andreas-cyprus
Business-Class-Member
- Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
- CYP
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EDDK
Αυτό συμβαίνει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, όταν παρατηρήθηκε «αύξηση της επιβατικής κίνησης» (μετάφραση: αύξηση λειτουργικών εξόδων = μείωση καθαρού κέρδους) και αποφασίστηκε εν μια νυχτή (αφού φυσικά εξέτασαν όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα) να καταργήσουν το προνόμιο των gold του plus 1 και ως αποζημίωση πιστώνουν τον λογαριασμό με το τεράστιο ποσό των 250 μιλίων για πτήσεις εσωτερικού και 500 για πτήσεις εξωτερικού. Ταξιδεύαμε πέρσι 4 άτομα (3 gold και 1 silver) με 3 ώρες ανταπόκριση στην Αθήνα και φάγαμε πόρτα. Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που με επηρέασε αυτή η αλλαγή, παρ όλα αυτά δεν μπορώ να μην σχολιάσω πόσο κακό είναι αυτό το downgrade. Είναι λες και αγοράζω μετοχές σε μια εταιρεία αλλά η εταιρεία αποφασίζει να δώσει ένα ποσοστό του μερίσματος μου σε επενδυτές άλλων εταιρειών. Δεν είναι καθόλου λογικό να περιορίζεται η πρόσβαση σε πελάτες της δικής τους εταιρείας και να επιτρέπεται σε πελάτες άλλων εταιρειών. Πριν 2-3 χρόνια στεκόμουν στην είσοδο και μπροστά μου ήταν μια τετραμελής οικογένεια ασιατικής καταγωγής και μόνο ο μπαμπάς ήταν gold στην Air China αλλά μπήκαν και οι 4, επειδή gold plus companion plus children. Και δεν ταξίδευαν business class. Πριν 10-15 χρόνια μπορούσες να πάρεις συνοδό που ταξίδευε με οποιαδήποτε πτήση της Star Alliance, μετά το άλλαξαν σε «επιβάτης στην ίδια πτήση», τώρα σε πούλο, λογικά σε καμία 10ρια χρόνια θα επιτρέπεται η είσοδος σε gold μόνο όταν ταξιδεύουν business class. Και δεν με ενδιαφέρει η σύγκριση ποιότητας των δύο lounges. Σαφέστατα το lounge της Aegean είναι κλάσεις ανώτερο από της Goldair. Δεν πρόκειται να αγοράσω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Και για τα 60 λεπτά που θα ξοδέψω σε αυτό το χώρο, δεν με ενοχλεί καθόλου. Αυτό που με ενοχλεί είναι η κοροϊδία.Είχα και μια συνάδελφο Silver που μας άφησαν.... χαριστικά λέει να μπει γιατί και στο διπλανό της Goldair ήταν φισκα( Τι χαζομάρα αφού εγώ ως gold δικαιούμαι και guest)
Υπάρχει ένα μέλος αλλοδαπού φόρουμ, που μετά από πολλά χρόνια gold αποφάσισε να παρατήσει το status του, λόγω αυτής της κοροϊδίας που αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό. Και αν οι φήμες περί αλλαγής του προγράμματος και αποκοπής κι άλλων προνομίων επιβεβαιωθούν, θα είμαι ο επόμενος που θα ακολουθήσει.