Aegean Lounge

  • Thread starter sv1xv
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εδώ βρίσκει κάποιος ποιο lounge είναι προσβάσιμο στους κατόχους.


Πρόσφατα ενημερωμένο βλέπω, έχει ακόμα το Tegel και το Tempelhof στο Βερολίνο.

Παρόλο που το lounge finder δεν το εμφανίζει διαθέσιμο, πέταξα 2 φορές από το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου και είχα κανονικά πρόσβαση στο lounge (ούτε στο boarding pass έλεγε κάτι)
 
Τελευταία παρατηρώ ότι τα lounges της Aegean φιλοξενούν αισθητά λιγότερους επιβάτες. Έχετε κάποια εκτίμηση σε τι ποσοστό έχουν χαθεί Gold κάρτες λόγω των μειωμένων ταξιδιών κατά την προηγούμενη διετία?
 
Δεν νομίζω ότι μειώθηκαν οι χρυσές κάρτες, αφού λίγο πολύ όλα τα προγράμματα είχαν και έχουν promotions (διπλά μίλια κλπ.) ή / και ανανεώνουν τις κάρτες πελατών που θα τις έχαναν.

Το ότι έχει λιγότερο κόσμο στα lounges μάλλον οφείλεται στο ότι έχει λιγότερες πτήσεις και ίσως και στο γεγονός ότι τουρίστες, ομογενείς, φοιτητές κλπ. δεν έχουν χρυσή κάρτα, ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια των τακτικών επιβατών συνεχίζουν να είναι μειωμένα.

Αν και προσωπικά δεν βλέπω ούτε καν σημαντική μείωση των επιβατών στα lounges. Σε κάποια αεροδρόμια μάλλον το αντίθετο.
 
Εγώ πάντως 26/20 και 1/11 που ήμουν στην Αθήνα για κανένα 3ωρο κάθε φορά έχει πολύ κόσμο. Ειδικά το πρωί δεν είχε και θέσεις για να κάτσουμε.
Στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι σελφ σέρβις εκτός τους καφέδες που τους κάνει υπαλλήλους. Στην Λισαβώνα που ήμουν είναι χωρισμένο το lounge με τζάμι δείχνεις στον υπάλληλο οτι θελεις και σε τροφή και σε ρόφημα, και στα δίνει από ένα παραθυράκι.
 
Και τι θεωρείται το lounge? Χωρος εστίασης αμιγής (αρα εμβολιασμένοι, και νοσήσαντες, και πλεον τα παιδιά 1(!) - 18 ετών επίσης pcr rapid, ή μικτος χώρος, (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και pcr/ραπιντ και παιδιά 1-18 με self test!
Και άντε, φτάνεις απο εξωτερικό εχεις ενα self, το κάνεις, rapid που βρίσκεις στην Αθήνα, διαβαζω στο ιατρικο θέλει 1 ώρα για το αποτέλεσμα :). Μεχρι τώρα τα μέτρα δνε αφορούσαν τόσο τα παιδιά!
 
Υπάρχει ένας παραλογισμός σε ό,τι αφορά αυτούς τους κανονισμούς. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών ΔΕΝ μπορούν ακόμα να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, επομένως θα έπρεπε να εξαιρούνται από τα μέτρα. Αλλιώς υπόκεινται από την Πολιτεία απλά σε, αυτό που λέμε σε άπταιστα ελληνικά, discrimination.
Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται τα παιδιά 6-16 ετών "ελεγμένα" καθώς κάνουν τεστ στο σχολείο 1-2 φορές την εβδομάδα και δε χρειάζεται να δείξουν κάτι άλλο για τους κλειστούς χώρους. Θα μπορούσαν για τα παιδιά να εφαρμόσουν κάτι αντίστοιχο. Τα υπόλοιπα είναι ανόητες αποφάσεις του ποδαριού.
 
Και τι θεωρείται το lounge? Χωρος εστίασης αμιγής (αρα εμβολιασμένοι, και νοσήσαντες, και πλεον τα παιδιά 1(!) - 18 ετών επίσης pcr rapid, ή μικτος χώρος, (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και pcr/ραπιντ και παιδιά 1-18 με self test!
Και άντε, φτάνεις απο εξωτερικό εχεις ενα self, το κάνεις, rapid που βρίσκεις στην Αθήνα, διαβαζω στο ιατρικο θέλει 1 ώρα για το αποτέλεσμα :). Μεχρι τώρα τα μέτρα δνε αφορούσαν τόσο τα παιδιά!
Ούτως ή άλλως για να έχεις φτάσει στο lounge έχεις σίγουρα κάτι από όλα (ή πιστοποιητικό νόσησης - εμβολιασμού ή τεστ). Και ευτυχώς τα αεροδρόμια δεν είναι ΚΤΕΛ. Οπότε έχουν ελέγξει το σύνολο των επιβατών...
 
Δεν ισχύει, παιδιά κατω των 12 δεν εχουν εμβολιο, δεν εχουν υποχρέωση σε τεστ για την εισοδο στη χώρα. Εμεις εμβολιασμένοι και οι 2, αλλά ταξιδεύουμε με παιδί.
 
Τί ισχύει όμως στις πτήσεις εσωτερικού (συμπεριλαμβανομένων των ανταποκρίσεων); Την τελευταία εβδομάδα, όταν ταξίδεψα μέσω ATH, στο lounge στη Θεσσαλονίκη μου ζήτησαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αφού σε πτήση με OS ποτέ δεν το ζήτησαν, υποθέτω ότι το ήθελαν όχι για την πρόσβαση στο lounge, αλλά για τη πτήση SKG-ATH (που η επιβίβαση γίνεται από το lounge).

Ενώ σε κάποιες χώρες (π.χ. Γερμανία) τα lounges όντως θεωρούνται σαν εστιατόρια, με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν εκεί. Που και στην Γερμανία μπορεί να είναι πρόβλημα για επιβάτες transit, που τα παιδιά τους δεν έχουν „βιβλιάριο με τα tests” από Γερμανικό σχολείο. Εάν π.χ. ταξιδεύεις με τα ανεμβολίαστα παιδιά σου κάτω των 12 ετών μέσω FRA, εφόσον ξέρω τα παιδιά σου δεν θα είχαν πρόσβαση στο lounge. Ούτε αρκούν κάποια self tests όπως στην Ελλάδα.
 
Στην πτήση με OS μήπως δεν το ζήτησαν γιατί έβαλαν σφραγιδούλα "docs checked" στο boarding pass?
Θεωρώ ότι τα lounges είναι χώροι που έχεις φτάσει αφού ελεγχθείς οπότε ο επιπλέον έλεγχος περιττεύει...
 
Top