Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στο αεροδρόμιο LaGuardia,.

gioannis13

First-Class-Member
Website
penteli.meteo.gr
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
EDW
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGMG
Ένα ακόμα ατύχημα με πυροσβεστικό όχημα σε αεροδρόμιο....

Υ.Γ Η επανάληψη είναι για αυτά τα δύο που είχαν πέσει στην αντίληψη μου....

Εδώ υπάρχει το audio του ATC, βάσει του οποίου ο ελεγκτής δίνει άδεια στο όχημα να κροσάρει το διάδρομο ενώ το CRJ προσγειώνεται. Βέβαια δε βλέπουμε τι έχει ειπωθεί νωρίτερα στο CRJ (φαντάζομαι landing clearance).

Ενδεικτικό της τραγικότητας (λόγω φόρτου εργασίας) που βρίσκονται οι ελεγκτές στην Αμερική, είναι πως (όπως διαβάζω) ο συγκεκριμένος ελεγκτής έμεινε μισή ώρα ακόμα στη συχνότητα (φαντάζομαι δεν ξέρω αν ακόμα εγνώριζε το τι είχε προκληθεί, καθώς στο ηχητικό καλεί το CRJ να μείνει εκεί που είναι - που να ξερε πως είχαν αποδημήσει και οι δύο).

Ένα άλλο παράδειγμα σε αυτό το βιντεάκι που παρολίγο να συγκρουστούν μία Alaska και μία Fedex: το πιο ενδιαφέρον είναι η αρχή του βίντεο που δείχνει την ελεγκτή να μιλάει συνεχόμενα για δεν ξέρω και γω πόση ώρα...

Όλα αυτά είναι πολύ θλιβερά! Να σκοτώνεσαι για πλάκα. Υποτίθεται ο κλάδος είχε δώσει πολύ υψηλότερα πρότυπα για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Είναι εξαιρετικά λυπηρό.

Και φυσικά video :(