Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

• Thread starter Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
«Εγώ είμαι ο κυβερνήτης και εγώ αποφασίζω. Για την ασφάλεια όλων, πρέπει να αφήσουμε τις αποσκευές στο έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αν στις 10/4/2010, ο κυβερνίτης Arkadiusz Protasiuk του Tu-154M έλεγε και έκανε diverted, θα ζουσαν μέχρι σημερα. Αλλά δεν έκανε, ακουσε τον τότε πρόεδρο της Πολωνίας και κάποιον αξιωματούχο, ότι πρεπει να προσγειωθούν, και έγινε ότι έγινε

Αυτό που γράφει το άρθρο (ο θεός να το κάνει) δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα. Με δεδομένο ότι το αεροσκάφος θα απογειωθεί με headwind component, το μέγιστο βάρος απογείωσης (RTOW) θα έπρεπε να είναι καλύτερο όσο πιο ισχυρός είναι ο άνεμος.

Τα σχόλια περί συμπεριφοράς βασισμένα σε ένα clickbait άρθρο δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν.

Δεν μιλάμε για headwind αλλά κυρίως για μήκος διαδρόμου σε συνάρτηση με εξωγενείς παράγοντες. Από όσον γνωρίζω η Σκιάθος έχει limitations στα μεγαλύτερα αεροσκάφη. Και από ότι θυμάμαι παλιότερα κάποια αεροσκάφη με πιο μακρινούς προορισμούς που ήταν γεμάτα από επιβάτες, απογειώνονταν από Σκιάθο με λίγα καύσιμα και προσγειωνόντουσαν στην Ν. Αγχίαλο για να γεμίσουν καύσιμα πριν συνεχίσουν την τελική τους πτήση. Ας μας διαφωτίσει κάποιος πιλότος που γνωρίζει περισσότερα

Παρών.
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Προφανώς η Σκιάθος με ~1600m TORA και στις δυο κατευθύνσεις δημιουργεί περιορισμό στο βάρος απογείωσης.
Το άρθρο αναφέρει ότι άφησαν αποσκευές λόγω ισχυρών ανέμων (+ το μήκος του διαδρόμου) και εξήγησα τον λόγο που δεν βγάζει νόημα αυτό. Αν πάρουμε τον 01 στην Σκιάθο με άπνοια και πάλι τον 01 με 10 κόμβους headwind και όλες τις υπόλοιπες μεταβλητές ίδιες, στην 2η περίπτωση θα έχεις καλύτερο RTOW.

Να παραθέσω μια φωτογραφία μου από το μακρινό 2012 με την Alitalia να αναχωρεί και κάποιες βαλίτσες να μένουν πίσω. Και επειδή είχα μείνει 3 μήνες τότε στο νησί, αυτό ήταν σχετικά συχνό φαινόμενο. Φαντάζομαι ότι το συμπέρασμα του συντάκτη του άρθρου σχετικά με τα αίτια είναι σαφώς λανθασμένο

Attachments

• IMG_0381.JPG
    IMG_0381.JPG
    100,3 KB · Προβολές: 14