Αεροσυνοδός στην Lufthansa

animehia

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
21/02/2012
Μηνύματα
1
Likes
0
υπάρχει κάποιος που δούλευε στην lufthansa , ώστε να με κατατοπίσει λίγο για τις συνθήκες εργασίας;; πώς βγαίνει το ωράριο; και τι benefits προσφέρει η εταιρία; ευχαριστώ!
 
Γνωρίζω ανθρώπους που εργάζονται ή έχουν εργαστεί στη Lufthansa. Σε γενικές γραμμές είναι καλός εργοδότης, χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες. Θα ήθελα να επισημάνω ότι προς το παρόν η εταιρεία δεν προσλαμβάνει πληρώματα θαλάμου επιβατών. Οι μόνες επιλογές είναι Lufthansa CityLine και Eurowings, οι οποίες προσφέρουν παραπλήσια προνόμια με τη Lufthansa με χαμηλότερες αποδοχές. Οι προσλήψεις για τη βάση της Lufthansa στο Βερολίνο γίνονται από την Aviation Power, η οποία είναι πρακτορείο και θα διαθέσει τους εργαζομένους της στη Lufthansa. Αυτό σημαίνει ότι οι όροι και τα προνόμια διαφέρουν σε σχέση με τη Lufthansa. Επίσης, από όσα λέγονται, οι υπάλληλοι της Aviation Power θα πετούν με αεροσκάφη και πιλότους της Lufthansa, αλλά δεν θα αναμειγνύονται με πληρώματα θαλάμου επιβατών της Lufthansa.
 
Γεια σας! Γνωρίζει κάποιος να μου πει που μπορώ να στείλω αίτηση βιογραφικού για αεροσυνοδός στην Lufthansa; Και γενικά πως να το ψάξω το θέμα; Ζήτανε αυτή τη περίοδο αεροσυνοδούς;
 
Όλες οι απαντήσεις εδώ!
 
Για να σε πάρουνε αεροσυνοδό στη Lufthansa απαραιτητη προυποθεση ειναι η γνωση γερμανικών;
 
Φυσικά." Ιntercultural competence, fluent in German and English".
 
Παλιό τόπικ, αλλά λόγω της επικαιρότητας έπεσα στους μισθούς που δίνει η LH σε temps:

Limited work contract (18 or 24 months) with a further 2-year extension option
50% part-time model: 3 or 6 months active flying, 3 or 6 months free time
Salary: € 925.- basic salary per month (the salary is paid every month for 12 months)+ € 301.55 shift bonus in the active months, in free months you will only receive the basic salary
Fixed yearly vacation bonus of € 511.43
Additional absence money per flight day: € 42.00 for continental and € 48.00 for intercontinental routes (partially eligible to tax and social income taxes)

Με πρόχειρους υπολογισμός αυτά είναι 2110Ε τον μήνα μεικτά. Καθαρά φαντάζομαι βγαίνουν γύρω στα 1700E αναλόγως τι φορολογία έχουν τα 42Ε των πτητικών.

Το ζουμί όμως, είναι το ακόλουθο:
The new flight attendants will be employed for a full year but will only be on active duty in the summer months in order to meet the increased demand for staff at that time of year. Contracts will run for 18-24 months with the option to extend once, up to a maximum of 2 years.
Το οποίο σημαίνει ότι για τους 3 μήνες δουλειάς, ναι μεν θα πάρεις τα 1700 (τα οποία είναι σχεδόν στο μίνιμουμ στη Γερμανία, ντελιβεράς με ηλεκτρικό ποδήλατο βγάζεις παραπάνω, χωρίς τα τιπς) αλλά τους υπόλοιπους 9 μήνες θα κάθεσαι με τα 925 μεικτά. Ε, στο Μόναχο σου φτάνει για το σούπερ μάρκετ περίπου.

Μετά στέλνει ο CEO ότι λυπάται που η εταιρεία έχει γίνει περίγελος.
 
Top