Αεροπορικά μαργαριτάρια!

γιατί, το Tu-144 φορτιστής :D με προσγειωμένος εργαλείο :shock: και πλαίσιο αέρος :thx: απο concorde?? με ποσοστό ανάβασης :wall: και ανώτατο όριο υπηρεσιών :laola: ??

http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Tupolev_Tu-144

τσακίζει κόκκαλα!
 
Socrates":13g84xw7 said:
Άπαιχτες οι μεταφράσεις!!!! Όπως έχουμε σχολιάσει και στο παρελθόν (βλ. "ταχύτητα κρουαζιέρας") εντόπισα κάτι ακόμη! Κοιτάξτε τον πίνακα με το στόλο της LH και καμαρώστε πόσα.... "βομβαρδιστικά" έχει :wall: :wall:

http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/ ... _the_brand

Και να ήταν μόνο αυτό. Για το "Βομβαρδιστικό CRJ-900" έχει και 15 διαταγές... :rolleyes:
 
Και δέν μού λέτε ωρέ παλληκάρια,αυτό το πράγμα τι εννοεί;

"TU-144 ο πρώτος έσπασε υγιές εμπόδιο 5 Ιουνίου 1969"

Η το άλλο:

"Κίνηση elevons προς τα κάτω σε ένα αεροσκάφος του δέλτα-φτερών οι αυξήσεις ανυψώνουν, αλλά και πίσσες η μύτη κάτω. Το canard ακυρώνει έξω αυτό μύτη-κατεβάζει στιγμή, η μείωση κατά συνέπεια της ταχύτητας προσγείωσης παραγωγής TU-144 κάτω σε 170-180 δένει - εν τούτοις ακόμα γρηγορότερα από Concorde"

ΥΓ.Αυτές οι "πίσσες" πολύ μού άρεσαν-να δούμε πότε θα γράψουν και γιά τα πούπουλα...
 
Sound = Ήχος, αλλά και Υγιής
Barrier = Φράγμα, εμπόδιο.
Sound Barrier ~ Υγιές Εμπόδιο.

Good Wines

Ο αέρας του Παρισιού παρουσιάζει συντριβή
Φαντάζομαι σημαίνει "Paris Air Show Crash". (Θέλει φαντασία η ποίηση Hastaroth).


"Κίνηση elevons προς τα κάτω σε ένα αεροσκάφος του δέλτα-φτερών οι αυξήσεις ανυψώνουν, αλλά και πίσσες η μύτη κάτω. Το canard ακυρώνει έξω αυτό μύτη-κατεβάζει στιγμή, η μείωση κατά συνέπεια της ταχύτητας προσγείωσης παραγωγής TU-144 κάτω σε 170-180 δένει - εν τούτοις ακόμα γρηγορότερα από Concorde"

Η κίνηση των elevons προς τα κάτω σε ένα δελτα-πτέρυγο, αυξάνει την άντωση, αλλά κατεβάζει το ρύγχος (pitch - πίσσα, οπότε ο ποιητής θεωρεί πως pitches the nose down, είναι: πίσσες η μύτη κάτω). Τα canard ακυρώνουν αυτήν την προς τα κάτω κίνηση, οπότε μειώνεται η ταχύτητα προσγείωσης του Tu-144 παραγωγής (εννοεί μαμίσιο και όχι ταχύτητας προσγείωσης παραγωγής TU-144 :thx: ) σε 170-180kts - εν τούτοις ακόμα γρηγορότερα από to Concorde - αυτό το τελευταίο σχεδόν το πέτυχε :D
 
Απόψε στο makedonia tv. To stall λέγεται καθυστέρηση...Το intercept the ILS λέγεται έρχομαι για προσγείωση.
 
Και τα flaps, "περσιδες" (σσ.ο πιλοτος κατεβαζει περσιδες). Ακομα δεν τα εχεις μαθει? :D
 
seven4seven":1ho1mzhl said:
"περσιδες" (σσ.ο πιλοτος κατεβαζει περσιδες).
Και γιατί σου κάνει εντύπωση παρακαλώ?
Μπορεί η γυναίκα του να ήθελε κουρτίνες που πάνε και με τα έπιπλα :)
 
Αν και πρόκειται για αθλητικό site http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Superleague/PAOK/308840.html όταν είδα τη φωτο γέλασα!

Εν συντομία το ρεπορτάζ κάνει λόγο για τα πρωτοφανή μέτρα που πάρθηκαν στον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού την περασμένη Τετάρτη που μάλιστα έφθασαν στο σημείο για έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών (!) εκτός από το να επιστρατευτούν σχεδόν 2000 αστυνομικοί να φέρουν και το ελικόπτερο της αστυνομίας στη Θεσ/νίκη!!
Και ως εκ θαύματος η φωτο του άρθρου έχει ένα ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας!!
 
Ε,ρε κερατιατικα που πληρωνουμε... 372000 ευρω για να κρατησουμε τα ζωα μη σπασουν το γηπεδο και την γυρω περιοχη. Μη σωσει και γινει ο αγωνας, στην τελικη. Off-topic δεν ειναι , φιλε spinal, αλλα ειναι θλιβερο.
 
Top