Aγορα αεροπλανου

• Thread starter Thread starter Flightinstict
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

Flightinstict

Economy-Class-Member
Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με την αγορα αεροπλανου. Ξερει καποιος πως γινεται να αγορασεις αεροπλανο (απο Ευρωπη) και να μην πληρωσεις το δυσβασταχτo VAT?

Συγγνώμη για την παρέμβαση παρόλο που είμαι άσχετος με το θέμα, αλλά για πιο λόγο να γλυτώσεις το ΦΠΑ;;; Πέρα από παράνομο που είναι, δεν νομίζω να σου απαντήσει και κανείς εδώ πως να φοροδιαφύγεις....

Ναι...συμφωνώ!και επίσης τι το θέλεις το αεροπλάνο?
ασε που και να έβρισκες τρόπο θα σε έπιανε η δαγκάνα της εφορίας και του πώθεν έσχες :banana:
δεν είναι καιρός για φοροδιαφυγές!

Θεωρώ τα παραπάνω σχόλια πως είναι για το troktiko, καθώς ο άνθρωπος έκανε μια ερώτηση για την οποία δεν βρίσκω τον λόγο να μην απαντηθεί καθώς υπάρχει και ΝΟΜΙΜΗ λύση.
Για αεροπλάνα δεν γνωρίζω πως γίνεται η δουλειά αλλά θα σου πω για σκάφη όπου λογικά θα γίνεται κάπως αντίστοιχα.
Να διευκρινήσω πως δεν γλυτώνεις το ΦΠΑ απλώς πληρώνεις λιγότερο κατά πολύ αλλά είσαι καθ'όλα ΝΟΜΙΜΟΣ.
Πριν τα νέα μέτρα το ΦΠΑ ήταν 3% και θέλανε να το πάνε στο 15% τώρα δεν ξέρω τι έγινε.
Δημιουργείς μια εταιρία σε χώρα με σημαία ευκαιρίας (Flag of Convenience πχ Marshall Islands, Panama) και μέσω αυτής της εταιρίας αγοράζεις το σκάφος (λογικά και το αεροπλάνο).
Η εταιρία έχει έδρα στο εξωτερικό μια θυρίδα σε λογαριασμό τράπεζας εξωτερικού με γραφεία στην Ελλάδα.
Από εκεί και ύστερα εσύ κάνεις "εσωτερική ναύλωση" στον εαυτό σου.

Έχεις χρήματα για να αγοράσεις αεροπλάνο και σου είναι δυσβάσταχτος ο ΦΠΑ;
DlGrgo07,οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;

Ο ενας λεει οτι θα ειμαι παρανομος λες και εγω ειπα οτι μπορεις να γλυτωσεις το ΦΠΑ με παρανομο τροπο σαν να ειναι τσιχλες απ το περιπτερο που δεν σου κοβουν αποδειξη (αλλα τουλαχιστον δεχτηκε οτι ειναι ασχετος!), ο αλλος οτι αφου μπορω να αγορασω αεροπλανο δηλαδη κατα την δικη του λογικη ειμαι δισεκατομυριουχος, θελω υποχρεωτικα κανα 767 οποτε τι ψυχη εχει το ΦΠΑ και κολλαω σ'αυτο κι ο αλλος λεει τι το θελω το αεροπλανο! Συγνωμη κιολας αλλα αυτο δεν ειναι κατασταση!
Βλεπω σε πολλες αγγελιες οτι το VAT ειναι πληρωμενο. Απ αυτο καταλαβαινω οτι το VAT πληρωθηκε για τη χωρα που εισηχθη και ειναι νηολογημενο, σωστα? Ωστοσο μου απαντανε οτι εφ' οσον το VAT ειναι πληρωμενο δεν χρειαζεται να ξαναπληρωσω. Δηλαδη το ελληνικο κρατος δεν θα ζητησει ΦΠΑ?
Επιχειρηση εχω δικη μου, θα μπορουσα να το βαλω εκει?

Ναι,βρε άνθρωπε!Σαφώς και δεν εννοώ 767.Δε ρωτάς όμως ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ένα συγκεκριμένο αφος αλλά πως θα αποφύγεις να πληρώσεις φόρο.Ε,αυτό που γράφεις εσύ "δεν είναι κατάσταση".

Οι απαντήσεις πλην ορισμένων προσωπικά πιστεύω πως είναι ... να είχαμε να λέγαμε !!
Δεν ξέρω αν οι αγορές από την Ευρωπαϊκή ένωση έχουν απαλλαγή ΦΠΑ μιας και αυτός γίνεται
στις περιπτώσεις αυτές μέσω διακρατικών συμφωνιών.
Δεν είμαι ειδικός αλλά ψάξε το θέμα γιατί υπάρχει περίπτωση να ισχύει.
Ως αφορά τον τύπο ξέρω πως πολλά πράγματα μπορεί να αλλάζουν μεταξύ ελαφρών και υπερελαφρών
α/φων.

Καλή επιτυχία

Και εγώ θεωρώ οτι η ερώτηση,όπως τέθηκε,είναι προκλητική για τους συνθήκες που βιώνουμε και πραπέμπει σε μεθόδους διαφθοράς.Ας είμαστε στοιχειωδώς λογικοί.Η συντριπτική πλειοψηφία όσων γράφουν στο forum δε μπορούν,όσο και αν θα το ήθελαν,να αγοράσουν αεροπλάνο αλλά και να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους.

Οποιοσδήποτε ιδιώτης ή επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται για νόμιμη αγορά οιουδήποτε πτητικού μέσου είτε για προσωπική είτε για επαγγελματική χρήση πρέπει να απευθύνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και όχι σε ένα ανώνυμο /ανεύθυνο φόρουμ, όπου κάθε καλόπιστη ή μη πληροφορία σωστή ή λάθος, σχόλιο κλπ, είναι μάλλον σαθρή, αναξιόπιστη και χαβαλετζίδικη.
Γι αυτό συμβουλεύω τον κ. flightinstict εφόσον είναι επιχειρηματίας να φροντίσει σοβαρά δια των νομικών και οικονομικών του συμβούλων είτε μόνος του ,να πάρει τις σωστές πληροφορίες/απαντήσεις από τις αρμόδιες αρχές, χωρίς εντυπώσεις και φανφάρες είτε ενδιαφέρεται για piper είτε για 767!