Αεροπορικά μαργαριτάρια!

• Thread starter Thread starter seven4seven
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Επειδή είμαστε εκτός θέματος και ούτως ή άλλως το συγκεκριμένο "συμβάν" δε χρήζει άλλης εμβάθυνσης, το σταματάμε εδώ. Αν κάποιος έχει όρεξη να συνεχίσει το θέμα θα πρέπει να μεταφερθούν όλα τα σχετικά μηνύματα.

Συγγνώμη που επανέρχομαι στο τραγελαφικό θέμα, αλλά....

1. Ο υφυπουργός Υποδομών-Μεταφορών κ. Ταχιάος έτυχε να είναι επιβάτης στην πτήση και έκανε σχετικές δηλώσεις

2. Ο :bash: influencer που έγραψε το αρχικό άρθρο διανθισμένο με εμετούς, προσευχές κλπ ονομάζεται Ιάκωβος Μυλωνάς και δηλώνει ηθοποιός. Είναι ιδιαίτερα (αυτο-) προβεβλημένος στα ΜΚΔ και σίγουρα κάποιοι από εδώ των γνωρίζουν.

Μεταφέρθηκαν τα σχετικά posts οπότε... εκφραστείτε ελεύθερα ;)

Εγώ λέω από βδομάδα να βγαίνει μια ενημέρωση στους influencers πόσα go around έγιναν στην Ελλάδα και η επιτροπή influencer να ερευνά και να βγαίνει αντίστοιχο βίντεο στο tik tok.

Επίσης προτείνω να καταργηθούν τα go around και τα αεροσκάφη να συγκρούονται μια και καλή για να μην κακοκαρδίζονται οι επιβάτες-influencer. Πώς θα πάρουν likes εάν δεν ανεβάζουν το θάνατο τους στο tik tok?

Eδώ λέτε για ένα go around που έγινε στην Ελλάδα.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ακούω/διαβάζω κάθε 10 του μηνός, μιας και στην Πολωνία "γιορτάζουμε" την επέτειο του μήνα (δεν υπάρχει στα ελληνικά αυτή η λέξη Miesięcznica) με το δυστύχημα που έγινε στο Smoleńsk (Αεροπορική καταστροφή στο Σμολένσκ - Βικιπαίδεια)

Τι ψεκασμένες θεωρίες από pato-influencers, παραδείγματα ότι στο αεροπλάνο υπήρχε ΤΝΤ και κάνουν πειράματα εκρήξεων με λουκάνικα ή κουτάκια από red bull.

Σκιάθος: Αποσκευές έμειναν στο έδαφος λόγω ισχυρών ανέμων πριν από πτήση προς Νάπολη

«Εγώ είμαι ο κυβερνήτης και εγώ αποφασίζω. Για την ασφάλεια όλων, πρέπει να αφήσουμε τις αποσκευές στο έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι αυτή συμπεριφορά Κυβερνήτη? Είναι στα καθήκοντά του να αφήσει επιβάτες ή αποσκευές? Νομίζω πως αυτή είναι δουλειά του Υπεύθυνου του Σταθμού που θα βγάλει και τα στοιχεία φόρτωσης. Ο Κυβερνήτης δίνει τα απαιτούμενα καύσιμα και το μέγιστο βάρος απογείωσης για την συγκεκριμένη πτήση λαμβάνοντας υπ' όψιν αεροδρόμιο και καιρικές συνθήκες. Μήπως είναι άραγε αυτός ο ίδιος που μας φέρνει ατσαλάκωτους με τσίτα τα γκάζια?

Αυτό μας το παρέθεσες ως "μαργαριτάρι" για να το χλευάσουμε και να γελάσουμε ή ρωτάς σοβαρά; Αν ισχύει το δεύτερο γιατί το έβαλες στα "αεροπορικά μαργαριτάρια";;;

Στο κάτω μέρος λέει πολύ σωστά:
Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί όταν οι συνθήκες απογείωσης, όπως οι ισχυροί άνεμοι, σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά ενός αεροδρομίου, επιβάλλουν περιορισμούς στο βάρος του αεροσκάφους.

Στη Σκιάθο ειδικά το έχω δει αρκετές φορές να αφήνονται αποσκευές εκτός πτήσης λόγω ακριβώς των παραπάνω συνθηκών όπως ζέστη, άνεμοι, μικρός διάδρομος κλπ . Και ναι, η τελική απόφαση για κάτι τέτοιο είναι ο Κυβερνήτης.

«Εγώ είμαι ο κυβερνήτης και εγώ αποφασίζω. Για την ασφάλεια όλων, πρέπει να αφήσουμε τις αποσκευές στο έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αν στις 10/4/2010, ο κυβερνίτης Arkadiusz Protasiuk του Tu-154M έλεγε και έκανε diverted, θα ζουσαν μέχρι σημερα. Αλλά δεν έκανε, ακουσε τον τότε πρόεδρο της Πολωνίας και κάποιον αξιωματούχο, ότι πρεπει να προσγειωθούν, και έγινε ότι έγινε

Αυτό που γράφει το άρθρο (ο θεός να το κάνει) δεν βγάζει ιδιαίτερο νόημα. Με δεδομένο ότι το αεροσκάφος θα απογειωθεί με headwind component, το μέγιστο βάρος απογείωσης (RTOW) θα έπρεπε να είναι καλύτερο όσο πιο ισχυρός είναι ο άνεμος.

Τα σχόλια περί συμπεριφοράς βασισμένα σε ένα clickbait άρθρο δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν.