστό D-ALSD ήμουν, το οποίο είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Ακριβής ώρες pusback και airborn δε θυμάμαι, αλλά περίπου στις 1240 ήμασταν στον αέρα. Η πτήση ήταν να διαρκέσει 2,20 ώρες. Το πλήρωμα πάλι 5 άτομα, δύο εκ αυτών ήταν άνδρες. Μισή ώρα αργότερα άρχισε το service και το φαΐ ήταν το ίδιο όπως πριν μια βδομάδα. Λίγο αργότερα ήχησε και η αναγγελία από το πιλοτήριο με πολλές πληροφορίες (διάδρομο απογείωσης από Μακεδονία [34], ταχύτητα απογείωσης, βάρος απογείωσης (70t) routing και πολλά άλλα). Το routing ήταν Σερβία, Βελιγράδι, Ουγγαρία, Βιέννη, Νυρεμβέργη και μετά προς Ντίσελντορφ.

Κι εδώ υπήρχε και δεύτερος γύρος με αναψυκτικά και σχεδόν καθόλου αναταραχές καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσεως. Λίγο πριν την κάθοδο μίλησε πάλι ο κυβερνήτης και μας έδωσε τις τελευταίες πληροφορίες για το DUS και μας ευχαρίστησε που επιλέξαμε την LTU!

Προσγείωση στις 1405 και on block στις 1410. Γρήγορη αποβίβαση ενώ η βαλίτσα μου βγήκε τελευταία στις 1435!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Μπορώ να πω, ότι έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από την LTU και θα την προτιμήσω σίγουρα και στο μέλλον. Αρκετά καλά πληρώματα, με ένα service το οποίο είναι μελετημένο και δεν εξαρτάτε από τις διαθέσεις του πληρώματος. Πάρα πολύ καλό το online booking της εταιρείας (http://www.ltu.de) μιας και δίνει αμέσως στην πρώτη σελίδα την τελική τιμή!!! Επίσης θετικό που υπάρχει κανονικό εισιτήριο και όχι eTicket.

Ελπίζω η εταιρεία να έχει καλή συνέχεια και να πετάει και την επόμενη χειμερινή σεζόν σχεδόν καθημερινά προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Πάντως φαίνετε ότι έχει μπει αρκετά δυναμικά στο δρομολόγιο DUS - SKG - DUS στο οποίο υπάρχει και σκληρός ανταγωνισμός!!!

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10

Ευχαριστώ για την ανάγνωση του ρεπορτ μου (986 λέξεις), το οποίο δεν είναι τόσο λεπτομερέστατο όσο ήταν τα προηγούμενα, αλλά πιστεύω προσφέρει μία καλή εικόνα της LTU.

Wraiotato mr Akis. Oxi san kati allous pou grafoun tin istoria tis zwis tous kai 8eleis 2 meres na to diavaseis...kai sta greeklish malista :oops: :lol:

Berdeutika Aki, apo to site tis LTU den exeis tin epilogi tou eticket? H apla sou dinei na epilekseis anamesa se eticket kai paragelia paper?

Einai pandws mia etairia pou 8elw na xrisimopoiisw kapoia stigmi, alla den volevoun ta dromologia.

Δεν προσφέρουν καθόλου eTicket. Αφού έκανα την κράτηση εντός 3 ημερών μου έστειλαν μια βεβαίωση σε στυλ eTicket. Αρχικά μάλιστα πίστευα ότι αυτό ήταν το εισιτήριο, μιας και δε γράφει πουθενά ότι θα στείλουν ακόμη το χάρτινο. Και ένα μήνα πριν τη πτήση μου έστειλαν μετά το κανονικό.

well well well!!!

arketes fores eixa to teaser tou na epileksw etairia tou yfous tis LTU alla den kserw, kapou panta allaza gnwmi!

Katholou asxima loipon.. me tis times pou prosferei tha to skeftomoun kai egw sovara gia ta epomena taksidia gia germania ;-)

thanx gia ta infos aki! kai otan ksanartheis, kateva kai athina!! :1: