Πτήση της Ryanair από Αθήνα προς Βίλνιους οδηγήθηκε στο Μινσκ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Δ̶ε̶ν̶ ̶π̶ρ̶έ̶π̶ε̶ι̶ ̶ν̶α̶ ̶ε̶ί̶σ̶α̶ι̶ ̶κ̶α̶ι̶ ̶π̶ο̶λ̶ύ̶ ̶σ̶τ̶α̶ ̶κ̶α̶λ̶ά̶ ̶σ̶ο̶υ̶,̶ ̶ε̶;̶

Αχ, συγγνώμη, απάντησα σε μια ανοησία όπως της άξιζε. Δεν θα ξανασυμβεί.
 
Κανονικά στο φόρουμ απαγορεύονται συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου. Δυστυχώς στο προκείμενο θέμα δεν μπορεί να γίνει συζήτηση με τέτοια απαγόρευση. Επειδή το θέμα έχει μεγάλη σχέση με τα αεροπορικά και την χώρα μας, θα αφήσω για την ώρα το θέμα και αυτά που γράφονται live.

Παρακαλώ μόνο, το θέμα να μην πάρει λάθος δρόμο, διότι τότε αναγκαστικά θα μπει κλειδαριά. :eek:
 
Last edited by a moderator:
Προς το παρόν, στον εναέριο χώρο της πετούν κάτι Ουκρανοί, η Air China Cargo, Ρώσοι (φυσικά), κάτι ιδιωτικά και μια KAL.
Άραγε πόσα να χάνουν ήδη από overflight fees?

Screen Shot 2021-05-25 at 15.54.20.png
 
Δ̶ε̶ν̶ ̶π̶ρ̶έ̶π̶ε̶ι̶ ̶ν̶α̶ ̶ε̶ί̶σ̶α̶ι̶ ̶κ̶α̶ι̶ ̶π̶ο̶λ̶ύ̶ ̶σ̶τ̶α̶ ̶κ̶α̶λ̶ά̶ ̶σ̶ο̶υ̶,̶ ̶ε̶;̶

Αχ, συγγνώμη, απάντησα σε μια ανοησία όπως της άξιζε. Δεν θα ξανασυμβεί.
Οπως το βλεπει κανεις.. Ο εχων την πολιτικη μυγα μυγιαζεται συνηθως.. Οποιος και να ηταν επανω στην κυβερνηση ακριβως τα ιδια θα εγραφα. Αυτες τις καταστασεις τις προλαμβανεις πριν συμβουν.Εαν ειχαν παρει"χαμπαρι" την δουλεια οι δικοι μας τωρα απλως θα ηταν μια Δευτερα με αρκετη ζεστη.. Ενω τωρα; Εχει γινει θεμα παγκοσμιως και η απαγωγη αλλα και η "ανεπαρκεια" καποιων..
 
@AirServ
Επειδή δεν έχω καταλάβει, τι σχέση έχει η ΕΥΠ με όσα συνέβησαν στο εναέριο χώρο της Λευκορωσίας; Επίσης, για ποιο "χτυπημα στην εικονα της χωρας" μιλάς και για ποια "δυσφημιση για την Ryanair"; Τι να έκανε δηλαδή η εταιρεία; Πως να απαγόρευε την αποβίβαση; Να ρίσκαρε να φυλακιστούν και άλλοι επιβάτες ή μέλη του πληρώματος; Ειλικρινά, εσύ αν ήσουν ο O'Learry τι ακριβώς θα έκανες (πέρα από το πρώτο Δελτίο Τύπου που δεν ήταν ότι καλύτερο).
 
Ο συγκεκριμενος δημοσιογραφος ηταν μελος της αντιπροσωπειας της Λευκορωσικης Αντιπολιτευσης στο Φορουμ των Δελφων. Αρα επρεπε να τυχει μιας καποιας "προσοχης" οπως εγινε και με την Τιχανοφσκαγια που ακολουθησε ομως διαφορετικη διαδρομη. Οταν λεμε χτυπημα στην εικονα της χωρας εννοουμε το εξης: Πρακτορες Ρωσσοι η Λευκορωσσοι παρακολουθουσαν τον υποπτο και στο Αεροδρομιο Αθηνων κατα δηλωση του.Καποια στιγμη μαλλον τους καταλαβε αλλα δεν θα μπορουσε να φανταστει οτι θα γινοταν ολο αυτο το σκηνικο! Οσοι ειχαν αναλαβει την εποπτεια του Φορουμ επρεπε να εχουν προβλεψει και το κυριοτερο να ειναι σε "alert"! Ποτε δεν ξερεις απο που θα σου ερθει..Και το χειροτερο ειναι ενα χθεσινο βιντεο που εχει βγει"πρησμενος" και λεει οτι του συμπεριφερονται μια χαρα..Να γινει και κανενα "ατυχημα"και να πεθανει κιολας..Θυμηθειτε τον Οτσαλαν και τι ακουσαμε ως χωρα τοτε.. Οσο για την δυσφημηση στην RyanAir μια επισκεψη στο twitter στο hashtag #Rayanair θα καταλαβεις οτι το τρολαρισμα και η δυσφημηση παει συννεφο..Οπως εγραφε καποιος για να τρολλαρει για μια νεα εξτρα χρεωση 10 λιρων ετσι ωστε να σιγουρεψετε οτι δεν θα πεσετε θυμα απαγωγης.. Ως προς το πληρωμα εαν δεις τον χαρτη ποιο κοντα ηταν στο Βιλνιους παρα στο Μινσκ.Καπου βεβαια τους κατανοω οτι δεν μπορουσαν και πολλα να κανουν διοτι με ενα Mig-29 διπλα σου να σε "διαταζει"να γυρισεις προς το Μινσκ.Επειδη ομως η πτηση ηταν διερχομενη θα επρεπε να ζητησουν αμεσες οδηγιες απο τα κεντρικα και να εφαρμοσουν κανονισμους ICAO μιας και το Registration του αεροσκαφους ηταν Πολωνικο.Και οι αναφορες των υπολοιπων επιβατων δεν ειναι οτι καλυτερο για την Εταιρεια μιας και πολλοι αναφεραν οτι τους ειχαν επι 3 ωρες ορθιους σε διαδρομους και τους ανεκριναν χωρις νερο και πληροφορηση.Το πρωτο δελτιο Τυπου οντως ηταν οτι χειροτερο μπορουσε να γραφτει.Και ο O'Learry δεν θα ελεγε τιποτα παραπανω γιατι ολα τα βλεπει business(δεν τον μαθαμε σημερα). Oσο για τον τουριστα ΠΘ που ανεφερα σε προηγουμενο ποστ συμφωνα με το πρωτο ΦΕΚ (Α'Τευχος 119/0807.2019)που εξεδωσε η κυβερνηση μαζι με ΕΡΤ και ΑΠΕ-ΜΠΕ περναει υπο τον ελεγχο του Μαξιμου και αρα και του ΠΘ και η ΕΥΠ! Και επομενως ειναι και ο πολιτικος προισταμενος του! Και δεν φτανει μονο αυτο αλλα φυτευει εναν διοικητη πρωην σεκιουριτα-με μουσικες σπουδες αλλαζοντας τον νομο με τροπολογια επι ασχετου νομοσχεδιου. Στο αεροπορικο κομματι παντα λεγαμε οτι υπαρχει μια αλυσιδα..Εαν γινει λαθος στην πρωτη και συνεχιστει μεχρι τελους τοτε το χασαμε το παιχνιδι στο τελος.
 
Last edited by a moderator:
Το να γράφεις με μπολντ ή με κεφαλαία δεν ενισχύει την ορθότητα όσων γράφεις. Μάλλον το αντίθετο...
 
Ειλικρινά δεν μπορείς να με πείσεις με όσα γράφεις και δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω με όσα διαβάζω. Επειδή γνωρίζω ότι ο διάλογος μας δεν θα αλλάξει και πολλά θα αρκεστώ να πω ότι σχεδόν σε όλα όσα γράφεις έχεις μια... ιδιαίτερη αντίληψη που δεν την κατανοώ.

Το να κατηγορούμε την ΕΥΠ για μια πράξη που κανείς μας στην Ευρώπη (ως προχτές) θα μπορούσε να φανταστεί, δυσκολεύομαι να καταλάβω.

Το να βλέπουμε το τρολάρισμα σε twitter κτλ. και να μιλάμε για δυσφήμιση πάει πολύ. Εγώ από την άλλη βλέπω διαφήμιση της εταιρείας, μιας και σε όλες τις ειδήσεις παίζει το όνομα της εταιρείας και κανείς δεν πάει τόσο μακριά όσο εσύ. Και κανέναν δεν άκουσα να κατηγορεί την Ryanair.

Όσον αφορά την αλλαγή πορείας προς Μινσκ, παρόλο που ο τελικός προορισμός ήταν πιο κοντά όλοι το βλέπουν. Αλλά αν έχεις παρέα πολεμικά αεροσκάφη δεν έχεις πολλές άλλες επιλογές. Ούτε σαν κυβερνήτης, ούτε σαν επόπτης από το κέντρο ελέγχου.

Και ένα τελευταίο: Το ότι οι επιβάτες ήταν τρεις ώρες όρθιοι (όπως λες) ηταν σφάλμα της εταιρείας; Έπρεπε μάλλον να πάει η 20χρονη αεροσυνοδός και να τα μαλώσει με τους "αστυνομικούς / φαντάρους / σεκιουριτάδες", έτσι; :wall:
 
Αυτο μαλλον μου ξεφυγε διοτι εγω τα εβλεπα κανονικα... Τελος παντων..Αν κρινετε τα γραφομενα μου ως μη ορθα δικαιωμα σας.. Το να λετε ομως οτι δεν ειμαι στα καλα μου.. Αποδομηστε αυτα που γραφω με επιχειρηματα.. Ηδη ξερουμε οτι στην πτηση ειχαν επιβιβαστει και πρακτορες της Λευκορωσικης KGB.. Αν το συνεδριο δεν ηταν στην Αθηνα αλλα στο Τελ Αβιβ ας πουμε υπηρχε περιπτωση να ξεφυγουν απο τους Ισραηλινους οι πρακτορες και να μην τους εχουν μπουζουριασει; Υπηρχε περιπτωση την πτηση απο το Τελ Αβιβ στο Βιλνιους να την κατεβαζαν γιατι δηθεν υπηρχε ειδοποιηση για βομβα;Θα εστελνε η Λευκορωσια Mig29 να αναχαιτησει το αεροσκαφος της Ελ Αλ λιγα λεπτα πριν βγει εκτος Λευκορωσικου Εν.Χωρου; Γενικως θα γινοταν ολο αυτο ;Δεν νομιζω..
 
Έχω ακόμα δυσκολίες να καταλάβω τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα διαφορετικά, από την στιγμή που επιβιβάστηκε ασφαλώς στην πτήση του. Τελευταία φορά που κοίταξα, δεν έχουμε την ευθύνη ασφάλειας πτήσεων πάνω από την Λευκορωσία. Δεν ήταν καν κάποιος VIP αν καταλαβαίνω καλά. Έπρεπε να ήξερε η ΕΥΠ ποιος είναι Λευκορώσος πράκτορας από την λίστα; Ίσως ναι, ίσως και όχι, δεν ξέρω αν το ανακοινώνουν όταν φτάνουν :doubt: Αν ήξερε, έχει υποχρέωση η ΕΥΠ να μπλεχτεί σε εσωτερικά της Λευκορωσίας και να τους καρφώσει στον τάδε; Ή μήπως ήξερε η ΕΥΠ ότι ο Λουκασένκο θα απαγάγει ολόκληρο 737 για να τσιμπήσει έναν ομιλητή που δεν τον γουστάρει και πολύ; Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα, που γίνονται σε μπανανίες.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top