Aerosvit Ουκρανικές Αερογραμμές

• Thread starter Thread starter steliosfan
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

steliosfan

Νέο μέλος (Tourist)
Για να μην σας ζαλίσω....

Έχω πετάξει με πολλές αεροπορικές, συμπεριλαμβανομένων Albanian Airlines Fokker, Olympic Airlines ATR & Boeing προς Σερβία, Αλβανία κλπ, Aegean, JAT Airlines, Tunishair και πολλές άλλες.

Σήμερα όμως πετάω με Aerosvit προς Kiev και έχω ένα κόμπο στο στομάχι. Δεν ξέρω αν ειναι επειδή πλέον είμαι νέος πατέρας :P ή αν οφείλεται στο γεγονός του 1997 όπου ήμουνα κοντά και το έζησα καλά.... (ακόμα το θυμάμαι το γεγονός)

Τι μπορείτε να μου πείτε για την Aerosvit γενικά ? Έχετε εμπειρίες / πληροφορίες?

Ευχαριστώ προκαταβολικά :thx:

Οι Ουκρανικές αερογραμμές για να προωθήσουν τις πωλήσεις των εισιτηρίων μέσω του διαδικτύου κάνουν έκπτωση 5% στην τιμή του εισιτηρίου χρησιμοποιώντας τον κωδικό 200998425610.
Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από τις προσφορές που κάνει μέσω διαδικτύου στα εισιτήρια για διάφορους προορισμούς κάθε Παρασκευή και το πρόγραμμα το αποκαλεί Crazy Friday.
Αν και η απάντησή μου είναι λίγο καθυστερημένη και έχεις κάνει το ταξίδι σου και έχεις άποψη, θεωρώ τις Ουκρανικές αερογραμμές καλές χωρίς προβλήματα. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι οι αεροσυνοδοί σου προσφέρουν την εφημερίδα σου με καροτσάκι (κάτι που στις Ευρωπαϊκές εταιρείες έχουμε να το δούμε δεκαετίες) και το φαγητό τους αρκετά καλό (το καλύτερο κέικ σοκολάτας που έχω φάει σε αεροπλάνο). Το αεροπλάνο δεν είναι και το καλύτερο ένα Β737-400 χωρίς ενδιαφέρον. Το ότι είχαν στην Ελλάδα αεροπορικό δυστύχημα, μην πανικοβαλόμεθα, σε όλους μπορεί να συμβεί αυτό. Πάντως καταφέρνουν και έχουν εκπληκτική πληρότητα, ιδίως το καλοκαίρι στην γραμμή ATH-KBP-ATH. Δεν γνωρίζω για τις πληρότητες στη γραμμής Κίεβο-Ηράκλειο.

Tι έγινε τότε;

In December 1997, Aerosvit Flight 241 crashed near Thessaloniki, killing all 70 people on board

Το αεροπλανο ομως ηταν ενα Yakovlev 42 ενω αυτα που χρησιμοποιει πλεον ειναι ολα δυτικης προελευσης εκτος απο ενα Αn-148

Το αεροπλάνο δεν ήταν καν δικό της αλλά ήταν νοικιασμένο από την Tiger Air για λίγες πτήσεις και πετούσε με callsign της Aerosvit.

Η Aerosvit άρχισε συνεργασία με την Wind Rose Aviation στην πτήση Κίεβο – Τασκένδη η οποία γίνεται με Embraer E195 δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης στις πτήσεις Κιέβου – Kallinigrad, Ρωσία και Κιέβου – Kutaisi, Γεωργία. Αυτό ενισχύει την παρουσία της Aerosvit στην περιοχή καθώς εξυπηρετεί από μόνη της την Τυφλίδα, την Almaty και την Astana.

Η Aerosvit αλλάζει τον χρωματισμό των αεροσκαφών της. Ο νέος χρωματισμός είναι εμπνευσμένος από την σημαία τους (έχει το μπλε του ουρανού και το κίτρινο του σταριού της χώρας).
Η προσωπική μου γνώμη είναι λίγο kits. Από την άλλη είναι διαφορετικός χρωματισμός από τους συνηθισμένους όπου επικρατεί το άσπρο.

Attachments

• Aerosvit.jpg
    Aerosvit.jpg
    237,7 KB · Προβολές: 1.976
Η Aerosvit από 2 Νοεμβρίου 11 αρχίζει 2 φορές την εβδομάδα δρομολόγιο Κίεβο προς Ho Chi Minh -SAG με Β767-300ΕR

Μετά την φετινή εντυπωσιακή επέκταση της εταιρείας σε 15 προορισμούς (Άγκυρα, Γιεκατερινμπούργκ, Γκάτγουικ, Κάρλοβυ Βάρυ, Κάιρο, Κοπεγχάγη, Κρακοβία, Κρασναντάρ, Μιλάνο (Μπέργκαμο), Μούρμανσκ, Νακχιβάν, Νοβοσιμπίρσκ, Όσλο, Σαμαρά, Τάλλιν) έρχεται η επέκταση στην Ανατολή.
Σε codeshare με την Hainan Airlines 4 φορές την εβδομάδα πετά για Πεκίνο με πολύ καλή ανταπόκριση από Αθήνα μία φορά την εβδομάδα.
HU/VV181 KBP-PEK 15:30-04:40+1 εκτός 2,5,7
HU/VV182 PEK-KBP 06:10-09:55 εκτός1.3.6
Επίσης καλή ανταπόκριση από Αθήνα μία φορά την εβδομάδα έχει η πτήση για Σρι Λάνκα
VV175 KBP-CMB 15:00-03:10 1.6
VV176 CMB-KBP 04:40-10:10 2,7
Kαλή ανταπόκριση από Αθήνα δύο φορές την εβδομάδα έχουν οι πτήσεις για Χο Τσι Μινγκ
VV185 KBP-SGN 22:25-13:30+1 3.6
VV186 SGN-KBP 02:55-09:05 1.5
και για Χονγκ Κονγκ
VV187 KBP-HKG 22:25-15:15+1 2.5.7
VV188 HKG-KBP 02:45-08:05 2.4.7
Οι πτήσεις ξεκινούν τον 30 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου 2011 και θα γίνονται με Β767-300
Στις αρχές του 2011 παρέλαβε 3 Β763 από την Royal Brunei Airlines που τα είχε σε storage.