777-300 Emirates στο Dubai - gear collapse

Χωρίς απώλειες εκ των επιβαινόντων, αλλά με την απώλεια ενός από τους πυροσβέστες που επενέβησαν.
 
μην βιαζεστε δεν ξερουμε αν ηταν ακομα απο το gear collapse!
 
Εδω δεν ξέρουμε αν ήταν collapse ή αν κάποιος τους σήκωσε πάνω...
 
Πάλι κατέβηκαν ορισμένοι πανηλίθιοι επιβάτες με τα βαλιτσάκια τους. Μάλλον πρέπει να βρουν τρόπο να κλειδώνουν τα locker στην απογείωση/προσγείωση που ούτως ή άλλως οι επιβάτες δεν χρειάζονται τις αποσκευές τους. Τα ίδια είχαν συμβεί και με την ΒΑ στο Λας Βέγκας. Να έχεις πιθανότητες να σωθείς και να σου τύχει ο άλλος με το βαλιτσάκι. Μια δυο τρεις θα γίνει κάνα κακό καμιά ώρα από βλακεία.
 
nikosoik":3abotuje said:
Παιδιά δείτε εδώ το πρώτο βιντεάκι.

http://www.protothema.gr/world/arti...po-varia-prosgeiosi-aeroskafous-tis-emirates/
Τι είναι αυτό που φεύγει στον αέρα; Οροφή; Φτερό; Εντυπωσιακό πάντως αν και μιλάμε για ένα 773 λιγότερο στον κόσμο ευτυχώς χωρίς απώλειες.

Προφανώς η έκρηξη που βλέπουμε είναι η φωτιά τη στιγμή που φτάνει στις φιάλες οξυγόνου με αποτέλεσμα να γίνει της Egyptair (στον αέρα), συγγνώμη, της Swissair (1979, Ελληνικό). Προφανώς είναι η στιγμή που σκοτώνεται ο πυροσβέστης, μολονότι οι πυροσβέστες των αεροδρομίων είναι εκπαιδευμένοι και γνωρίζουν τον συγκεκριμένο κίνδυνο. Είναι η στιγμή, που αν το σκάφος δεν είχε ήδη εκκενωθεί, θα θρηνούσαμε θύματα (Swissair, 1979, Ελληνικό, 14 νεκροί σε συνεχόμενες σειρές καθισμάτων - ίσως ο πρώτος προσπαθώντας να βγάλει την αποσκευή του από τα ντουλάπια - ).
Τώρα για το τι ακριβώς είναι αυτό που φεύγει στον αέρα, μικρή σημασία έχει γιατί έτσι κι αλλιώς είναι η στιγμή που το σκάφος περνάει στην ολική απώλεια, ή αλλιώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η ψυχή μου που πάει στην Κούλουρη.
 
Έχουν τώρα αρχίσει να ξεπροβάλλουν και βίντεο μέσα από την καμπίνα (γιατί αν δεν τραβήξεις με το κινητό βίντεο την ώρα που ετοιμάζεσαι να γίνεις γιαχνί, πότε θα το κάνεις) καθώς οι επιβάτες ετοιμάζονται να εκκενώσουν το αεροσκάφος τραβόντας χειραποσκευές και laptop από τα ντουλαπάκια.

Α, ρε βούρδουλα που θέλουμε... Ο Δαρβίνος κι η φυσική επιλογή δεν δουλεύουν πάντα όπως πρέπει
 
Τα βιντεο μετων επιβατων αν και επικινδυνα για τη ζωη τους μερικες φορες δινουν στoιχεία.Στο συγκεκριμενο στο 0:29 δείχνει φλόγα στα burners και στη nacelle .Και ρωτώ:Δεν τραβήχτηκαν τα αριστερά engine fire ditinguishers?
 
Απορια..το gear-collapse εγινε κατα την προσγειωση ?Δεν ειχαν ιδεα πριν για προβλημα ή δεν κατεβαιναν οι τροχοι? Ειχαν ειδοποιησει ωστε να ριξουν στον διαδρομο τον γνωστο αφρό ή τους επιασε εξ απινης?
 
Emirates 521 Accident in Dubai

Είναι διαθέσιμη η αρχική έκθεση για το ατύχημα http://tinyurl.com/z9ry8eu. Έχει τίτλο "Runway impact during attempted go-around" και μέγεθος 21 σελίδες. Κάνει ιδιαίτερη μνεία στο θέμα των επιβατών με τις αποσκευές κατά την εκκένωση.
 
Top