Συντριβή F-4E στην Τανάγρα

• Thread starter Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Hμουν κ εγω εκει, δυστυχως. Βλεποντας τον σε κλειστη στροφη, σε σχεδον knife edge και να αρχίζει να χάνει ύψος, σήκωσα εντικτωδως τη μηχανη και το τράβηξα όλο ριπή. Μετα κοιτούσα με τον τηλεφακό για αλεξίπτωτα. Τίποτα. Όταν έμαθα αργότερα οτι οι χειριστές χάθηκαν, οι φωτο σβήστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Για εμένα (και χωρίς σε καμια περιπτωση να θελω να κανω τον διερευνητη του καναπέ), πετούσε πολύ χαμηλά, πιο χαμηλά απο τις άλλες φορές που έχουμε δεί την ίδια επίδειξη στο ίδιο αεροδρόμιο. Τον μαύρο καπνό που λέει ο x4r7s δεν τον πρόσεξα, αλλα ίσως ήταν μια απότομη αύξηση στην ισχύ, δεδομένου του οτι το συγκεκριμένο F-4 φόραγε τους "καπνιάρικους" J-79...

Ακόμα αδυνατώ να επεξεργαστώ το τί ειδα σήμερα...

Στο εξωτερικό υπάρχουν στα υψηλότερα καλώδια Υ.Τ. μεγάλες κόκκινες μπάλες, οι οποίες φωτίζουν το βράδυ. Δε θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα...
Υπάρχουν, Δημήτρη. Παντού κοντά στα αεροδρόμιά μας. Οχι φωτιζόμενες όμως. Στο βενιζέλος, φωτίζονται οι κορυφές των πυλώνων.

Σε χαμηλό ύψος με τέτοιες ταχύτητες είναι πολύ δύσκολο να εκτιναχθείς - ειναι απόφαση 1"-2"..αν ελέγχεις το Α/Φ τότε προσπαθείς να διορθώσεις τη θέση και όχι να εκτιναχθείς. . .

Όσον αφορά τα καλώδια Υ.Τ. στη Τανάγρα υπάρχουνε οι χαρακτηριστικές μπάλες και σίγουρα το γνωρίζουν οι χειριστές ακόμα και εάν προέρχονταν από Ανδραβίδα- αν είχε κόψει κανένα καλώδιο το F4 τότε μάλλον θα το είχανε αναφέρει ήδη οι δημοσιογράφοι.

Μηχανική ανωμαλία των slats είναι πιθανή αιτία αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αποδειχτεί εκ των υστέρων...