flightnumber
Business-Class-Member
Αγαπητοί φίλοι,
Ομολογώ ότι μου πήρε κάποια χρόνια να καταλάβω πώς είναι σχεδιασμένο το e-ticketing system της Aegean.
Σαν πρώτη συμβουλή-βήμα θεωρώ οτι πρέπει από 20 μέρες-1 μήνα πρίν να έχεις προγραμματίσει το ταξίδι και να έχεις προχωρήσει σε αγορά.(όπως άλλωστε διαφημίζει και η εταιρία)
Το δεύτερο και ίσως κυριότερο βήμα είναι το εξής : Όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού συμφέρει να "κόβεις" oneway εισιτήρια.
Σας ακούγεται κουφό ε?
Ένα παράδειγμα Ο κος Μήτσος Γ. θέλει να ταξιδέψει Χανιά-Αθήνα στις
29/04 και επιστροφή στις 5/05.(Θέλει ένα οικονομικό τρόπο)
Επιλέγει τους φτηνούς ναύλους T
Συνολική τιμή return εισιτηρίου(μαζί με φόρους κλπ)
108,32Ευρώ.
Άν όμως "έκοβε" Χανιά-Αθήνα 1 πτήση θα του κόστιζε 42 Ευρώ ίδιος ναύλος Τ + ίδια μέρα και ώρα.(27Ναυλος+15Φόροι).
Και Αθήνα-Χανιά, Ναύλος πάντα Τ, 54,32 Ευρώ (27Ναύλος +27,32Φόροι)
Συνολική αξία
96,32 Ευρώ (12 Ευρώ λιγότερα!!!!) :evil:
Όχι δεν πρόκειτε περί θαύματος!!!!
:twisted:
Το Τρίτο βήμα είναι για όσους έχουν τελικό προορισμό εξωτερικό ή κάποιον άλλο προορισμό του εσωτερικού.Μερικές φορές συμφέρει η αγορά
κάθε σκέλους ξεχωριστά(σχεδόν πάντα) από το σάιτ της Aegean.
Η τιμή ανεβαίνει "ανεξήγητα" θα μου πείτε υπάρχουν restrictions!Ναί αλλά άμα είσαι μέσα στα όρια γιατί ανεβάζουν την τιμή?
Πρέπει μάλλον κάτι να αλλάξει,ή να αρχίσουμε όλοι να κόβουμε oneway εισητήρια.Δέν είναι και τόσο τίμιος ο τρόπος να ανεβαίνει έτσι η τιμή.
Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.
Επίσης να τονίσω ότι αυτό το "τρίκ" του ανεβάσματος της τιμής γίνεται και σε άλλες κατηγορίες ναύλων της συγκεκριμένης εταιρίας και βέβαια προορισμούς.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας,θα είναι χαρά μου να δώ τα σχόλιά σας! :twisted:
Κώστας
Ομολογώ ότι μου πήρε κάποια χρόνια να καταλάβω πώς είναι σχεδιασμένο το e-ticketing system της Aegean.
Σαν πρώτη συμβουλή-βήμα θεωρώ οτι πρέπει από 20 μέρες-1 μήνα πρίν να έχεις προγραμματίσει το ταξίδι και να έχεις προχωρήσει σε αγορά.(όπως άλλωστε διαφημίζει και η εταιρία)
Το δεύτερο και ίσως κυριότερο βήμα είναι το εξής : Όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού συμφέρει να "κόβεις" oneway εισιτήρια.
Σας ακούγεται κουφό ε?
Ένα παράδειγμα Ο κος Μήτσος Γ. θέλει να ταξιδέψει Χανιά-Αθήνα στις
29/04 και επιστροφή στις 5/05.(Θέλει ένα οικονομικό τρόπο)
Επιλέγει τους φτηνούς ναύλους T
Συνολική τιμή return εισιτηρίου(μαζί με φόρους κλπ)
Άν όμως "έκοβε" Χανιά-Αθήνα 1 πτήση θα του κόστιζε 42 Ευρώ ίδιος ναύλος Τ + ίδια μέρα και ώρα.(27Ναυλος+15Φόροι).
Και Αθήνα-Χανιά, Ναύλος πάντα Τ, 54,32 Ευρώ (27Ναύλος +27,32Φόροι)
Συνολική αξία
Όχι δεν πρόκειτε περί θαύματος!!!!
Το Τρίτο βήμα είναι για όσους έχουν τελικό προορισμό εξωτερικό ή κάποιον άλλο προορισμό του εσωτερικού.Μερικές φορές συμφέρει η αγορά
κάθε σκέλους ξεχωριστά(σχεδόν πάντα) από το σάιτ της Aegean.
Η τιμή ανεβαίνει "ανεξήγητα" θα μου πείτε υπάρχουν restrictions!Ναί αλλά άμα είσαι μέσα στα όρια γιατί ανεβάζουν την τιμή?
Πρέπει μάλλον κάτι να αλλάξει,ή να αρχίσουμε όλοι να κόβουμε oneway εισητήρια.Δέν είναι και τόσο τίμιος ο τρόπος να ανεβαίνει έτσι η τιμή.
Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.
Επίσης να τονίσω ότι αυτό το "τρίκ" του ανεβάσματος της τιμής γίνεται και σε άλλες κατηγορίες ναύλων της συγκεκριμένης εταιρίας και βέβαια προορισμούς.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας,θα είναι χαρά μου να δώ τα σχόλιά σας! :twisted:
Κώστας