Αεροπορικό καύσιμο

imperator

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
29/10/2005
Μηνύματα
28
Likes
0
Ας συζητήσουμε εδώ σε αυτό το θρεντ όλα όσα αφορούν το αεροπορικό καύσιμο. Δηλαδή τα είδη καυσίμου ( Jet -A1, Jet-A, Jet-B, Jet -4 για στρατιωτικούς σκοπούς κλπ.), θέματα χημικά, π.χ. σύστασης και περιεχομένων του καυσίμου, θέματα οικονομικά ( εξάλλου με ξεχνάμε το καύσιμο είναι βασικός παράγοντας που διαμορφώνει το κόστος λειτουργίας μιας αεροπορικής επιχείρησης), θέματα πιο πρακτικά ( πως γίνεται η διανομή στα αεροδρόμια, αποθήκευση και τροφοδοσία των αεροσκαφών με καύσιμο ) .
Πιστεύω είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον ζήτημα, ένα ζήτημα "στυλοβάτης" για τον αεροπορικό χώρο γενικά ( πολιτικό και πολεμικό) και αφενός μπορεί να μελετηθεί από αρκετές όψεις ( όπως προανέφερα) αλλά και επηρεάζει με διάφορους τρόπους τον χώρο εν γένει. Από ότι είδα στην αναζήτηση δεν υφίσταται ήδη τέτοιο θέμα. Υπάρχουν σκόρπια θέματα ή ποστ που αφορούν διάφορα επιμέρους ζητήματα - αρκετά ενδιαφέροντα- όπως για την Ολυμπιακή Εταιρεία Καυσίμου.
Ίσως θα μπορούσαν, λοιπόν, οι συντονιστές να τα τακτοποιήσουν σε αυτό το γενικότερο θρεντ ;)
 
Αν δεν έχετε διαβάσει ποτέ κάποιο σχετικό βοήθημα, ξεκινείστε από το άρθρο στη Wikipedia: Jet fuel. Δεν είναι πολύ καλογραμμένο αλλά δεν έχει λάθη. Στο τέλος (See also) έχει links σε άλλα σχετικά άρθρα, π.χ. JP-8 κλπ.
 
Μηπως γνωριζει κανεις τις τιμες αυτων των καυσιμων?Στο περιπου.....αυτη την περιοδο....Ευχαριστω!!!
 
Εξαρτάται από την τοποθεσία που το προμηθεύεσαι.

Δες και εδώ, για "επίσημη" τιμή: IATA Jet Fuel Price Monitor

Γενικά στη λιανική είναι αρκετά ακριβότερο.
 
Θα ηθελα οι τιμες να υπαρχουν καπου πιο απλα.Εκει που μου εγραψες ειναι η πηγη νομιζω.Δεν ειμαι σε θεση να βγαλω τιμη ετσι σε ευρω,σορρυ... :?:
 
Δεν ξέρεις να μετατρέπεις $ σε Ευρώ; :wall: αν και το να κάνεις μόνος τον υπολογισμό δεν είναι και τίποτα δύσκολο, δοκίμασες μια από τις χιλιάδες σελίδες αυτόματης μετατροπής; Όλα έτοιμα στο πιάτο...
 
Ολοι οι εξυπνακηδες εδω μεσα εχουν μαζευτει....αν δειτε την ιστοσελιδα που με παραπεμπει ο φιλος μονο το $/mt ειναι κατανοητο....ειρωνες ολοι....το cts τι ειναι?Ή θα επρεπε να ξερω?Αντε να μην ...... :with:
 
ευγενέστατος ......

κατ' αρχάς χρωστάς ένα ευχαριστώ σε αυτούς που ενδιαφέρθηκαν για το δικό σου πρόβλημα και σου απάντησαν

μετά, μάθε ότι όποιος δεν ξέρει, πρώτα διαβάζει όλη την πληροφορία που του έδωσαν και μετά συνεχίζει να ερωτά

στην σελίδα που σου υπέδειξαν δεξιά κάτω υπάρχει υπόμνημα με επεξήγηση όλων των όρων που χρησιμοποιούνται

εάν την διάβαζες αντί να προσβάλλεις αυτούς που σε βοήθησαν θα έβλεπες ότι

και τί εννοείς με το ....
 
Ευχαριστω παιδια....να ειστε καλα....σας χρωσταω.... :wall: :great:
 
Top