Miles & Bonus

• Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ στέκομαι στην αντίληψη πολλών, περιστασιακών επιβατών, που επιλέγουν π.χ. την Α3 έναντι του ανταγωνισμού, έχοντας ως κίνητρο ή κριτήριο επιλογής τα 150 μίλια που δίνει στο Light ναύλο για μια πτήση εσωτερικού.

Αν είσαι περιστασιακός τι να τα κάνεις τα 150 μίλια; Για 50 σεντς έκπτωση σε επόμενη πτήση κάποτε; Μπορώ να καταλάβω να αποσκοπεί κανείς σε κάποια σοβαρή έκπτωση με μίλια ή να κυνηγάει πχ το Silver, αλλά ο περιστασιακός θα επιλέξει σχεδόν πάντα με βάση την τιμή. Όλα αυτά τα λέω χωρίς στοιχεία και έρευνα αγοράς, η εντύπωσή μου είναι.

το σίγουρο είναι ότι κάποιος που είναι περιστασιακός πελάτης πρέπει να βλέπει μόνο την τσέπη του και τίποτα παραπάνω.....
Ο συχνός επιβάτης που έχει και πιστωτικές της alpha μπορεί να επιλέγει και με γνώμονα τα perks!

Αν είσαι περιστασιακός τι να τα κάνεις τα 150 μίλια; Για 50 σεντς έκπτωση σε επόμενη πτήση κάποτε; Μπορώ να καταλάβω να αποσκοπεί κανείς σε κάποια σοβαρή έκπτωση με μίλια ή να κυνηγάει πχ το Silver, αλλά ο περιστασιακός θα επιλέξει σχεδόν πάντα με βάση την τιμή. Όλα αυτά τα λέω χωρίς στοιχεία και έρευνα αγοράς, η εντύπωσή μου είναι.
Υπάρχει η κατηγορία εκείνη, των περιστασιακών, στους οποίους το FQTV πουλάει την ελπίδα για κάποιο free στο μέλλον. Αγνοούν τη revenue-based φύση των προγραμμάτων (όσο πιο ψηλά ο ναύλος, τόσο πιο πολλά τα μίλια). Είναι περίπου το ίδιο με αυτούς που επιλέγουν Αιγαίου επειδή «σου βγάζει κάτι να φας» ενώ οι άλλες «δε σου βγάζουν ούτε ένα ποτήρι νερό».

Ούτε καν 150, στα U,P,T είναι 100. Τώρα εντάξει, όπως είχε πει και ο Ben Lipsey (του FlyingBlue, το παραφράζω εδώ λίγο), το FF πρόγραμμα είναι επιτυχημένο όταν να πείθει τον επιβάτη να κάνει παράλογες επιλογές.

Είναι πολύ τυχερή η Αιγαίου που η GQ δεν έχει ακόμα το δικό της FQTV (όχι πως τίθεται θέμα ουσιαστικής σύγκρισης ως προς τις παροχές και το επίπεδο παροχών, ωστόσο η πιθανή προοπτική για perks και δωρεάν εισιτήρια αυξάνει το engagement και την πιστότητα).
Φίλε Aakunz, συμφωνώ, αλλά θεωρώ πως έχει και άλλα θέματα ή GQ. Οπότε έχω ψάξει ταξίδι, αναγκαστικά μέσω Αθηνών, νομίζω ότι χάνει αρκετά σε ανταποκρίσεις. Αυτό που η Α3 διανυκτερεύει (φαντάζομαι αφού μένει Χανιά, θα μένει και σε άλλους προορισμούς) καιβεται τα περισσότερα connections είναι εφικτά από επαρχία.

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που η sky μου δίνει connection με διανυκτέρευση στην Αθήνα, ή πολυ άβολες ώρες. Αν έμενα Αθήνα όπως φυσικά το 50% του πλυθησμού, και αν βάλω και περίχωρα που θα οδηγήσουν στο Ελ Βεν, τότε ναι, δέχομαι ότι ένα πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα μικρό αντίπαλο δέος.

Για εμάς που ταξιδεύουμε χειμωνιάτικα η Α3 είναι μονόδρομος καθώς δεν έχω καμία όρεξη να ταξιδεύω με ξεχωριστά εισιτήρια, και να αγχώνομαι για την κάθε αλλαγή που μπορεί να σκάσει.

Κατά τα άλλα, aegean bonus, μίλια, together λογαριασμός δίνουν καλό αποτέλεσμα, και ένα σωστό προϊόν, αλλά πλέον με την σαφή υποβάθμιση των ταπεινών silver δεν έχω και μεγάλα benefits, αλλά αναλογικά με τις πτήσεις που κάνω, είναι οκ.

Νταξει για τους silver θα τους βάλει λίγα ακόμα από Νοέμβριο με δωρεάν επιλογή standard θέσης και 30% στις up front