LGKC/KIT Kithira

• Thread starter Thread starter ollandos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Panagiotis_OA":3ppcp3w9 said:
Από ότι είδα αυξάνονται οι συχνότητες της Ολυμπιακής για Κύθηρα στις 9 εβδομαδιαίως τουλάχιστον τον Ιούλιο που έτυχε να ψάξω...
Μάλιστα οι 2 πρωινές , συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη και Παρασκευή θα εκτελούνται με DH4.

Έχεις δίκιο. Τα έψαχνα ως Α3 codeshare και όχι ως ΟΑ και έβλεπα λιγότερες πτήσεις. :great:

Σε λίγα λεπτά προσγειώνεται ένα
Boeing 737-700 της Smartwings το (OK-SWT).

Το συγκεκριμένο έκανε το σκέλος Πράγα -Καλαμάτα και τώρα συνεχίζει από Καλαμάτα προς τα Κύθηρα.

Ξέρουμε αν είναι προγραμματισμένες πτήσεις τσάρτερ;

Δε ξέρω αν είναι τσάρτερ (μάλλον ναι), αλλά στα Κύθηρα με 1400μ διάδρομο, στη Καλαμάτα θα ξαναπάει μετά. Δε βλέπω πώς αλλιώς θα φορτώσει αρκετό καύσιμο για Πράγα.

Edit: engine failure 1-2 sec πριν το v1 στα Κύθηρα πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα εμπειρία...

Πάντως για να γνωρίζεις, έφυγε απευθείας από Κύθηρα προς Πράγα.

Τα δεδομένα πάντως είναι σίγουρα δύο,πως θα έφυγε Ferry μόνο με το καύσιμο που έβαλε στην Καλαμάτα και πως όταν προσγειώθηκε στα Κύθηρα δεν ήταν πλήρες φορτίου λογικά εφόσον κατέβασε κόσμο στην Καλαμάτα, κάποιοι λίγοι επιβάτες θα συνέχισαν για Κύθηρα, γιατί όπως είπες και εσύ δεν φτάνει το μήκος του διαδρόμου.

Σ'αυτή την περίπτωση, ναι, αυτό που λες θα έγινε. Γιατί για MTOW από Κύθηρα, θα ήθελε headwind καμιά 60αρια κόμβους. :mrgreen:

Ρεπορτάζ της εκπομπής "Όπου υπάρχει Ελλάδα" για το αεροδρόμιο και τα 500 επιπλέον μέτρα του "αεροδιαδρόμου" που χρειάζονται. Βλέπω πλέον, πτήσεις μόνο για Αθήνα, θυμάμαι παλαιότερα πετούσε και μια Θεσσαλονίκη και δε ξέρω αν και που είχε σύνδεση για εξωτερικό.

Βιντεο

Ο υπερτουρισμός έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του και σε αυτό το νησί. Οι ντόπιοι, αντί να λάβουν τα μέτρα τους, κλαίγονται όλην την ώρα και ζητούν μεγαλύτερο αεροδρόμιο, μαρίνες κλπ. Τα υπόγεια ύδατα και οι πηγές έχουν σχεδόν στερέψει και για πρώτη φορά το 2024 λειτούργησε μονάδα αφαλάτωσης. Για τον οικισμό Διακόφτι των 30 μόνιμων κατοίκων δόθηκαν 120 άδειες ανέγερσης οικοδομής μέσα στο 2023, μετά από πώληση των οικοπέδων σε ισραηλινών συμφερόντων επενδυτική εταιρεία. Και μαζί με τις οικοδομές, ο οικισμός που φιλοξενει μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, έχει «πνιγεί» από εκατοντάδες στύλους του ΔΕΔΔΗΕ, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων του οικισμού σε ρεύμα.

Το μόνο που φαίνεται να σώζει προς το παρόν το νησί είναι ο μοναδικός για την Ελλάδα θεσμός της «Εγχωρίου Περιουσίας» που δεν επιτρέπει την επέκταση των οικισμών. Θεωρητικά, αν οι κάτοικοι πειστούν, είναι πολύ πιθανόν να αποτραπεί η επέκταση του αεροδρομίου, αφού οι μη ιδιωτικές εκτάσεις ανήκουν σε όλους τους κατοίκους Κυθήρων-Αντικυθήρων και όχι στο Δημόσιο.

Αλλά βέβαια, αυτά δεν τα είπαν στο «Όπου Υπάρχει Ελλάδα», όπου το νησί παρουσιάστηκε ως «ανέγγιχτο διαμάντι».

Last edited:
Έχω πετάξει με Dornier στα Κύθηρα όταν ο διάδρομος ήταν χωμάτινος (1987/8 νομίζω)...ξαναεπισκέφτηκα πέρυσι το νησί (με πλοίο) 'πιάνοντας' πια στο νέο λιμάνι "Διακόφτι". Εξαιτίας του λιμανιού και της αμμώδους παραλίας έχει κάπως αναπτυχθεί ο οικισμός αλλά γενικά νομίζω το νησί θέλει πολύ δουλειά και οργάνωση για αρκετά χρόνια ώστε να υποδεχτεί μαζικό τουρισμό. Νομίζω το αεροδρόμιο θα πρέπει να επεκταθεί λίγο και φυσικά να αυξηθούν οι πτήσεις από Ελλάδα και από το εξωτερικό....σίγουρα θα ήταν καλύτερα να μείνει ανέγγιχτο αλλά νομίζω θα ερημώσει όπως τόσα άλλα μέρη μακριά από αστικά-ημιαστικά κέντρα... δεν συζητάω καν τη περίπτωση των Αντικυθήρων με το ένα πλοιο ....