Αφιερωμα στο Plane Spotting

  • Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Vangelis Antonakis":33yby0yz said:
Ποιος ειναι αυτος που λεει πως πηγε στον Παναμα?Twin otter ακουσα ε?


Δεν θα τον βρούμε όμως; Πού θα μας πάει... ;)
 
Νομίζω Ελλάδα είναι αυτή την εβδομάδα.. ;)
 
Έχουμε 6 μέρες να τον βρούμε... μετά θα τον περιλάβει ο "Θόδωρας".

Είναι βέβαια λίγο ντεκαντάνς να πας από το Twin Otter στο Airbus του Θόδωρα, αλλά τουλάχιστον θα έχει καλή παρέα και θα το ξεπεράσει εύκολα :mrgreen:
 
Καλησπέρα σε όλους.
Αμέσως μετά από την προβολή του θέματος από το MEGA, με πήρε φίλος μου δημοσιογράφος από κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας και
μου πρότεινε εάν θα μπορούσε να κάνει ένα αντίστοιχο ρεπορτάζ με spotters στην Θεσσαλονίκη.
Ως τώρα είχα την χαρά να συναντήσω μόνο το αξιότιμο μέλος flynig doc στο κατώφλι του 34 να σποτάρει (ο οποίος αυτό τον καιρό απολαμβάνει εξωτικά heavies στην κεντρική Ευρώπη).
Μήπως θα μπορούσαμε να βρεθούμε οι βορειοελλαδίτες και να ερχόταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο για να μας κάνει και εμάς ένα θεματάκι??
Παρακαλώ στείλτε μου ΠΜ όσοι είστε πρόθυμοι.
 
Το Planespotting δεν είναι "αυτοί" και "εμείς"! Ούτε Βόρειοι και Νότιοι! Νομίζω πως ο φίλος σου (και συνάδελφός μου) θέλει να καλύψει το κενό του...μέσου που εργάζεται! Και στο λέει κάποιος αυτό που είναι απο τη βόρεια Ελλάδα και κάθε δεκαπέντε μέρες βρίσκεται στο κατώφλι του 34 :D
 
wow! ωραίο αφιέρωμα! και πολλές γνωστές φάτσες! :D

πάντα τέτοια
 
Εγώ απλά θα δηλώσω εδώ ότι δεν έχω καμία σχέση με τον κύριο του Παναμά!

Ενώ η Μαρίλη και ο μοντέρ έκαναν αρκετά καλή δουλειά... ο σκηνοθέτης του Οικονομέα-Καμπουράκη δεν είχε πιει τον καφέ του ακόμα και τα έκανε θάλασσα στα ονόματα. Θα προτιμούσα να μην είχε βάλει καθόλου Επώνυμα. Τον Προέδρό μας όμως τον τίμησε μια χαρά και στο όνομα και στον τίτλο!
 
payneful_tales":2ixi3sh5 said:
Αγαπητέ Έιντζελ Αβιέσιον, η αναφορά στο ρεπορτάζ απ' όσο άκουσα αφορούσε τα πολιτικά αεροδρόμια. Τα μεικτά αεροδρόμια απαιτούν ειδικές άδειες από την ΠΑ φυσικά. Στην περίπτωση της "Απογείωσης", η φωτογράφιση έχει εγκριθεί σε κάθε επίσκεψη από το ΓΕΑ, όπως προβλέπει ο νόμος. ( Φωτογράφιση σε ξένες βάσεις απαιτεί ειδική άδεια από τις εν λόγω ξένες αρχές ). Η μέχρι σήμερα στάση του ΓΕΑ απέναντι στην "Απογείωση" μπορεί να χαρακτηριστεί σχεδόν συγκινητική και αυτό το αποδεικνύει η αγαστή συνεργασία χρόνων. Θα υπενθυμίσω για μία ακόμη φορά ότι απαγορεύεται η αυτόβουλη φωτογραφική κάλυψη στρατιωτικών αεροδρομίων. Το ίδο ισχύει και για τα μέλη της "Απογείωσης". Με χαρά πιστεύω πάντως ότι θα σε γνώριζαν τα μέλη της για να σε διαφωτίσουν επιπλέον.

δικό σας


Καλα για στρατιωτικα αεροδρομια καθαρα η μεικτα ουτε λογος , αναρωτιεμαι ομως η αυτοβουλη ( οπως το γραφετε στο ποστ σας ) φωτογραφιση σε πολιτικα αεροδρομια αν εχει δυσκολιες .. χμμμ... ναι φανταζομαι , περα απο την προσπαθεια του συλλογου και μπραβο τους , αν εγω πχ. που είμαι και λιγο παραξενος με την εννοια οτι μου θα μου αρεσε να παω να στηθω μονος μου καπου να τραβηξω φωτογραφιες , που ισως να μην τις ανεβασω πουθενα απλα για μενα , θα είχα αραγε οποιαδηποτε ενοχληση , ελεγχο ? ( να τονισω οτι δεν θα με πειραζε πρωτου το κανω να ζητησω και αδεια , απο που αραγε ? και να δωσω και να κρατησουν και τα στοιχεια μου )
 
Αγαπητέ Αια, πίστεψέ με ότι στα περισσότερα Ελληνικά αεροδρόμια που προσφέρονται για planespotting δε θα έχεις απολύτως κανενα προβλημα μιας και τα καλύτερα spotting places βρίσκονται εκτός αυτών (βλέπε Σκιαθο, Κερκυρα). Για τα υπόλοιπα ας σε διαφωτίσουν οι παρεπιδημούντες εν αυτά γιατι δεν έχω ιδια πείρα. Για τη Θεσ/νίκη, μιας και το αεροδρόμιο ειναι "μικτό" πιθανότατα να χρειαστεί να δωσεις εξηγησεις αν στηθεις στο πεζοδρόμιο εξω από τις αναχωρήσεις ή στο Goodbye Restaurant (για τα άλλα 2 ασφαλή μερη κάνε μια ερευνα στο forum και θα τα βρεις).
Αν, δε αποφασίσεις να spottαρεις στην Ευρώπη τότε θα νομίσεις ότι βρέθηκες στον παράδεισο: observation decks, official spotting locations και πλήθος "συναδελφων" που θα κανετε παρέα.
Πάντως, όπου κι αν σε βγάλει το hobby μας, να θυμάσαι: Αν σέβεσαι τους κανόνες του αεροδρομίου και δεν παραβιάζεις θέματα ασφαλείας κανεις δε θα σε ενοχλήσει.
 
Top