Επιπτώσεις στις πτήσεις λόγω πολέμου στο Ιράν

Προγραμματίζεται μικρός αριθμός πτήσεων για αναχώρηση ξένων πολιτών.
Έτσι είναι. Λόγω του ξαφνικού κλεισίματος του εναέριου χώρου έχουν μείνει πολλοί επιβάτες ξεκρέμαστοι σε DXB, AUH, DOH οπότε αποφάσισαν να εκτελέσουν μερικές πτήσεις να "ξεμπουκώσει" η κατάσταση. Εικάζω πως θα γυρίσουν άδεια; Άντε να πάρουν μόνο point-2-point traffic (ήτοι όσους έχουν τελικό προορισμό τον κόλπο και όχι παραπέρα αν και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει ζήτηση να πάει κανείς στο DXB τώρα). Νομίζω πως κάποιες Etihad προσγειώνονται τώρα στο AUH (όσες είχαν ξεμείνει).

Φεύγει τώρα από DXB Live Flight Tracker - Real-Time Flight Tracker Map | Flightradar24 τι πτήση να είναι άραγε? Εγκυκλοπαιδικόν το ερώτημα.
Οι συγκεκριμένοι ήταν οι πολύ άτυχοι της 28ης Φεβρουαρίου καθώς απογειώθηκαν να εκτελέσουν το RIX-DXB και κάπου πάνω από το DMM γύρισαν πίσω. Η στάση στην Αθήνα είναι γιατί προφανώς λόγω της διαδρομής που ακολουθούν όλες οι πτήσεις πάνω από Σ. Αραβία-Αίγυπτο, ε, που να τους φτάσει η μπετσίνα. Λόγω flight number παίζει να είναι και άδειο.

Μην ξεχνάτε πως πολλά αεροσκάφη ξένων εταιρειών έμειναν αμανάτι σε DXB κτλ και δεν πρόλαβαν να φύγουν. Θαραλλέοι όσοι απογειώνονται πάντως.
 
Σήμερα πρώτη φορά πέρασε από Λάρισα Stealth βομβαρδιστικό B-2. Και χθες το ίδιο.
 

Attachments

  • Messenger_creation_D29F7F3B-E807-4B46-86C9-1D6D32E57F15.jpeg
    Messenger_creation_D29F7F3B-E807-4B46-86C9-1D6D32E57F15.jpeg
    65,3 KB · Προβολές: 70
Εντυπωσιακό και πολύ περίεργο θα έλεγα να πετάνε τόσο χαμηλά Και από νομό Θεσσαλονίκης ακούστηκε ήχος jet κινητήρα όμως δεν είδα το αεροσκάφος
 
Το Β-2 εχει τρεις γωνιες στο χειλος εκφυγης. Αυτο εδω εχει μια. Θα πω RQ-170/180.
 
Last edited:
Έκλεισε προληπτικά ο εναέριος χώρος της Κύπρου - Απογειώθηκαν τα ελληνικά F-16

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (04.03.2026) στην Κύπρο καθώς εντοπίστηκε ύποπτο UAV κοντά στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά ο εναέριος χώρος.
Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο X ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου έκανε λόγο για πιθανό ύποπτο αντικείμενο στον εναέριο χώρο πλησίον του Λιβάνου.

«Εντοπίστηκε πιθανό ύποπτο αντικείμενο, στον εναέριο χώρο πλησίον του Λιβάνου. Για προληπτικούς λόγους λήφθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα από τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση και, εφόσον απαιτηθεί, την αντιμετώπιση του περιστατικού. Για το αποτέλεσμα θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση» ανέφερε σε ανάρτησή του.
 
Μεταγενέστερα άρθρα αναφέρουν ότι δεν έκλεισε ο εναέριος χώρος της Κύπρου και πως τα ελληνικά F-16 δεν εντόπισαν κάτι. Μου θυμίζει τον πρόεδρο της Κύπρου που έλεγε οτι δεν έγινε κάτι και τα βρετανικά μεσα ανέφεραν 2 UAV. Ακόμη και σε τοπικό επίπεδο σε αυτή τη διαμάχη έχει χάσει η αξιόπιστη δημοσιογραφία.
 
Top