Sky Express Airbus A320 Family

Από όλο το παραλήρημά σου, το μόνο που έχει βάση είναι το ότι όποοι έδιναν ονόματα στα αεροσκάφη της ΟΑ (από τα 707 μέχρι τα 717) ήταν πολύ μάγκες. Κυρίως επειδή προφανώς δεν πληρώνονταν όσο κάτι χαρτογιακάδες marketing executives που αποφασίζουν αυτά τώρα.
 
On+off topic Επειδή ίσως οι περισσότεροι εκ των Μελών του Φόρουμ να μην είχαν γεννηθεί και/ή να ήταν προσχολικής ηλικίας και/ή έστω έφηβοι τις δεκαετίες 1980 + 1990, Προσοχή σε θέματα με προεκτάσεις ΚΑΙ εθνικού συμφέροντος ….., μην περιγελάτε με τις μπούρδες τις οποίες μερικοί αναγράφετε!
Το ότι πολλά μέλη δεν είχαν γεννηθεί ή ήταν παιδιά όταν συνέβει ένα γεγονός δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να εκφέρουν εμπεριστατωμένη άποψη για θέματα οποιουδήποτε ενδιαφέροντος. Σε κάθε περίπτωση όμως όλο το post είναι εντελώς off topic.
 
βαπτίζοντας όλα τα Α/Φ με ΕΛΛΑΔΑ και ούτε δημιούργησαν τις Μακεδονικές Αερογραμμές το 1998 ως θυγατρική των Ολυμπιακών Αερογραμμών για μούρη ( με δυο B727-200, στη συνέχεια με δυο Β737 κι άλλα δυο MD 82 με ουσιαστικό πτητικό έργο, η οποία λειτούργησε έως το 2003 ), τις οποίες μετέπειτα βρήκαν έτοιμο το brand οι Σκοπιανοί ….. και πετάνε σήμερα !
H «Ολυμπιακή Αεροπορία» αποκτά τη θυγατρική «Μακεδονικές Αερογραμμές» του 1998.
Η «Ολυμπιακή Αεροπορία» οδηγείται σε υποτιθέμενη «ελεγχόμενη χρεωκοπία» και κλείνει το Δεκέμβριο του 2003.
Το ίδιο βράδυ, οι «Μακεδονικές Αερογραμμές» μετονομάζονται σε «Ολυμπιακές Αερογραμμές» (διατηρούν το ίδιο ΑΦΜ).

Η Βόρεια Μακεδονία δεν έχει «Μακεδονικές Αερογραμμές». Δεν έχει καν κρατικό ή εθνικό αερομεταφορέα. Θεωρητικά, από τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει το δικαίωμα να τον ονομάσει έτσι. Όταν αποκτήσει, το συζητάμε.
 
ενδιαφερουσα ανακοινωση απο τον προεδρο της sky express. Απο οτι φαινεται θα παραλαβουν δυο ακομα A321 neo (CFM engines) + 4 ATR 72

Θα υπαρξουν και νεοι προορισμοι στο δικτυο.

Πηγη
 
Τελικά παραμένει ανεξήγητος ο τρόπος ονομασίας μερικών Airbus της Sky. Μετά την ανακοίνωση το 2021 ότι ονομάζει τα δύο νέα (τότε) Α320Ν ως "Freefom" & "1821" (επειδή είχαν συμπέσει οι παραδόσεις τους με την εθνική εορτή και ποτέ δεν βάφτηκε όνομα σε αυτά) είχε έρθει και η εκδήλωση για την ονομασία "My Thessaloniki" (που βάφτηκε όνομα για 2-3 μέρες). Τα είχαμε σχολιάσει παλαιότερα σε αυτό το θέμα. Υπήρξε και τρίτη επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα ονόμαζε το πρώτο Α321Ν (SX-GRA) ως "Cyprus" με την παραλαβή του. Όσο είδατε εσείς όνομα, άλλο τόσο είδα κι εγώ.

Μήπως είναι κάποιος κρυφός τρόπος ονομασίας, κάτι σαν παρατσούκλι ας πούμε, χωρίς να βάφεται στα αεροσκάφη; (Αν και το My Thessaloniki βάφτηκε για λίγο) :rolleyes:
Και διατηρώντας αυτή την περίεργη τακτική, η Sky αφαίρεσε την ονομασία "Cyprus" από το Α321 SX-GRA που με τόση επισημότητα έγινε. Μάλιστα η ονομασία αφαιρέθηκε 1-2 μέρες μετά την τελετή ονοματοδοσίας στην Κύπρο!
 
Προφανώς ήταν publicity stunt για τους αφελείς. Αναμενόμενο από τον Γρύλλο και τους αυλικούς του.
 
ενδιαφερουσα ανακοινωση απο τον προεδρο της sky express. Απο οτι φαινεται θα παραλαβουν δυο ακομα A321 neo (CFM engines) + 4 ATR 72

Θα υπαρξουν και νεοι προορισμοι στο δικτυο.

Πηγη
Η αναφορά για δύο Α321ΝΧ που γράφτηκε παραπάνω δεν ισχύει και η εταιρία θα πάρει 2 Α320Ν αφού μάλλον τα 321 αποδείχθηκαν μεγάλα για τις ανάγκες της Sky. Ήδη το πρώτο ετοιμάζεται και θα είναι το SX-IOA. C/n προσεχώς εφόσον πάρω το οκ ;)
 
... και το c/n του επερχόμενου SX-IOA είναι 12082.;)
 
Καινούργια είναι ;;
 
Ολοκαίνουρια
 
Top