Miles & Bonus

  • Thread starter Thread starter gm747
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ στέκομαι στην αντίληψη πολλών, περιστασιακών επιβατών, που επιλέγουν π.χ. την Α3 έναντι του ανταγωνισμού, έχοντας ως κίνητρο ή κριτήριο επιλογής τα 150 μίλια που δίνει στο Light ναύλο για μια πτήση εσωτερικού.
 
Αν είσαι περιστασιακός τι να τα κάνεις τα 150 μίλια; Για 50 σεντς έκπτωση σε επόμενη πτήση κάποτε; Μπορώ να καταλάβω να αποσκοπεί κανείς σε κάποια σοβαρή έκπτωση με μίλια ή να κυνηγάει πχ το Silver, αλλά ο περιστασιακός θα επιλέξει σχεδόν πάντα με βάση την τιμή. Όλα αυτά τα λέω χωρίς στοιχεία και έρευνα αγοράς, η εντύπωσή μου είναι.
 
το σίγουρο είναι ότι κάποιος που είναι περιστασιακός πελάτης πρέπει να βλέπει μόνο την τσέπη του και τίποτα παραπάνω.....
Ο συχνός επιβάτης που έχει και πιστωτικές της alpha μπορεί να επιλέγει και με γνώμονα τα perks!
 
Αν είσαι περιστασιακός τι να τα κάνεις τα 150 μίλια; Για 50 σεντς έκπτωση σε επόμενη πτήση κάποτε; Μπορώ να καταλάβω να αποσκοπεί κανείς σε κάποια σοβαρή έκπτωση με μίλια ή να κυνηγάει πχ το Silver, αλλά ο περιστασιακός θα επιλέξει σχεδόν πάντα με βάση την τιμή. Όλα αυτά τα λέω χωρίς στοιχεία και έρευνα αγοράς, η εντύπωσή μου είναι.
Υπάρχει η κατηγορία εκείνη, των περιστασιακών, στους οποίους το FQTV πουλάει την ελπίδα για κάποιο free στο μέλλον. Αγνοούν τη revenue-based φύση των προγραμμάτων (όσο πιο ψηλά ο ναύλος, τόσο πιο πολλά τα μίλια). Είναι περίπου το ίδιο με αυτούς που επιλέγουν Αιγαίου επειδή «σου βγάζει κάτι να φας» ενώ οι άλλες «δε σου βγάζουν ούτε ένα ποτήρι νερό».
 
Ούτε καν 150, στα U,P,T είναι 100. Τώρα εντάξει, όπως είχε πει και ο Ben Lipsey (του FlyingBlue, το παραφράζω εδώ λίγο), το FF πρόγραμμα είναι επιτυχημένο όταν να πείθει τον επιβάτη να κάνει παράλογες επιλογές.
 
Είναι πολύ τυχερή η Αιγαίου που η GQ δεν έχει ακόμα το δικό της FQTV (όχι πως τίθεται θέμα ουσιαστικής σύγκρισης ως προς τις παροχές και το επίπεδο παροχών, ωστόσο η πιθανή προοπτική για perks και δωρεάν εισιτήρια αυξάνει το engagement και την πιστότητα).
Φίλε Aakunz, συμφωνώ, αλλά θεωρώ πως έχει και άλλα θέματα ή GQ. Οπότε έχω ψάξει ταξίδι, αναγκαστικά μέσω Αθηνών, νομίζω ότι χάνει αρκετά σε ανταποκρίσεις. Αυτό που η Α3 διανυκτερεύει (φαντάζομαι αφού μένει Χανιά, θα μένει και σε άλλους προορισμούς) καιβεται τα περισσότερα connections είναι εφικτά από επαρχία.

Υπάρχουν κάποιοι προορισμοί που η sky μου δίνει connection με διανυκτέρευση στην Αθήνα, ή πολυ άβολες ώρες. Αν έμενα Αθήνα όπως φυσικά το 50% του πλυθησμού, και αν βάλω και περίχωρα που θα οδηγήσουν στο Ελ Βεν, τότε ναι, δέχομαι ότι ένα πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα μικρό αντίπαλο δέος.

Για εμάς που ταξιδεύουμε χειμωνιάτικα η Α3 είναι μονόδρομος καθώς δεν έχω καμία όρεξη να ταξιδεύω με ξεχωριστά εισιτήρια, και να αγχώνομαι για την κάθε αλλαγή που μπορεί να σκάσει.

Κατά τα άλλα, aegean bonus, μίλια, together λογαριασμός δίνουν καλό αποτέλεσμα, και ένα σωστό προϊόν, αλλά πλέον με την σαφή υποβάθμιση των ταπεινών silver δεν έχω και μεγάλα benefits, αλλά αναλογικά με τις πτήσεις που κάνω, είναι οκ.
 
Νταξει για τους silver θα τους βάλει λίγα ακόμα από Νοέμβριο με δωρεάν επιλογή standard θέσης και 30% στις up front
 
Κι εγώ νομίζω ότι εκτός από το FQTV η Α3 ποντάρει με το δίκτυό της. Με – στα περισσότερα δρομολόγια – υψηλότερες συχνότητες, περισσότερες επιλογές, δυνατότητες συνδυασμού / ανταποκρίσεων με partner airliners της Star Alliance κλπ., νομίζω και περισσότερο interlining από τη Sky.

Γιατί εκτός από την τιμή: για αρκετούς μετράει και να βρουν πτήση σε ημερομηνίες και ώρες που τους βολεύουν (για μένα προσωπικά αυτό είναι το κύριο κριτήριο), καλές ανταποκρίσεις σε ένα εισιτήριο κλπ. Κι εκεί από SKG σχεδόν πάντα καλαγήγω είτε σε A3 είτε σε LH group. Και όχι σε Sky, και ακόμα λιγότερο στα LCC.
 
Η σύγκριση είναι δύσκολη μιας που η Α3 είναι στην Star Alliance εδώ και 15 χρόνια: αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό για τα μίλια και τους επιβάτες αλλά για την τεχνογνωσία, άλλο να έχεις πρόσβαση σε εμπειρία της Lufthansa και της United (και σε όλα τα lounges) και άλλο να παλεύεις να βρεις λύσεις και απαντήσεις μόνος σου, να πρέπει να διαπραγματευτείς συμφωνίες ξεχωριστά κλπ. Τα Airbus η GQ τα πήρε ουσιαστικά μετά την πανδημία και βλέπουμε ότι αναπτύσεται σχετικά γρήγορα, ίσως να πρέπει να την συγκρίνουμε με την Α3 του 2010 περισσότερο. Νομίζω αργά ή γρήγορα θα έρθει και το πρόγραμμα για αυτούς (και πιθανά μια μεγάλη συμμαχία), μην ξεχνάμε ότι υπάρχει πελατεία που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από ένα απλό point to point με Αθήνα και για κάποιους επιβάτες, οι αεροσυνοδοί να μιλάνε ελληνικά.
το FF πρόγραμμα είναι επιτυχημένο όταν να πείθει τον επιβάτη να κάνει παράλογες επιλογές.

Τεράστια κουβέντα αυτή και το βλέπουμε παντού σχεδόν: ανθρώπους να ξοδεύουν παραπάνω επειδή παίρνουν πόντους σε μαγαζιά που δεν θα αγόραζαν ποτέ τίποτα, πτήση με τον Χ επειδή θα πάρει πίσω αξία 0.2Ε ενώ δίνει 40Ε παραπάνω για το εισιτήριο κοκ.

Ξέρεις κανείς αν υπάρχει κάποια στάνταρντ αντιστοίχιση ευρώ / μιλίων προς εξαργύρωση σε πτήσεις της Α3; Είχα διαβάσει κάπου για 0.02Ε/μίλι, ισχύει; Έχει διαφορά η αντιστοίχηση αν εξαργυρώνεις σε business ή σε long haul άλλων εταιρειών;
 
Last edited:
Μια γρήγορη ερώτηση για τους γνώστες...Εάν πληρώσω εισιτήριο της Α3 που δίνει 1200 μίλια, με πόντους go for more της Eθνικης, οπότε το τελικό ποσό που θα χρεωθεί στην κάρτα είναι αντί 220€ , 70€ , αυτό σημαίνει ότι χάνω και τα μίλια;
 
Top