Πτώση F-4 Phantom II νότια την Ανδραβίδας

AXDLGAL

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
17/07/2022
Μηνύματα
88
Likes
117
Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη.

 
Μετά από 2 μέρες ερευνών στην περιοχή το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε πως και ο κυβερνήτης του αεροσκάφους είναι νεκρός σύμφωνα με τα ευρήματα από την περιοχή. Από ότι φαίνεται το σύστημα των εκτινασσόμενων καθισμάτων δε λειτούργησε.

 
Από ότι φαίνεται το σύστημα των εκτινασσόμενων καθισμάτων δε λειτούργησε.
Δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων αναφέρουν όλες οι πηγές. Όχι ότι δεν λειτούργησε το σύστημα. Πιθανότατα το πολύ χαμηλό ύψος πτήσης και ίσως και η γωνία του αεροσκάφους δεν άφησαν περιθώρια για εκτίναξη.
 
Μαλλον απο οτι φαινεται ο κυβερνητης δεν προλαβε να κανει χρηση.. Πρεπει να ειναι κατω στο κοκπιτ εγκλωβισμενος αλλα το θεμα ειναι σε τι βαθος εχει παει.. Εαν εκαναν χρηση και οι 2 τοτε ισως λογω της γωνιας του αεροσκαφουν να εσκασαν και οι 2 στο νερο δεμενοι στο καθισμα.Αλλα το υψος γενικα οπως αναφερεται ειναι πολυ μικρο για εκτιναξη..Τουλαχιστον να βρεθει η σωρος και να αποδοθει στους οικειους του ωστε να ταφει κανονικα.. Τοσα τρωνε απο τις προμηθειες ας ξοδεψουν και για κατι σημαντικο..
 
Top