Σχετικά με το συγκριτικό WIZZ και SKY EUROPE.
Το Σεπτέμβρη του 2004 πεταξα με WIZZ για ΒUD και πέρσι το Σεπτέμβρη με SKY για BTS.
Θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιος στην κρίση μου λέγοντας ότι οι πτήσεις μου από/προς BUD ήταν σχεδόν άδειες πράγμα που κάνει το ταξίδι πιο άνετο και τις πτητικές αναμνήσεις καλύτερες, αλλά παρόλα αυτά πιστεύω ότι η WIZZ είναι ένα κλικ πιό πάνω από την SKY.Τα καινούργια αεροπλάνα, το καλύτερο on flight service και οι βολικότερες ώρες αναχώρησης είναι τα βασικότερα στοιχεία που με έκαναν να δώσω την ψήφο μου στη WIZZ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η SKY είναι αμελητέα. Μιά χαρά ήταν η εταιρία, στην ώρα της τα δρομολόγια και το κυριότερο ΠΑΜΦΤΗΝΗ!!
Το κακό με αυτές της εταιρίες είναι ότι είναι seasonal και τον χειμώνα τότε που πραγματικά αξίζει ένα ταξίδι στην Κ.Ευρώπη μας αποχαιρετούν.
Οι εταιρίες και ιδιαίτερα οι loco σιχαίνονται να πετούν άδειες και δυστυχώς οι πληρότητες γιά Ελλάδα το χειμώνα είναι απογοητευτικές. Τι φταίει γιαυτό; Πολλά.
Πρώτα απόλα ότι ο Έλληνας δεν έχει ταξιδιωτική κουλτούρα.Φοβάται να ταξιδέψει, ξοδεύει τα χρήματα του στα μπουζούκια και στα ρούχα και θεωρεί ύψιστο ταξιδιωτικό κατόρθωμα να πάει ένα φασόν weekend στην Πράγα!!
Μετά αυτή η ρημάδα η τουριστική πολιτική της χώρας μας. Εχει περάσει στους ξένους ότι η Ελλάδα είναι βασικά καλοκαιρινός τουριστικός προορισμός με αποτέλεσμα τον χειμώνα να βλέπουμε τους τουρίστες με το κιάλι και τα αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται άδεια.Οι ξένοι δυστυχώς, βλέπουν την χώρα μας σαν εξωτικό ευρωπαικό τρικοσμικό προορισμό και έρχονται μόνο για να κάνουν τα μπάνια τους το καλοκαίρι.
Τρίτον ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα είναι σχεδόν ανύπαρκτος.
Tέταρτον, για να δέσει το γλυκό, εξοντωτικοί φόροι αεροδρομίων για να μάθουν οι κουτόφραγγοι να έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα!!
Αποτέλεσμα όλων αυτών;; No loco στην Ελλάδα και συνεχής μειώσεις πτήσεων των regular εταιριών!!
Ποσο σε αγαπώ πατρίδα μου!!