747 στην Ελλάδα

• Thread starter Thread starter seven4seven
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

seven4seven

Concorde-Class-Member
Περιοχή
Airside
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
KLM
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
VHHH
Χαίρετε!

Επειδή φτάχνω ένα αρχείο (για προσωπική χρήση,αρχικά) με το ποιά Ελληνικά αεροδρόμια έχουν δεχθεί (έστω και μία φορά) Boeing 747 καθώς και (εδώ σας θέλω) απο ποιές εταιρείες, θα ήθελα την συνεισφορά σας!

Πάμε:
-Αθήνα (LGAT/LGAV) πολύ μεγάλη κουβέντα, ειδικά για το Ελληνικό. Aς επικεντρωθούμε στα άλλα αεροδρόμια καλύτερα.
-Θεσσαλονίκη (σίγουρα ξέρω για Evergreen, Qantas, LH Cargo, OA, MEA (εκλογές 1993), Τravel City Direct. Σίγουρα είναι κι άλλα! Βοήθεια!
-Ηράκλειο: Έγκυρες μαρτυρίες (με φωτο και χωρίς) για ΟΑ,ΜΕΑ (πάλι εκλογές), Qantas, Air Atlanta, Corsair, Martinair, KLM (για Martinair), Aer Lingus, Αtlas Air, ELAL, Amiri Flight (SP...). Συμπληρώστε...
-Ρόδος : ΟΑ, Μartinair,MEA, Air Atlanta, Qantas, Amiri Flight, Saudia, ELAL, Aer Lingus, FLying Tigers (το 1985 μετά απο ψάξιμο στα αρχεία του ΚΑΡΔ), ΚLM, ..., ... , ..., ...
-Kώς : ELAL, AIr Atlanta, Travel City Direct
-Σάμος : Martinair (αυτό θέλω να το συζητήσουμε λίγο. Το έμαθα απο γνωστό που δούλευε πίστα στη Σάμο, και το έκανε,λέει, και handling. Λέτε να με δούλευε???)
-Κέρκυρα: ΟΑ (την περίοδο της μεταπολίτευσης), Amiri FLight SP :(

Αυτά γνωρίζω σίγουρα (τα περισσότερα τα έχω δέι φωτογραφημένα στα εκάστοτε αεροδρόμια, και άλλα τα έχω μάθει απο έγκυρες πηγές των αεροδρομίων), αλλα δέν υπάρχει περίπτωση να μήν έχει πάει το κτήνος και σε άλλα Ελληνικά αεροδρόμια, και εδώ είναι που θέλω βοήθεια! Οι πιό ζόρικες περιπτώσεις είναι κάτι technical/medical/weather/fuelstop diversions....
Ξέρετε κάτι???

Θένξ! 8)

:o :o :o Ο "Aετός" στο LGKR ??? Γίνεται ??? Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα αλλά στη Κέρκυρα έμενα σε ξενοδοχείο δύπλα απο την πίστα και δεν νομίζω να το χωράει. Ούτε και στο FS δεν μου βγαίνει :oops: Θέλω φώτο seven4seven οπωσδήποτε :)

747 OA έχει πάει και στα Χανιά για εκλογές. Μάρτυς είναι ο μπαμπάς μου ο οποίος είχε πετάξει με αυτό :!: Για περισσότερες πληροφορίες μπορώ να τον ρωτήσω

OA269":3qhpyetd said:
:o :o :o Ο "Aετός" στο LGKR ??? Γίνεται ??? Δεν ξέρω για τα υπόλοιπα αλλά στη Κέρκυρα έμενα σε ξενοδοχείο δύπλα απο την πίστα και δεν νομίζω να το χωράει.

Όπως πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και στην Κω, αντίστοιχα μπορεί να πάει και στην Κέρκυρα (ή και στην Κεφαλονιά, την Αλεξανδρούπολη κτλ.). Τα αεροδρόμια αυτά, έχουν παρόμοιο μήκος διαδρόμου και είναι κοντά στο επίπεδο της θάλασσας. Το αεροσκάφος δεν απογειώνεται με full καύσιμα. :wink:

Χμμ οκ Χρίστο βασικά σόρυ δεν είμαι τόσο expert απλά μου φένεται πολύ narrow η πίστα του LGKR για ένα jumbo. Και όσο για την επι τόπου στροφή απο taxing για take off? :?

OA269":1c2jxcad said:
Χμμ οκ Χρίστο βασικά σόρυ δεν είμαι τόσο expert απλά μου φένεται πολύ narrow η πίστα του LGKR για ένα jumbo. Και όσο για την επι τόπου στροφή απο taxing για take off? :?

Για να σας βοηθήσω αλλά και να σας γεμίσω με «αμφιβολία».
Στην Κέρκυρα έχουν πάει 2 jumbo της ΟΑ MAZI. Ήταν το «Ολύμπιος Ζεύς» και «Ολύμπιος Αετός». Αυτό έγινε την περίοδο των γεγονότων του 1974. Μπορείτε να φανταστείτε ότι με 2 jumbo στη πίστα με τα βίας χωρούσε άλλο ένα αεροπλάνο της ΟΑ που εκτελούσε τα τακτικά δρομολόγια.

Έχω δει ακόμα ένα ΚΑΡΑΓΕΜΑΤΟ 742 της ΟΑ δε θυμάμαι πια πoιο ήταν (πάνε τόσα χρόνια) να κατεβαίνει στη Κέρκυρα Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο στις πτήσεις 604 το 1977-78 αν δεν κάνω λάθος.

I know σας προβλημάτισα αλλά :wink:

Όσο για τα performances... ΚΑΝΕΝΑ problem για JUMBO η Κέρκυρα. Σηκώθηκαν όλα στα 2/3 του διαδρόμου (πολυ πριν από εκεί που έκαναν rotation τα Β727) και τα BAC1-11)

Avidriver 8)

OA269":te4y0lpi said:
απλά μου φένεται πολύ narrow η πίστα του LGKR για ένα jumbo. Και όσο για την επι τόπου στροφή απο taxing για take off? :?

Ως πίστα αναφέρεις το διάδρομο ή το δάπεδο στάθμευσης? :roll: :roll:
Αν εννοείς το διάδρομο έχει πλάτος 45 m (όσο και το "Ελ. Βενιζέλος").
Αν εννοείς το δάπεδο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο...
Κι όσο αφορά τη τροχοδρόμηση επί του διαδρόμου (backtrack), και τη στροφή στο άκρο του διαδρόμου, το ίδιο γίνεται και στην Κω ή γινόταν και στο Ηράκλειο πριν κατασκευαστεί ο παράλληλος τροχόδρομος.

Γενικώς αν έχεις απορίες περί των "διαστάσεων" των ελληνικών αερολιμένων ρίξε μια ματιά κι εδώ: :arrow: https://www.airliners.gr/el/air_index

Στα Χανιά, αν θυμάμαι καλά, έχει προσγειωθεί και το Air Force One κατά την επίσκεψη του Μπους του πρεσβύτερου στη βίλα του Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι.

Στη Θεσσαλονικη επισης και MK Airlines!