1.Spotting in FCO - 2.Construction numbers

• Thread starter Thread starter mario_k
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

mario_k

Economy-Class-Member
Περιοχή
CFU
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
CPA
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGKR
Xαιρετω το...σμηνος! :) Ελπιζω να μην ποσταρω σε λαθος section αλλα η οποια αναζητηση εκανα δεν ικανοποιησε τις αποριες μου.Προκειται να ταξιδεψω για Ρωμη τις προσεχεις μερες και αποφασισα να κανω και λιγο spotting στο FCO.Γνωριζει κανεις αν υπαρχει καποιος τροπος (site πιθανως) που να λεει τα registration των α/φ που εκτελουν πτησεις εκει καθημερινα?Υλικο θα ανεβασω οταν επιστρεψω.. :wink:
Και μια αλλη απορια που εχω οταν βλεπω φωτο στο Α.net κυριως.Πως βρισκει κανεις το cn καθε a/c?
Ευχαριστω προκαταβολικα mates..

mario@CFU

Γειά σου Μάριε.
1.Λοιπόν,σελίδα που να λέει τα νηολόγια αεροσκαφών που θα κατέβουν σε ένα αεροδρόμιο,λίγο χλωμό μου φαίνεται.Ο μόνος (υπερβολικός) τρόπος που μπορείς να το διαπιστώσεις αυτό είναι να έχεις κάποιον που κάνει το loadsheet και δουλεύει στη Ρώμη ο οποίος θα σου δείνει τα χαρτιά με τα τέλεξ των εταιριών και με τα νηολόγια...Στη σελίδα του FCO μπορείς απλά να δεις ποιά αεροπλάνα (τύπος,εταρία) κατεβαίνουν,χωρίς όμως νηολόγια.
2.Τι εννοείς όταν λες πως βρίσκει τα c/n κανείς?Δίνεις το νηολόγιο που θες και μαζί με αυτό σου δίνει και τον αριθμό κατασκευής του αεροπλάνου,σε μια παρένθεση δίπλα από το νηολόγιο.Τώρα αν θες να δεις από πόσα χέρια πέρασε το αεροπλάνο αυτό,δεν έχεις παρά να πατήσεις με το ποντίκι σου στο c/n που δίνει δίπλα...Αν εννοείς αυτό.

@mimithem

Καταρχην σ'ευχαριστω για την ανταποκριση.Δεν ειμαι ακομα μυημενος στο spotting γι'αυτο και οι συγκεκριμενες αποριες.Για τα registrations ηξερα οτι ειναι καπως υπερβολικο αυτο που ρωτησα απλα ειπα μηηηπως γνωριζει καποιος κατι.Για τα c/n σημερα καταλαβα τη διαδικασια κανοντας υποθετικα upload μια φωτο στο A.net. thx και παλι.