Aegean Airlines E-Ticket -Οδηγός για οικονομικά εισιτήρια-

• Thread starter Thread starter flightnumber
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

flightnumber

Business-Class-Member
Αγαπητοί φίλοι,
Ομολογώ ότι μου πήρε κάποια χρόνια να καταλάβω πώς είναι σχεδιασμένο το e-ticketing system της Aegean.
Σαν πρώτη συμβουλή-βήμα θεωρώ οτι πρέπει από 20 μέρες-1 μήνα πρίν να έχεις προγραμματίσει το ταξίδι και να έχεις προχωρήσει σε αγορά.(όπως άλλωστε διαφημίζει και η εταιρία)

Το δεύτερο και ίσως κυριότερο βήμα είναι το εξής : Όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού συμφέρει να "κόβεις" oneway εισιτήρια.
Σας ακούγεται κουφό ε?
Ένα παράδειγμα Ο κος Μήτσος Γ. θέλει να ταξιδέψει Χανιά-Αθήνα στις
29/04 και επιστροφή στις 5/05.(Θέλει ένα οικονομικό τρόπο)
Επιλέγει τους φτηνούς ναύλους T
Συνολική τιμή return εισιτηρίου(μαζί με φόρους κλπ) :arrow: 108,32Ευρώ.

Άν όμως "έκοβε" Χανιά-Αθήνα 1 πτήση θα του κόστιζε 42 Ευρώ ίδιος ναύλος Τ + ίδια μέρα και ώρα.(27Ναυλος+15Φόροι).
Και Αθήνα-Χανιά, Ναύλος πάντα Τ, 54,32 Ευρώ (27Ναύλος +27,32Φόροι)
Συνολική αξία :arrow: 96,32 Ευρώ (12 Ευρώ λιγότερα!!!!) :evil:

Όχι δεν πρόκειτε περί θαύματος!!!! :idea: :oops: :oops: :twisted:

Το Τρίτο βήμα είναι για όσους έχουν τελικό προορισμό εξωτερικό ή κάποιον άλλο προορισμό του εσωτερικού.Μερικές φορές συμφέρει η αγορά
κάθε σκέλους ξεχωριστά(σχεδόν πάντα) από το σάιτ της Aegean.
Η τιμή ανεβαίνει "ανεξήγητα" θα μου πείτε υπάρχουν restrictions!Ναί αλλά άμα είσαι μέσα στα όρια γιατί ανεβάζουν την τιμή? :?: :?:

Πρέπει μάλλον κάτι να αλλάξει,ή να αρχίσουμε όλοι να κόβουμε oneway εισητήρια.Δέν είναι και τόσο τίμιος ο τρόπος να ανεβαίνει έτσι η τιμή.

Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας.
Επίσης να τονίσω ότι αυτό το "τρίκ" του ανεβάσματος της τιμής γίνεται και σε άλλες κατηγορίες ναύλων της συγκεκριμένης εταιρίας και βέβαια προορισμούς.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας,θα είναι χαρά μου να δώ τα σχόλιά σας! :twisted:

Κώστας

Δουλεύω πάνω στην εφαρμόγή των ταξιδιωτικών γραφείων από την πρώτη στιγμή που ξεκινησε να διατίθεται εμπορικά από την εταιρία. Πλην ελαχίστων διαφορών στο layout δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά. Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι το ακούω για πρώτη φορά και δε μου φαίνεται να ευσταθεί, δεδομένου ότι τυχαίνει και γνωρίζω τη δομή της φορολόγησης ενός εισιτηρίου. Εκεί που βρίσκεται η ένστασή μού, είναι στο ότι δε μας αναφέρεις τα ακριβή ποσά ναύλου και συνόλου φόρων στην περίπτωση του εισιτηρίου μετ' επιστροφής (το €108,32 δε μου λέει και πολλά πράγματα, πέρα από το ότι τα €42,32 είναι φόροι και άρα 66 ο ναύλος αλλά δεν μπορώ να δώ πώς γίνεται η κοστολόγηση ανά flight segment). Mε άλλα λόγια, θα ήθελα να το ξαναδοκιμάσεις αλλά για να βεβαιωθείς ότι όντως και τα δύο flight segments ήταν σε Τ class και όχι μισό δρομολόγιο σε Τ και μισό σε V.

Απ' όσο γνωρίζω, η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω της ιστοσελίδας της Α3, γίνεται μέσω μίας εφαρμογής μίας αμερικανικής εταιρίας. Το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων της Α3 δεν υποστήριζε μέχρι πρόσφατα (και δε γνωρίζω αν το υποστηρίζει τώρα), το ηλεκτρονικό εισιτήριο μέσω διαδικτύου και οι κρατήσεις γίνονταν μέσω ενός τρίτου συστήματος κρατήσεων, το οποίο είχε πρόσβαση στο inventory του SITA Reservations της Α3. Το σύστημα έκανε τις κρατήσεις στο εσωτερικό σύστημα της Α3 και ανελάμβανε την υποστήριξη του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Με άλλα λόγια, η εφαρμογή στην ιστοσελίδα είναι μία εφαρμογή-μεσάζων που επικοινωνέι με το SITA Reservations. Δεν ξέρω κατά πόσο λειτουργεί ακόμα κατ' αυτόν τον τρόπο.

(Ακόμα και αν φτάσετε στο πεδίο πληρωμής και δεν πληρώσετε την κράτηση σας με κάρτα, η κράτηση δημιουργείται και ακυρώνεται μετά από λίγα λεπτά λόγω της μη έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου εντός του προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος)

to gnwrizw!ton augousto tou 2005 phga xania kai enas filos mou pou einai gata mou epsakse apo arxes ioulh gia eisththria...telika mou brhke oti an ta kleiname xexwrista(kai to dokimase sthn tyxh!)8a ta plhrwname gurw sto 20ari tote fthnotera...kai etsi ki egine!

twra to kata poso einai entimo auto...auto einai allo 8ema!!!!!profanws den einai...

Αυτο που λεει ο φιλος flightnumber παραπανω δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα αυτο που ειναι σιγουρο ειναι το εξης:

Πες οτι θελω να ταξιδεψω SKG-KGS (μεσω ATH βεβαια). Αν βαλω το δρομολογιο αυτο στο συστημα της Α3 θα μου βγαλει 99EUR + φορους ανα σκελος (δηλαδη συνολο 129EUR). Αν ομως "κοψω" ξεχωριστα εισιτήρια SKG-ATH & ATH-KGS με 19EUR + φορους, το σκελος μου βγαινει 80,32EUR. Βεβαια αν ακυρωθει ή χασω το SKG-ATH, δεν με καλυπτει η εταιρια για την "ανταποκριση", αλλα ετσι γλυτωνω 50EUR. Συνολικα και για επιστροφη γλυτωνω 100EUR σχεδον.

Σε δρομολογια εξωτερικου, πχ SKG-MIL, μπορει να μου βγαλει 39EUR + φορους ως connect πτηση. Τωρα γιατι στα εσωτερικου πρεπει να πληρωνουμε καπελο, δεν το ξερω...

Βεβαια και τα 260EUR για πτηση εσωτερικου μεσω Αθηνας παλι ειναι πιο λιγα απο της ΟΑ (που σχεδον εχει ταριφα 294EUR) αλλα με ενα μικρο ρισκο μπορει να σου βγει 160,64EUR.

Εγώ πάλι δεν βλέπω καμία διαφορά (για direct πτήσεις).

Έκοψα πριν μερικές μέρες ένα RT SKG-ATH-SKG στις 31/3 με 27EUR+37EUR+φόρους=106.32EUR

Τώρα που δοκιμάζω τις ίδιες πτήσεις, αν τις έκοβα 2xOW, έχω:

SKG-ATH= 27 + 15 (φόροι) = 42 EUR
ATH-SKG= 37 + 27,32 (φόροι) = 64,32 EUR
Σύνολο = 106,32EUR (το ίδιο)

aakunz":37p3qys3 said:
Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι το ακούω για πρώτη φορά και δε μου φαίνεται να ευσταθεί, δεδομένου ότι τυχαίνει και γνωρίζω τη δομή της φορολόγησης ενός εισιτηρίου. Εκεί που βρίσκεται η ένστασή μού, είναι στο ότι δε μας αναφέρεις τα ακριβή ποσά ναύλου και συνόλου φόρων στην περίπτωση του εισιτηρίου μετ' επιστροφής (το €108,32 δε μου λέει και πολλά πράγματα, πέρα από το ότι τα €42,32 είναι φόροι και άρα 66 ο ναύλος αλλά δεν μπορώ να δώ πώς γίνεται η κοστολόγηση ανά flight segment). Mε άλλα λόγια, θα ήθελα να το ξαναδοκιμάσεις αλλά για να βεβαιωθείς ότι όντως και τα δύο flight segments ήταν σε Τ class και όχι μισό δρομολόγιο σε Τ και μισό σε V.

Δυστυχώς ευσταθεί!
Μιλάμε για Τ ναύλους εσωτερικού (27Ε ανα segment κανονικά)
54 συνολικά+42,32Φόροι +"καπέλο aegean"=108.32Euro
Επίσης το λέω γιατί την έχω "πατήσει" ούκο λίγες φορές.
Έχω μπροστά μου ένα τέτοιο εισιτήριο!Μάλλον θα πρέπει να το γνωστοποιήσουμε στην εταιρία και ίσως να αποζημιωθούμε....
Σήμερα σε ένα τυχαίο εισιτήριο που πήγα να κόψω δέ μου το κανε!
Αλλά δεν έχει σημασία!Εφόσον την έχω ήδη "πατήσει!

"Οι εξερέσεις (όπως καλά όλοι ξέρουμε) επιβεβαιώνουν τον κανόνα!"
Φιλικά Κώστας

Συγγνώμη που ξαναρωτάω, αλλά πού βλεπεις να προστίθεται το "ΚΑΠΕΛΟ" μέσα στην κράτηση :roll: ;

aakunz":om2cpwi5 said:
Συγγνώμη που ξαναρωτάω, αλλά πού βλεπεις να προστίθεται το "ΚΑΠΕΛΟ" μέσα στην κράτηση :roll: ;

Στην τελική φάση!Βήμα 4ο κατά την έκδοση!
Ο συνολικός ναύλος δεν είναι 54Ε! (όπως θα έπρεπε)
Αλλά "μαγικά" γίνεται 66Ευρώ.
Δεν το βρίσκεις παράλογο?

Αν θές μιλάμε και με πμ!

Φιλικά Κώστας

Και βέβαια το βρίσκω παράλογο αν γίνεται κάτι τέτοιο. Από το πρωί κάνω δοκιμαστικές κρατήσεις και δε μου βγαίνει όμως.... :roll:

@flightnumber
Δώσε μας ένα παράδειγμα να πάμε όλοι μας στο aegeanair.com να το τσεκάρουμε και να το δούμε με τα ματάκια μας. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας βοηθούν, μιας και στο παράδειγμα με τον κ. Μήτσο εγώ βγάζω EUR 96,32 και όχι EUR 108,32 όπως εσύ!