in-flight service

  • Thread starter Thread starter rouho
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Hello στην ομάδα. First world problem η ερώτηση. Σχετικά με τα business class γεύματα. Είδα πως σε κάποιες πτήσεις εκτός ΕΕ έχει αρκετές επιλογές. Έχει δοκιμάσει κάποιος κάτι σε pre-order γεύματος? Δλδ ινδουιστικο κλπ. Επίσης πρωινό πέρα από το muffin λεμόνι κ Aλμυρό κέικ με μανιτάρια αρσενικό Νάξου, εψει πάρει κάποιος κάτι άλλο που να αξίζει? Είχα πάει το vegan κ ήταν αρκετά πιο ισορροπημένο.

Vegan πχ που πήρα για δοκιμή (δεν είμαι vegan) ATH-AMS economy, ήταν μια αποτυχημένη πίτα ενώ οι υπόλοιποι pancakes κ βρώμη.
 
Πρόσφατη εμπειρία από πτήση 2 ωρών σε business class: σερβίρισμα φαγητού και ποτού 25 λεπτά μετά το take off και τέλος. Χωρίς αναταράξεις, χωρίς κάποιο λόγο διακοπής του service. Οι δίσκοι παρέμειναν στα τραπεζάκια για 1,5 ώρα σχεδόν, καμία ανταπόκριση στο call μου, ευτυχώς είχα μαζί μου ένα μπουκαλάκι νερό. Και λίγο πριν ξεκινήσει η κάθοδος εμφανίστηκε ένας φροντιστής από την economy για να μαζέψει τους δίσκους. Ο υπεύθυνος καμπίνας εξαφανίστηκε μόλις μοίρασε το φαγητό και ενώ πίστευα ότι βοηθούσε στην economy, τελικά τον βλέπω να βγαίνει από το cockpit μόλις ανάψανε τα seatbelt signs. Επίσης το φαγητό δεν τρωγότανε Φτάνει πια με τον καπνιστό ταραμά αντί για σαλάτα και τις καπνιστές μελιτζάνες με καπνιστό κιμά. First world problems αλλά σιχαίνομαι να χρυσοπληρώνω κάτι και να βγαίνει μούφα.
 
H δική μου αίσθηση είναι ότι τα μενού της Business χρειάζονται ριζική ανανέωση. Οι δημιουργίες των σεφ και του chef patissier είναι πλέον τόσο αφόρητα προβλέψιμες. Μία ανανέωση στην κουρασμένη ομάδα με λίγο «νέο αίμα» θα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν υποτιμώ την αξία τους, απλά πιστεύω ότι είναι καιρός για κάτι διαφορετικό. Πόσο σφουγγάτο, τοματίνι κονφί, chutney ντομάτας και δημιουργίες με βάση την πικρή σοκολάτα να αντέξει κανείς;

Η επιλογή γεύματος μέσω της εφαρμογής έχει χάσει τη χρησιμότητά της. Αν κλείσεις νωρίς, είναι πιθανό η επιλογή σου να έχει αντικατασταθεί από κάτι άλλο, αφού στο μεταξύ θα έχουν αλλάξει το μενού και ο κωδικός γεύματος στην κράτηση θα αντιστοιχεί σε άλλη επιλογή. Τι νόημα έχει π.χ. να έχεις επιλέξει πιάτο με μοσχαράκι και μανιτάρια και να σου έρθει γαλοπούλα με κάστανα, «επειδή ήταν Θεοφάνεια και είχαν εορταστικό μενού» (και μάλλον είχαν μεγάλη παραγγελία γαλοπούλας από τα Χριστούγεννα);

Και ναι, ο προϊστάμενος της πτήσης είναι μερικές φορές hit-or-miss.
 
Last edited:
Top