Αεροπορικό Κουίζ by Gonso

• Thread starter Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Πολυ καλό! Οντως σε ορισμένες εμένα προσωπικά με ξεγέλασες και έψαχνα άλλα πέρα από το προφανές..

Θα προτιμούσα στο επόμενο όμως να μην έχει τόσες πολλές ερωτήσεις που να μην μπορεί εύκολα ένας 23άχρονος να βρει.. Γιατί σε αυτό, σε 3-4 ερωτήσεις δεν μπόρεσα να βρω απάντηση (παρόλο που έψαξα πολύ στο Internet). π.χ αυτό με το γκαζοζέν που όλο κάτι αυτοκίνητα έβρισκα.. ή αυτό με το learjet στο monte carlo.. και αυτό με την eastern.. εγώ το 91 που έκλεισε (τώρα το διάβασα) δεν ήξερα τι είναι αεροπλάνο :P (λέμε τώρα).

Πάντως το αποτέλεσμα είναι οτι κάτι έμαθα απλά πάντα θα βρίσκω κάτι για να παραπονίεμαι :P
Thanks gonso!

Να πω πάντως πως για τις 19 από τις 20 ερώτησεις (εκτός δηλ. του "γκαζοζέν") υπήρχαν πληροφορίες στο internet. Ειδικά για ιστορικού τύπου ερωτήσεις, υπάρχει τεράστιος όγκος πληροφοριών! Πλέον και το "γκαζοζέν" αναφέρεται στο internet (στο post απαντήσεων του gonso)!

Κι εγώ 23 χρονών είμαι... :roll: :roll:

Δεν είπα ότι στο ίντερνετ δεν θα βρείτε πληροφορίες. Απλά ότι θα είναι δύσκολο. Δεν θα είναι με ένα κλίκ. Τις ερωτήσεις τις έβαλα για να τις βρείτε, όχι για να περάσει μία βδομάδα και να γελάω ότι δεν βρήκατε καμμία. Θα ήμουν και πολύ κόπανος άμα έκανα κάτι τέτοιο.

Για να βρείς ερωτήσεις που το ίντερνετ δεν θα βοηθήσει καθόλου, πρέπει να βάζεις ερωτήσεις τύπου "πόσο χρονών είναι η πεθερά μου" (μαζί με φωτογραφία).

Ευχαριστώ για τα σχόλια, υπ'οψιν για το επόμενο.

Το γκαζοζέν ΕΙΝΑΙ αυτοκίνητο, απλά το παρομοίασαν το αεροπλάνο με το αυτοκίνητο αυτό. Σα να λές Ντεσεβό.
Στό νέτ δεν υπάρχει , αλλά υπάρχει σε βιβλιογραφία.

Ο πυλαδάκης υπάρχει στο νέτ εκτός σαν πρόεδρος και σαν αεροπωράνθρωπος? (πχ. ΣΕΕΑ, Virgin ) κλπ?

Ωραίες οι ερωτήσεις, καλό το επίπεδο δυσκολίας (ούτε προφανείς ούτε άπιαστες) και έπιαναν και μεγάλο φάσμα αεροπορικών γνώσεων. Ήταν δίκαιες για όλους.

Νομίζω ότι αυτά τα quiz πρέπει να καθιερωθούν σε τακτική βάση! Για να ακονίζουμε και το μυαλό μας π.χ. μια φορά το μήνα. Μια πρόταση κάνω, τι λέτε;

ΥΓ Αυτό που με έστειλε τελείως ήταν με τους τροχούς του Α320! Θα έπερνα όρκο ότι η φωτο ήταν από 757.

Λοιπόν gonso, το quiz σου ήταν άψογο. Τα είχε όλα. Εύκολα, δύσκολα, σασπένς, κουφά... Το καταχάρηκα. Αν και δεν πρόλαβα να μπω στην διαδικασία της έρευνας, πιστεύω ότι είναι φοβερά ενδιαφέρουσα αυτή η διαδικασία και σε φέρνει ακόμη πιο κοντά σε αεροπορικά πράγματα ή λεπτομέρειες που δεν είναι τόσο γνωστές.
Οι τροχοί του Α320 θα μείνουν ιστορικοί ... 8) Μας πέθανες. Εγώ πάλι έπαιρνα όρκο ότι ήταν Α310. :D
Είχες σωστή η αναλογία σε όλα. Φάνηκε ότι το δούλεψες καλά. :great:
Μπράβο Χρήστο. :laola:

Λοιπόν, επειδή τα ωραία πρέπει να συνεχίζονται, έχω σχόλιο.

Καλό θα ήταν να δέχεσαι όπως δέχεσαι τις απαντήσεις, αλλά να μην ενημερώνεις δημόσια, αλλά με πμ. Έτσι δεν θα ξέρει κανένας τι έχει κάνει ο άλλος που ίσως μπει σε διαδικασία να μην ψάξει. Προτείνω deadline 48 ωρών για όποιον θέλει να προσπαθήσει και στα δύσκολα μέσω διαδικτυακής έρευνας. Μάλιστα θα το προχωρήσω προτείνοντας ο νικητής να δίνει το λίνκ της απάντησης που βρίσκει. Φοβερά ενδιαφέρον και ενημερωτικό. Ίσως όχι μόνον ο νικητής. Και η σύγκριση έχει ενδιαφέρον. Εσύ θα κρατάς τα data σου. Έτσι δεν θα έχεις και το πρόβλημα της συνεχούς ανάγκης ενημέρωσης που είναι κάπως κουραστική. Για το σασπένς του game, δίνε απλά όποτε 8ες ένα γενικό feedback κρατώντας το ηθικό υψηλά. :D

Πάρα πολύ καλό το quiz :great: αν και δεν πρόλαβα να ασχοληθώ(χμμμ μέχρι 10 θα έβρισκα)
Μπράβο και από εμένα στον xristo για την πρωτιά
Συμφωνώ απόλυτα με το ‘σχόλιο’ του captainjumbo
Ένα 732 με κάποια μικρά winglets
http://www.airliners.net/open.file/0766968/M/

Εγώ σκεφτόμουνα το εξής για το επόμενο (δικό μου τουλάχιστον), γιά το οποίο έχω περίπου το 50% των ερωτήσεων ήδη.

Όποιος απαντάει λάθος, δεν θα μπορεί να δώσει άλλη απάντηση στην ίδια ερώτηση σε λιγότερο από 24 ώρες. Έτσι θα σκέπτεσαι διπλά πρίν απαντήσεις μπάς και φάς "ban" .

Αυτό που με απογοήτευσε λίγο είναι η μικρή συμμετοχή. Αν μπορούσαμε να το κρατήσουμε το κουίζ να τρέχει περίπου μία εβδομάδα, θα μπαίναμε περισσότεροι. Εκεί ψάχνω για ιδέες επίσης, για...διάρκεια. (Προτάσεις για ειδικές κρέμες και προιόντα, απορρίπτονται!)

Χρήστο, το ξερω το ότι εδώ λέει για τον πυλαδάκη, αλλά δεν λέει ότι έγινε πρόεδρος της ΑΕΛ!

Εννοούσα να υπάρχει σαιτ που στην ίδια σελίδα να λέει και τα δύο.

Σου στέλνω πμ με επιλογή από αφτερ σέιβ γιά να διαλέξεις!

Βασίλη, το -200 της φωτό, δεν το ήξερα. Έστω και μικρά, τα winglets είναι winglets. Αν μετά τις απαντήσεις που έγραψα πιό πάνω μου έστελνες πμ, θα συνεχιζόταν ο διαγωνισμός. Ά ρε Βασίλη. :wink:

gonso":qudejczj said:
Βασίλη, το -200 της φωτό, δεν το ήξερα. Έστω και μικρά, τα winglets είναι winglets. Αν μετά τις απαντήσεις που έγραψα πιό πάνω μου έστελνες πμ, θα συνεχιζόταν ο διαγωνισμός. Ά ρε Βασίλη. :wink:

Ήταν στις απαντήσεις μου αυτό, με τη σημείωση ότι πλέον πετάει χωρίς winglets: http://www.airliners.net/open.file/0867822/L/

16. 737-300, 737-700, BBJ, 737-800, 737-900 και στο παρελθόν το 737-200 (ZS-SIO)

Όσο για site που να γράφει και τις 2 ιδιότητες του Πηλαδάκη, όχι δεν βρήκα! Έπρεπε δηλ. κάποιος να βρει από τη μία, όλους τους ιδιοκτήτες ελληνικών αεροπορικών εταιρειών και από την άλλη, όλους τους προέδρους ομάδων ποδοσφαίρου Α' Εθνικής.

Εγώ πάλι δεν βρήκα στο internet τίποτα για την ερώτηση με τα αδέλφια με το learjet της Ολυμπιακής! Οτι και αν έβαλα στο google δεν μπόρεσα να βρω ονόματα.. και στο aviation-safety και στο airdisaster κλπ site απλά έλεγε 2/2 νεκροί.. Ονόματα πουθενά :( Και τώρα που ξέρω το επίθετο, πάλι τίποτα δεν βρίσκω.. Αλήθεια εσείς που το ξέρατε;