LGAV/ATH Athens "Eleftherios Venizelos" (εκτός κινήσεων αεροσκαφών)

  • Thread starter Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Κρατώ ότι Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο η αύξηση εξακολουθεί να είναι διψήφια στο international traffic, πράγμα που δείχνει πόσο καλά πάει η Αθήνα τουριστικά τον χειμώνα. Αλλά και το +10% στο εξάμηνο είναι σημαντική πρόοδος.

Το +6% του Ιουνίου όντως δείχνει ότι υπάρχει πίεση στις υποδομές. Θα δούμε και συνολικά τα νούμερα του καλοκαιριού. Είναι λογικό να υπάρχει επιβράδυνση στην αύξηση.

Η εγχώρια κίνηση στο εξάμηνο είναι μάλλον σταθερή (και με πτώση τον Μάιο).

Ελπίζω και εύχομαι να μην πάθει η Αθήνα ό,τι έπαθαν η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα με τον υπερτουρισμό, την εκτόξευση των τιμών και την «εκδίωξη» των ντόπιων από το κέντρο για να στεγαστούν οι τουρίστες. Το αρνητικό παράδειγμα υπάρχει, κανείς δεν θα μπορεί να υποστηρίξει ότι αιφνιδιάστηκε. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
 
Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα η τεχνική βάση της Aegean ίσως περάσει στην Sky Express.
Από σήμερα μπήκαν αυτοκόλλητα που λένε SKY Engineering στο υπόστεγο ενώ της Α3 έχουν αφαιρεθεί από μέρες
 
Έφυγε και ο Ιούλιος με 3,755,919 επιβάτες ( + 4.1% ) ενώ η συνολική κίνηση το πρώτο επτάμηνο του 2025 είναι
18,831,200 επιβάτες συνολικά ( + 6.9% ) .

Μια λογική επιβράδυνση της αυξητικής τάσης των τελευταίων ετών - και ευτυχώς να λέμε, με τις υποδομές που έχουμε στο Ελ. Βενιζέλος.
AIA 0725.png
 
Last edited:
Δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου ή αν απλά έτυχε, πάντως στον τομέα αναγγελιών δεν ξέρω αν έχω τύχει πουθενά τίποτα χειρότερο απο την Αθήνα, κυρίως κατά την διάρκεια της επιβίβασης. Μικρόφωνα ξεχασμένα ανοιχτά, ανακοίνωση με διακοπές στη μέση της πρότασης, τουλάχιστον κακά αγγλικά, ακατάληπτες πολλές φορές ανακοινώσεις ακόμα και στα ελληνικά, συνομιλία με επιβάτη την ίδια στιγμή που γίνεται και η αναγγελία, γενικά δεν το λες και καλή εικόνα.
 
Από σήμερα μπήκαν αυτοκόλλητα που λένε SKY Engineering στο υπόστεγο ενώ της Α3 έχουν αφαιρεθεί από μέρες
Δεν το λες σωστα. "Engineering SKY" γραφει και απο τις δυο πλευρες. Τωρα, τι θελει να πει ο ποιητης μονο αυτοι ξερουν :)
 
Ναι θεώρησα πως διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά γιατί το ανάποδο δε βγάζει νόημα :wall:
 
Λίγο άστοχο όλο αυτό με το Engineering και SKY να και μια πρόσφατη φώτο.
 

Attachments

  • N2R_9996.JPG
    N2R_9996.JPG
    405,5 KB · Προβολές: 69
Πάει και το καλοκαίρι....
Εξαιρετικός ο Αύγουστος με αύξηση 6,7%

Εσωτερικό : 1,118,360 με 2.5% αύξηση
Εξωτερικό : 2,764,529 με 8.4% αύξηση!!!
Σύνολο : 3,882,889 με 6,7%

passenger_traffic_august_2025_eng_page-0001 (1).jpg
 
Πάντως στην intra Schengen που βρέθηκα 3 φορές αυτές τις μέρες, γίνεται πανικός. Νομίζω το αεροδρόμιο έχει πιάσει capacity τις ώρες αιχμής. Ειδικά όταν μας κατεβάζουν στον κάτω όροφο ή ηπεριοχή στις σκάλες πάνω και στα gates γενικότερα. Αναρωτιέμαι αν τα satellite λειτουργούν και σε τι βαθμό. Γιατί το αεροπλάνο έχει σταματήσει σε satellite αλλά μας πήραν με λεωφορείο. Επίσης 3 παρατηρήσεις:
1. 30/8 βρωμούσε όλη η περιοχή στα lounge και gate τσιγάρο, είδα πολλές φορές την πόρτα ανοιχτή εκεί, αλλά νομίζω ήταν θέμα εξαερισμού.
2. Ήρθα με από Θεσσαλονίκη και το αεροπλάνο "έδεσε" σε jetbridge ΑΤΗ, ενώ αγόρασα διάφορα πραγματάκια (υγρά) από το αεροδρόμιο SKG, ρωτάω για να μη περάσω ξανά έλεγχο τους υπαλλήλους που να πάω λόγω transit και αφού κατεβαίνουμε κάτω αναγκαστικά, με βάζουν στο departure hall ενώ είπαν θα πήγαινα στα gates. Άφησα 60€ πράγματα.
3. Επειδή με έβγαλαν (πιστεύω) δε περνούσε το boarding pass και περίμενα κανένα 15 λεπτο να πάρει η κοπέλα τηλέφωνο και να της πουνε απλά να με περάσει έτσι, απλά να δει την ταυτότητα μου.
 
Top