Aeroland

• Thread starter Thread starter makedonas
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το Dashάκι πηρε Ελληνικο νηολογιο, SX-BVE. Υποθετω,λοιπον, οτι θα το δουμε και στον αερα καποια στιγμη, ετσι?

Η ιστοσελιδα της εταιρειας δεν λειτουργει και καπου ειχε πιασει το ματι μου οτι εχει κλεισει..

Τι μπορουν να πουν οι εν τω ΕλΓκαβω?

Μην πετατε ο,τι ραδιοαρβυλα ακουσετε σε δημοσιο φορουμ, παιδες... Κανονικοτατα πεταει η Aeroland. Οποιος σου ειπε οτι εκλεισε, απλα δεν εχει καμμια επαφη με το αντικειμενο...

Εχει καιρο που το διαβασα, ενω βασικα εψαχνα κατι αλλο (οχι δεν ηταν ελληνικο το φορουμ που το βρηκα) Η ιστοσελιδα γιατι δεν λειτουργει τοτε και γιατι ενα γκουγκλαρισμα δεν φερνει επιθυμιτο αποτελεσμα? :P

Στις 5/9 είδα το SX-BVE στο αεροδρόμιο της Καβάλας πρωινές ώρες. Υπήρχε κόσμος τριγύρω οπότε ή μάλλον μόλις είχε φτάσει ή το ετοίμαζαν για αναχώρηση. Οπότε η εταιρεία συνεχίζει κανονικά την λειτουργία της.

Ο καιρός στη Χίο είναι αρκετά άσχημος από νωρίς το πρωί. Στις 08:00 άνοιξε για λίγο και είδαμε φως και αυτό το παράθυρο εκμεταλλεύτηκαν οι εταιρίες για να απογειώσουν τα δρομολόγιά τους. Πλησίαζα στο χώρο του αεροδρομίου όταν απογειωνόταν ένα Avro της Α3, αλλά δυστυχώς αυτό που για λίγο έχασα, ήταν το SX-BVE. Το είδα ακριβώς την ώρα του rotation για Α/Γ, πρόλαβα να δω REG κ livery που για μένα ήταν άγνωστα και έτρεξα να δω τι αεροσκάφος ήταν. Κρίμα που δεν πρόλαβα να το φωτογραφήσω γιατί με αυτόν τον καιρό θα έβγαινε καταπληκτική φωτό (αισθητικά, όχι τεχνικά 8) ).
Δεν ξέρω αν αυτή η πτήση δυναμώνει την άποψη για την καλή λειτουργία της εταιρίας, αλλά πέρα από το προσωπικό γούστο για το εν λόγω λίβερι (που εμένα δεν μου αρέσει καθόλου), είναι καλό να το βλέπυμε στα αεροδρόμιά μας :mrgreen: .

Παιδια καλησπερα,η εταιρια συνεχιζει να πεταει κανονικα και μαλιστα προσφατα επανηλθε σε πτησιμη κατασταση και το isle of chios.

Ποσες εταιριες υπαρχουν σημερα στην ελλαδα σαν την aeroland?Νομιζω οτι δεν ειναι πολλες....μαλλον ελαχιστες!Το air cargo στην ελλαδα μπορει να αποβει τοσο κερδοφορο?

Εκτος απο την Aeroland στον τομεα δραστηριοποιουνται αποκλειστικα και οι Epsilon Aviation η οποια εξαγορασε την Veravia (και ακομα να ενεργοποιησει την ιστοσελιδα που γραφει στα αεροπλανα της και που παραπεμπει την ιστοσελιδα της πρωην :rant: ), η Air Go (με ενα ΑΤΡ το οποιο παλιοτερα προοριζονταν για την μακαριτισσα EuroAir), η Swiftair Hellas που εξαγορασε την Mediterranean Air Freight. Επισης η Elite Airlines με ενα Β742 ανηκει σε αυτη την κατηγορια αλλα περιμενουμε νεα της για το ποτε θα ξεκινησει (Κωστα σε ακουσα και την εβαλα στις ενεγρες στο blog μου αλλα δεν βλεπω προκοπη απο το εν λογω σχημα.. :P ) Αυτη τη στιγμη δε με ερχεται καποια αλλη στο μυαλο, οποτε εδω αφηνω ενα open end.

Παλιοτερα υπηρχαν οι AFREK (στο αεροδρομιο του Ελληνικου με 2 Bristol Britannia και αγγλικο νηολογιο), η Sky Express Cargo σε συνεργασια με τη Finaval (το οποιο Β742 γινεται αυτες τις μερες πρωτη υλη για κουτακια), η Veravia και η Mediterranean Air Freight που ηδη αναφερθησαν. Στον χωρο ειχαμε και μια εξ αρχης αποτυχημενη προσπαθεια, αυτη της Hellenic Air Ltd. Δεν πρεπει βεβαια να ξεχναμε 2 "ιερα τερατα" του ελληνικου αεροπορικου χωρου (τα οποια "ιερα τερατα" ηταν μεν εταιρειες που μετεφεραν επιβατες, ειχαν ομως και cargo αεροσκαφη), τη Gee Bee Air (που μετα την αποτυχια ως passenger airline με μικρα αεροπλανα προσπαθησε να παρει μεγαλυτερο υλικο, μαζι και ενα αποκλειστικα cargo αεροσκαφος) την Εlectra Airlines η οποια ειχε στο στολο της ενα αποκλειστικα cargo αεροσκαφος. Α! Και η αειμνηστη ΟΑW ειχε βεβαιως μια αρχαια εποχη αεροσκαφος αποκλειστικα για cargo, αν και ηταν μετατρεψιμο σε passenger layout σε λιγες ωρες..

Τωρα για το αν το segment ειναι κερδοφορο, νομιζω οτι πρεπει να ανοιξουμε νεο τοπικ για να το κουβεντιασουμε πιο περιεκτικα, διοτι εδω περιοριζομαστε στα της Aeroland και μονο! ;)

Πολυ σημαντικο για την aeroland παντως να αυξησει τον στολο της τοσο γρηγορα.....5 αεροσκαφη νομιζω οτι εχει!!Πολυ καλα ειναι...