Δικαιώματα επιβατών

• Thread starter Thread starter akantif
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι σε εισιτήριο με επιστροφή αν δεν πετάξεις την μεταβαση, η επιστροφή ισχύει κανονικά και δεν ακυρώνεται

το οποίο καποιες εταιρείες, αν τους ενημέρωνες το κρατούσαν ανοιχτό για την επιστροφή

Πιο λογικό δε θα έπρεπε να είναι ένα regulation που να υποχρεώνει τους αερομεταφορείς να προσφέρουν στο χαμηλότερο ναύλο κατ' ελάχιστον μία χειραποσκευή + προσωπικό αντικείμενο; Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το σουρρεαλιστικό unbundling των ναύλων.

Επίσης προβλέπεται μεγάλο πάρτυ στη διαχείριση των claims, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη διάταξη εμπλέκει όλους τους αερομεταφορείς που πετούν από και προς ΕΕ. Κατά πάσα πιθανότητα προβλέπω να διευρύνεται το μοντέλο της LH Group, όπου τα αιτήματα αποζημίωσης γίνονται outsourced προς Ινδία ή chatbots.

Πιο λογικό δε θα έπρεπε να είναι ένα regulation που να υποχρεώνει τους αερομεταφορείς να προσφέρουν στο χαμηλότερο ναύλο κατ' ελάχιστον μία χειραποσκευή + προσωπικό αντικείμενο; Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το σουρρεαλιστικό unbundling των ναύλων.
IMO, το πιο λογικό, όλες οι αεροπορικές να σου επιτρέπουν την μέγαλη-κανονική χειραποσκευή στον basic ναυλο, και αν θέλεις μικρή χειραποσκευή πλερώνεις (βλέπε Α3).

Ή αυτό που είχε κάποτε η vueling. Μικρή και μεγάλη χειραποσκευή απλά στον basic ναυλο η μεγάλη πρέπει να μπει ως register (check in) και αν θες την μεγάλη στο αεροπλάνο, πλερώνεις. Γλυτώνεις χρόνο τότε στο boarding

Θα ήθελα την συμβουλή σας για ένα θέμα που προέκυψε τελευταία. Εχω ενα εισιτήριο απο dxb για ath με aegean. Πριν κάποιες μερες μου έστειλε η aegean εμαιλ οτι η πτήση ακυρώθηκε. Στο εμαιλ δεν αναφέρει επιλογή για μεταφορά του εισιτηρίου απο την aegean σε άλλο παρόμοιο ,στο ίδιο δρομολογιο, απο άλλο μεταφορέα. Αυτό ειναι κατι που αν το ζητήσω, η εταιρεία ειναι υποχρεωμένη να παράσχει?

Διάβασε λίγο την εμπειρία μου σε αυτα τα μηνυματα

Ακυρωση για Ριαντ
Δικαιώματα επιβατών

Τι του ζήτησα
Δικαιώματα επιβατών

Η Aegean, είναι ανένδοτη, 'ακυρώσαμε την πτηση, προβλημα σου τώρα'
Δικαιώματα επιβατών

Και η τελική λυση που καταλήξαμε
Δικαιώματα επιβατών

Περιπου στις 2 βδομάδες μου επεστρεψαν το αρχικό εισιτήριο και μετά από περιπου ενα μηνα μου επέστρεψαν και την διαφορά.

Σε ευχαριστώ. Μπορείς να μου διευκρινίσεις αν έχουν την υποχρέωση να το κάνουν ή αν η συμφωνία ηταν μια κίνηση καλής θέλησης της εταιρείας?

Φυσικά και υπάρχει υποχρέωση. Ο κανονισμός 261 προβλέπει ξεκάθαρα την υποχρέωση της εταιρείας να σου προσφέρει εναλλακτική μεταφορά ακόμα και με άλλη εταιρεία (αλλιώς θα μπορούσαν οι πτήσεις να ξηλώνουν πτήσεις όποτε τους καπνίζει). Αυτό που δεν προβλέπεται είναι ότι εφόσον η ακύρωση γίνει πριν από 14 μέρες τότε δεν υπάρχει αποζημίωση καθώς και πότε πρέπει να σου προσφέρει την εναλλακτική, πχ πολλές εταιρείες, ειδικά αν η ακυρωμένη πτήση είναι μήνες μετά, περιμένουν τελευταίες μέρες να προσφέρουν rebooking.

Πάντως σε πρόσφατο παρόμοιο πρόβλημα με τη wizz, παρότι επικοινώνησα με την σχετική υπηρεσία της αρχής πολιτικής αεροπορίας, δεν βγάλαμε άκρη και η αρχη δεν με υποστήριξε